Jsem tu nový, takže o zdejších členech ani poměrech (kdo komu co kam) nic nevím, ale jak jsem pochopil z předešlých příspěvků, tak foki servisuje auta??? Tzn. že má značkový servis??? Nebo proč se tu tak pohrdavě mluví o garážnících???? Mě se například kolikrát dost zvedá kufr z toho, že si někdo myslí, že když například mladý automechanik vyleze ze školy a pak nastoupí do servisu, tak je z něj automaticky zkušený odborník, protože dělá v značkovém servisu. Pak slyším story typu: Houpe mi volnoběh u Escorta, tak jsem jel do Fordu a tam mi řekli, že to musí na diagnostiku a že to bude určitě vadná řídící jednotka
foki píše:skaldal píše: Dále nechápu, proč bych měl schánět aretační trn, nebo si ho složitě vyrábět, když tam jsou rysky? Na co by tam jinak byly? Co je na tom jednoduššího, dávat tam trn, než to nastavit na rysky?
kdyz by to ford delal na rysky tak by to asi bylo uvedene v jejich navodu , vzhledem k tomu ze to tam neni tak asi na rysky se to nestaví .
Ty děláš vše přesně podle Fordích návodů a technologických postupů? Všude dáš pokaždé nové šrouby, těsnění a spoustu dalších věcí, které by se neměly opravovat, ale měnit? Na poloosu dáš vždy novou matici, označíš si polohu ráfků na náboji, abys potom kola nenasadil o šroub vedle, při montáži kdejaké kraviny si odpojíš akumulátor, řemen dáš vždy nový i když ho musíš sundat po krátké době co jsi ho napnul???? To bych chtěl vidět. A jestli ne, tak proč, když to mají v postupu?
Vysvětli mi tedy proč tam ty rysky jsou???? A co na tom teda ve Fordu udělají líp než já??? To že tam dají trn je o tolik lepší práce??? To musí být teda potom opravdu znát, to budu muset někdy zkusit, jestli když dám trn to auto potom pojede líp. A jak se mi může něco hnout??? Je snad samozřejmé, že si to po montáži zkontroluju, ne? Natož o zub, ten kdo to napsal to asi nikdy nemohl dělat, protože by věděl, že zub je taková míra, že to by mohl udělat jedině debil.
foki píše:skaldal píše:
Proč si zbytečně mazat doma hrnce a talíře od vaření, když si můžeš na jídlo zajít do hospody, kde to máš bez práce, bez mastných rukou a se "zárukou" ????

k tomu ti reknu jedno svickovou si doma udelas , ale kdyz budes chtit nejakou specialitu tak asi budes muset vzit za vdek nejake restauraci , protoze neverim ze se budes "trapit" pripravou , ale predpokladam ze zakopany pes bude asi jinde . co bys mi treba doporucil ke sklenicce JW Blue Label ?
Já ti k tomu řeknu něco jinýho, svíčkovou si teda já sám určitě neudělám a že by rozvody byly taková specialita abych s tím musel letět do servisu, kde to bude dělat třeba nějakej učeň,když na to nejsou potřeba žádný speciální přípravky, to teda fakt ne. A do restaurace nemusíš chodit jen na speciality, tam si můžeš zajít i na míchaný vajíčka nebo hemenex.
Já osobně jsem zklamán z toho, že když tu člověk napíše informace které by se někomu mohly hodit, tak za to ještě dostane "za uši". Myslel jsem že od toho tady to fórum je, ale vidím že asi ne. Takže se na to asi vybodnu a už žádný svoje zkušenosti psát nebudu, když to někomu tak vadí.