Příspěvek
od Eidž » 10.03.2010 20:56
My máme patro a neměnil bych. Do teď to bylo otravné, furt lozit po schodech, ale po té, co se k nám přes můj nesouhlas nastěhovala tchýně je patro úžasné - nemusíte se potkávat ani při cestě na záchod...
Jinak bych teď stavěl dům, který by měl dispozici udělanou jako dvojgenerační, tj. dva vchody. Kolega v práci to má tak, že dveře na terasu má s venkovním zámkem (dveře byly pekelně drahé), ale má vstupní dveře a dveře na terasu, tj. dva nezávislé vchody...
Jinak Durisol je přece taky panel, ale vyrobený až na místě - celý barák je skořepina betonu, cca 10 cm tlouštka. Modernější je systém Velox, protože to lijou na jednou od spodu až po štít. U těchto betonových systémů je jen jeden problém - pokud se rozhodnete po betonáži změnit průchod trubky či něco jiného, tak strávíte den kutáním díry. Soused má Velox, vím o čem píšu. Druhý soused má dřevostavbu. Já mám dutou cihlu, 44 Heluz (je to levnější než porotherm a je to stejný). A náklady na vytápění? To raději nebudu psát.... ale světe div se, zázrak se nekoná. Všichni tři jsme na tom šul nul. A hádejte, kdo má elektrokotel a kdo plyn. A co se týká nákladů na pořízení - opět nula od nuly pošla. Je to o tom, který materiál máte šanci sehnat levněji. Ten, co má dřevostavbu, sehnal v lese 30 m3 dřeva, na pile mu to nařezezali a stavěl. Ano, nebylo vysušené, ale to vyschne na stavbě....
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno