žárovky - info v 1. príspevku
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Je to pravda,ale u starsich vozidiel.Preto sa aj vyrabaju 2 druhy vybojok.D2R pre svetla s cockou a D2S pre svetla bez cocky.Na novych vozidlach sa osadzaju vyhradne do projekcnych/cockovych/ svetiel...martas69 píše:To je fakt... ale s tou čočkou nemáš pravdu...Hurvajs píše:Tak měl asi štěstí, nevím..mně čapli. Že jsou to xenony by možná sežral nějaký lojza, který to fakt vůbec nezná, ale jinak si myslím, že ne, protože xenony mají před výbojkou čočku, která je vidět. Navíc zrovna u Focuse, když se mrkneš na světlomet trochu zboku, vidíš kousek žárovky.
Nechtěl jsem zastrašovat, jen píšu svůj poznatek. Pokutu mi nedali, ale řekli mi, ať si je vyměním. Když sem chtěl mlžit, že jsou homologované, tak mi řekli ať jednu vyndám, že se podíváa byl jsem v pr...
Někteří poldové nejsou blbci
záleží na tom, na koho narazíš.
Třeba takový Peugeot 607, Lexus LS, nebo hrubá většina stařších Volv a Merglů má xenony s parabolou... takže není podmínkou, že xenony musí mít projekční čočku... Věř mi Chucku!:o)
A ak sa dobre rozhliadnete,tak do cockovych svetlometov sa osadzaju uz aj klasicke halogenove ziarovky,takze o par rokov budeme mat cockove svetlomety vsetci,alebo,ze by aj so xenonami

- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
BMW už používá čočky snad dvacet let... myslím, že používání čoček se žárovkami není trendová záležitost, ale spíše volba jednotlivých automobilek... Třeba taková škodovka Octavia... žárovky - parabola, xenony - čočka, to samé nový focus... ale např. Passat zase obě varinaty čočky...zirafak píše:Je to pravda,ale u starsich vozidiel.Preto sa aj vyrabaju 2 druhy vybojok.D2R pre svetla s cockou a D2S pre svetla bez cocky.Na novych vozidlach sa osadzaju vyhradne do projekcnych/cockovych/ svetiel...martas69 píše:To je fakt... ale s tou čočkou nemáš pravdu...Hurvajs píše:Tak měl asi štěstí, nevím..mně čapli. Že jsou to xenony by možná sežral nějaký lojza, který to fakt vůbec nezná, ale jinak si myslím, že ne, protože xenony mají před výbojkou čočku, která je vidět. Navíc zrovna u Focuse, když se mrkneš na světlomet trochu zboku, vidíš kousek žárovky.
Nechtěl jsem zastrašovat, jen píšu svůj poznatek. Pokutu mi nedali, ale řekli mi, ať si je vyměním. Když sem chtěl mlžit, že jsou homologované, tak mi řekli ať jednu vyndám, že se podíváa byl jsem v pr...
Někteří poldové nejsou blbci
záleží na tom, na koho narazíš.
Třeba takový Peugeot 607, Lexus LS, nebo hrubá většina stařších Volv a Merglů má xenony s parabolou... takže není podmínkou, že xenony musí mít projekční čočku... Věř mi Chucku!:o)
A ak sa dobre rozhliadnete,tak do cockovych svetlometov sa osadzaju uz aj klasicke halogenove ziarovky,takze o par rokov budeme mat cockove svetlomety vsetci,alebo,ze by aj so xenonami![]()
![]()
![]()
Každopádně budoucnost nepatří ani halogenům, ani xenoným, nýbrž vysoce svítivým LED diodám, protože jejich téměř nulová spotřeba ve spojení s vysokou životností a svítivostí pošle xenon pod kytky...

- Ahmed
- Test driver
- Hurvajs
- Pokročilý
To Hide: No když narazíš na pitomce, tak se vsaď, že tě jí klidně nechá vyndat a žádnou lupou tu homologaci lovit nemusí, je to dost čitelný, to by musel bejt slepej.
Vím o čem mluvím, to je ze života...
To Martas: Tak sorráč, to jsem fakt netušil.

To Martas: Tak sorráč, to jsem fakt netušil.

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- SpeedyGonzales
- Nováček
Žárovky se nehomologují. Musí akorát splňovat evropskou normu E1 nebo E13. To je napsaný na žárovce. Když to je nikdo s tím nic nenadělá. Tak to platí v celý EU. Než sem to vyzkoumal pročet sem celý zákon i vyhlášky, který ho vykládaj. Takže mám modré H4 a parkovačky a nikdo mi žádný problémy nedělá.
Ford Focus C-Max 1.8 Tdci, stříbrná, r.2005, Ghia
Předtím: Focus r.1998, 1.6 Ghia
- Hurvajs
- Pokročilý
Tak takhle dalece znalý nejsem. Dobře asi máte pravdu i když s těmi policajty jsem přesvědčený, že to může chtít vidět, jak jinak by na tebe mohli? To by si tam každý mohl dát co chce. Jinak to je dobře vědět Speedy Gonzales, jak je to s tou homologací, alespoň je člověk chytřejší. 

- stan
- Junior
s tymi phillips-ami to nebude ziadna vyhra, mal ich povodny majitel asi 1/2roka aj ja som skusil blue vision svitivost vyssia ale zivotnost 3mesiace
je dost malo za 800skk vyreklamoval som ich peniaze vratili a teraz uz 3r fachcim na motorcrafty,

ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
- SpeedyGonzales
- Nováček
Myslim, že modrý resp.bílý s modrým odstínem (podle mojí ženy dokonce spíš zelený
světlo je nejenom cool, ale i k užitku. Jedeš celou noc a nepálí tě oči, taky taky skvěle osvětluje reflexní barvy na oblečení nebo značky a odrazky. Rozhodoval jsem se původně mezi bílýma s vyšší svítivostí nebo modrýma. Kvůli kratší životnosti žárovek s vyšší svítivostí jsem se rozhod pro modrý a je to fakt dobrý 

Ford Focus C-Max 1.8 Tdci, stříbrná, r.2005, Ghia
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Svetlo neni modre, ale vice bile, nez obycejne H4. Pokud vim tak dulezita je svitivost a ne barevny odstin. Nevim, zda pro normalni (ne zavody) provoz se mohou pouzivat 100 nebo 80W zarovky, myslim, ze ne.Hurvajs píše:Bacha na takovýhle všelijaký žárovky, nejsou většinou homologovaný pro provoz v ČR a můžeš mít problém s poldama, docela po tom jdou. Jak viděj auto s modrejma žárovkama, "přednostně" ho zastaví. Už se mi to osobně stalo
Pochybuji, ze by so firma napriklad Conrad, dovolila prodavat nepovolene autozarovky:
http://autotechnika.conrad.cz/autozarovky+c2031/

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Hurvajs
- Pokročilý
Taky si nemyslím, že by Conrad prodával nehomologované žárovky, ale máš spoustu firem zabývajících se prodejem různých tuningových doplňků a tam mají kolikrát věci, které kdyby jsi dal na auto, tak ti seberou i rodnej list.pelen píše:Svetlo neni modre, ale vice bile, nez obycejne H4. Pokud vim tak dulezita je svitivost a ne barevny odstin. Nevim, zda pro normalni (ne zavody) provoz se mohou pouzivat 100 nebo 80W zarovky, myslim, ze ne.Hurvajs píše:Bacha na takovýhle všelijaký žárovky, nejsou většinou homologovaný pro provoz v ČR a můžeš mít problém s poldama, docela po tom jdou. Jak viděj auto s modrejma žárovkama, "přednostně" ho zastaví. Už se mi to osobně stalo
Pochybuji, ze by so firma napriklad Conrad, dovolila prodavat nepovolene autozarovky:
http://autotechnika.conrad.cz/autozarovky+c2031/

Jo a jinak si přečti vyhlášku, máš tam jasně napsáno, že smíš použít bílé nebo žluté žárovky, žádné modré, zelené apod.