žárovky - info v 1. príspevku

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 18.09.2006 13:29

Já jsem přemýšlel nad PHILIPSAMA H7 s tím modrým nádechem, zkusím a uvidím. Co svítivost a policajti :o)
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 18.09.2006 13:57

martas69 píše:
Hurvajs píše:Tak měl asi štěstí, nevím..mně čapli. Že jsou to xenony by možná sežral nějaký lojza, který to fakt vůbec nezná, ale jinak si myslím, že ne, protože xenony mají před výbojkou čočku, která je vidět. Navíc zrovna u Focuse, když se mrkneš na světlomet trochu zboku, vidíš kousek žárovky.
Nechtěl jsem zastrašovat, jen píšu svůj poznatek. Pokutu mi nedali, ale řekli mi, ať si je vyměním. Když sem chtěl mlžit, že jsou homologované, tak mi řekli ať jednu vyndám, že se podívá :o a byl jsem v pr... :lol: Někteří poldové nejsou blbci :) záleží na tom, na koho narazíš.
To je fakt... ale s tou čočkou nemáš pravdu...

Třeba takový Peugeot 607, Lexus LS, nebo hrubá většina stařších Volv a Merglů má xenony s parabolou... takže není podmínkou, že xenony musí mít projekční čočku... Věř mi Chucku!:o)
Je to pravda,ale u starsich vozidiel.Preto sa aj vyrabaju 2 druhy vybojok.D2R pre svetla s cockou a D2S pre svetla bez cocky.Na novych vozidlach sa osadzaju vyhradne do projekcnych/cockovych/ svetiel...
A ak sa dobre rozhliadnete,tak do cockovych svetlometov sa osadzaju uz aj klasicke halogenove ziarovky,takze o par rokov budeme mat cockove svetlomety vsetci,alebo,ze by aj so xenonami :?: :?: :?: :idea:

martas69
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martas69 » 18.09.2006 14:20

zirafak píše:
martas69 píše:
Hurvajs píše:Tak měl asi štěstí, nevím..mně čapli. Že jsou to xenony by možná sežral nějaký lojza, který to fakt vůbec nezná, ale jinak si myslím, že ne, protože xenony mají před výbojkou čočku, která je vidět. Navíc zrovna u Focuse, když se mrkneš na světlomet trochu zboku, vidíš kousek žárovky.
Nechtěl jsem zastrašovat, jen píšu svůj poznatek. Pokutu mi nedali, ale řekli mi, ať si je vyměním. Když sem chtěl mlžit, že jsou homologované, tak mi řekli ať jednu vyndám, že se podívá :o a byl jsem v pr... :lol: Někteří poldové nejsou blbci :) záleží na tom, na koho narazíš.
To je fakt... ale s tou čočkou nemáš pravdu...

Třeba takový Peugeot 607, Lexus LS, nebo hrubá většina stařších Volv a Merglů má xenony s parabolou... takže není podmínkou, že xenony musí mít projekční čočku... Věř mi Chucku!:o)
Je to pravda,ale u starsich vozidiel.Preto sa aj vyrabaju 2 druhy vybojok.D2R pre svetla s cockou a D2S pre svetla bez cocky.Na novych vozidlach sa osadzaju vyhradne do projekcnych/cockovych/ svetiel...
A ak sa dobre rozhliadnete,tak do cockovych svetlometov sa osadzaju uz aj klasicke halogenove ziarovky,takze o par rokov budeme mat cockove svetlomety vsetci,alebo,ze by aj so xenonami :?: :?: :?: :idea:
BMW už používá čočky snad dvacet let... myslím, že používání čoček se žárovkami není trendová záležitost, ale spíše volba jednotlivých automobilek... Třeba taková škodovka Octavia... žárovky - parabola, xenony - čočka, to samé nový focus... ale např. Passat zase obě varinaty čočky...

Každopádně budoucnost nepatří ani halogenům, ani xenoným, nýbrž vysoce svítivým LED diodám, protože jejich téměř nulová spotřeba ve spojení s vysokou životností a svítivostí pošle xenon pod kytky...:o)

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 18.09.2006 17:49

Nejdele by mely vydzet original Motorcraft H7.
LED jsou fajn, ale vyrobci zarovek by z toho urcite radost nemeli, takze ty svetla koupis za nehorazne prachy, kteryma bys zaplatil tak 500 zarovek. Diody vydrzi naveky.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Hurvajs
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Hurvajs » 18.09.2006 18:24

To Hide: No když narazíš na pitomce, tak se vsaď, že tě jí klidně nechá vyndat a žádnou lupou tu homologaci lovit nemusí, je to dost čitelný, to by musel bejt slepej. 8) Vím o čem mluvím, to je ze života... :D
To Martas: Tak sorráč, to jsem fakt netušil. :oops:
Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

Obrázek

hide
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hide » 18.09.2006 22:36

A nenechá. Znám svoje práva. Na to policajti nemají kompetence. 8)

SpeedyGonzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od SpeedyGonzales » 18.09.2006 23:27

Žárovky se nehomologují. Musí akorát splňovat evropskou normu E1 nebo E13. To je napsaný na žárovce. Když to je nikdo s tím nic nenadělá. Tak to platí v celý EU. Než sem to vyzkoumal pročet sem celý zákon i vyhlášky, který ho vykládaj. Takže mám modré H4 a parkovačky a nikdo mi žádný problémy nedělá.
Ford Focus C-Max 1.8 Tdci, stříbrná, r.2005, Ghia
Předtím: Focus r.1998, 1.6 Ghia

Hurvajs
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Hurvajs » 19.09.2006 10:55

Tak takhle dalece znalý nejsem. Dobře asi máte pravdu i když s těmi policajty jsem přesvědčený, že to může chtít vidět, jak jinak by na tebe mohli? To by si tam každý mohl dát co chce. Jinak to je dobře vědět Speedy Gonzales, jak je to s tou homologací, alespoň je člověk chytřejší. :wink:

Obrázek

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 19.09.2006 11:12

s tymi phillips-ami to nebude ziadna vyhra, mal ich povodny majitel asi 1/2roka aj ja som skusil blue vision svitivost vyssia ale zivotnost 3mesiace :evil: je dost malo za 800skk vyreklamoval som ich peniaze vratili a teraz uz 3r fachcim na motorcrafty,
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW

hide
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hide » 19.09.2006 13:01

To by mohli možná kontrolovat na STK, tam aspoň umí číst, ale švestky ? :lol:

Hurvajs
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Hurvajs » 19.09.2006 15:45

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obrázek

SpeedyGonzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od SpeedyGonzales » 19.09.2006 20:42

Myslim, že modrý resp.bílý s modrým odstínem (podle mojí ženy dokonce spíš zelený :D světlo je nejenom cool, ale i k užitku. Jedeš celou noc a nepálí tě oči, taky taky skvěle osvětluje reflexní barvy na oblečení nebo značky a odrazky. Rozhodoval jsem se původně mezi bílýma s vyšší svítivostí nebo modrýma. Kvůli kratší životnosti žárovek s vyšší svítivostí jsem se rozhod pro modrý a je to fakt dobrý 8)
Ford Focus C-Max 1.8 Tdci, stříbrná, r.2005, Ghia
Předtím: Focus r.1998, 1.6 Ghia

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 22.09.2006 17:56

Hurvajs píše:Bacha na takovýhle všelijaký žárovky, nejsou většinou homologovaný pro provoz v ČR a můžeš mít problém s poldama, docela po tom jdou. Jak viděj auto s modrejma žárovkama, "přednostně" ho zastaví. Už se mi to osobně stalo :wink:
Svetlo neni modre, ale vice bile, nez obycejne H4. Pokud vim tak dulezita je svitivost a ne barevny odstin. Nevim, zda pro normalni (ne zavody) provoz se mohou pouzivat 100 nebo 80W zarovky, myslim, ze ne.
Pochybuji, ze by so firma napriklad Conrad, dovolila prodavat nepovolene autozarovky:

http://autotechnika.conrad.cz/autozarovky+c2031/
:wink:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 22.09.2006 17:59

Ahmed píše:Nejdele by mely vydzet original Motorcraft H7.
LED jsou fajn, ale vyrobci zarovek by z toho urcite radost nemeli, takze ty svetla koupis za nehorazne prachy, kteryma bys zaplatil tak 500 zarovek. Diody vydrzi naveky.
Oprava:
LED vydrzi mnohem dele, ale na veky take ne. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Hurvajs
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Hurvajs » 22.09.2006 18:14

pelen píše:
Hurvajs píše:Bacha na takovýhle všelijaký žárovky, nejsou většinou homologovaný pro provoz v ČR a můžeš mít problém s poldama, docela po tom jdou. Jak viděj auto s modrejma žárovkama, "přednostně" ho zastaví. Už se mi to osobně stalo :wink:
Svetlo neni modre, ale vice bile, nez obycejne H4. Pokud vim tak dulezita je svitivost a ne barevny odstin. Nevim, zda pro normalni (ne zavody) provoz se mohou pouzivat 100 nebo 80W zarovky, myslim, ze ne.
Pochybuji, ze by so firma napriklad Conrad, dovolila prodavat nepovolene autozarovky:

http://autotechnika.conrad.cz/autozarovky+c2031/
:wink:
Taky si nemyslím, že by Conrad prodával nehomologované žárovky, ale máš spoustu firem zabývajících se prodejem různých tuningových doplňků a tam mají kolikrát věci, které kdyby jsi dal na auto, tak ti seberou i rodnej list. :lol: Tak to jsem měl spíš na mysli. Taky se prodávají žárovky v různých řetězcích jako např. tesco, lidl a pod. a ty většinou nemají homologaci pro ČR. A jinak k těm žárovkám z odkazu: podobné jsem měl a světlo rozhodně není bělější ale prostě modřejší než klasická H4. Je to normální žárovka, která má prostě jen modré sklo, z toho nelze udělat bílé světlo. Normální H4 svítí nažloutle a když to překreješ modrým sklem, máš z toho modrou až zelenou. Zákony barevného světelného spektra jsou jasné, s tím nic neuděláš. Muselo by to být leda naplněné nějakým jiným plynem než halogenem a to by nestály 250,- :wink:
Jo a jinak si přečti vyhlášku, máš tam jasně napsáno, že smíš použít bílé nebo žluté žárovky, žádné modré, zelené apod.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“