Věčné téma - Pískající brzdy
- Anndy
- Test driver
Re: Věčné téma - Pískající brzdy
Aj na našom novom avensise v práci začali pískať brzdy po 20 tkm. Uvidíme, čo servis 

- madbugie
- Zkušený
uff tak som sa zasa dozvedel "novinky"
čiže brzdy, no pískajú lebo šak je zima a to robí rozdiel teplôt, takže je to vlastne v poriadku...
no a plynové vzpery zadných dverí síce vrzgajú, ale ináč svoju funkciu plnia čiže fungujú... takže tiež OK...
čiže brzdy, no pískajú lebo šak je zima a to robí rozdiel teplôt, takže je to vlastne v poriadku...
no a plynové vzpery zadných dverí síce vrzgajú, ale ináč svoju funkciu plnia čiže fungujú... takže tiež OK...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 01.02.2010 10:44, celkem upraveno 1 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
Vsak vieme,ze ty len furt vymyslas a pritom je vsetko vlastne ok 

- madbugie
- Zkušený
ale nie zamky su v pohode uznane ale tie 5 dvere ma dost seru desne do vrzgne...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 01.02.2010 10:45, celkem upraveno 1 x.
+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
MB. Si moc precitlively
.

- madbugie
- Zkušený
anndy precitlivelý ani nie...
lebo vrzganie v interieri pri mínusových teplotách beriem ako štandarnú vlastnosť focusa... ja hovorim kupoval som si ho pre jazdne vlastnosti a nie pre vyčačkany interier...
ale skôr sa za to vrzganie piatych dveri hanbim... ked ti to tak pred obchoďákom urobí a ludia sa otáčajú že čo to za črep...
no skusil som tie plynové vzpery vyčistiť a bola tam špina,... hlavne v mieste kde zachádza dovnútra aj to trošku prestalo vrzgať asle stale je to tam... tak skusim silikonovy olej (mam taku flaštičku na šijacie stroje a pod.) že či to pomôže
a ked nie tak potom chcem dobrú radu ako ich šikovne "odrovnať"...
a kedže sa oteplilo a už je okolo 0°C tak aj brzdy prestali vypiskovať...

ale skôr sa za to vrzganie piatych dveri hanbim... ked ti to tak pred obchoďákom urobí a ludia sa otáčajú že čo to za črep...

no skusil som tie plynové vzpery vyčistiť a bola tam špina,... hlavne v mieste kde zachádza dovnútra aj to trošku prestalo vrzgať asle stale je to tam... tak skusim silikonovy olej (mam taku flaštičku na šijacie stroje a pod.) že či to pomôže
a ked nie tak potom chcem dobrú radu ako ich šikovne "odrovnať"...

a kedže sa oteplilo a už je okolo 0°C tak aj brzdy prestali vypiskovať...

+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
Ja nám iné vzpery ako ty, menšie. Ale som si všimol, že ked dlho (aspoň hodinu) nechám otvorené piate dvere tak vzpery potom pár krát povrznú, ako keby dočasne vyschli počas otvorenia. Chcel som ich dať v servise namazať, ale bolo mi povedané, že sa to nerobí.
- madbugie
- Zkušený
no ved práve že vzpery by mali byt "bezúdržbové"
na starom favorite fungovali 7 rokov potom som ich vymenil za 200 korunové a fungovali dalších 7 rokov
a nový focus za pol melona prvy rok vzpery pekne fungovali aj v mrazoch a tento rok ani neotvorili dvere ked mrzlo bolo ich treba otvarat do 3/4... a ten vrzgot... ???
tiež ked otvorím a zavriem hned tak to nerobí ale akonáhle nechám dvere otvorené viac ako 10 15 sekúnd (kebyže hodinu ako u teba tak mi to nevadí...) tak piiiiisk... no super...
ale kedže funkciu plnia tak su OK

na starom favorite fungovali 7 rokov potom som ich vymenil za 200 korunové a fungovali dalších 7 rokov
a nový focus za pol melona prvy rok vzpery pekne fungovali aj v mrazoch a tento rok ani neotvorili dvere ked mrzlo bolo ich treba otvarat do 3/4... a ten vrzgot... ???
tiež ked otvorím a zavriem hned tak to nerobí ale akonáhle nechám dvere otvorené viac ako 10 15 sekúnd (kebyže hodinu ako u teba tak mi to nevadí...) tak piiiiisk... no super...
ale kedže funkciu plnia tak su OK

+ 100 fordích koníkov

- SilverGhost
- Junior
To je v pohodě. To už je taková doba. Mně pískají destičky při brždění a spojka při rozjezdu. Najeto ještě není 30tkm. To už je dnes holt taková doba

- Písař
- Junior
Mě pomohlo na 120-ce srazit hrany destiček.Možná by to pomohlo i jinde.Jinak na Fofovi mi ještě nepískly 

- Pittbul
- Junior
Ahoj,
trošku to zde oživím a popíšu svůj problém (budu doufat, že i trošku srozumitelně
).
Vyjedu z garáže, vše v pořádku. Brzdy studené. Pokud pojedu jen krátkou trasu tak je vše v pořádku, ale jakmile ujedu více kilometrů a auto se prohřeje (a samozřejmě také brzdy) tak při lehkém dobržďování slyším pískání. Když šlápnu na brzdy trošku více tak se pískání nekoná. Na toto chování jsem si už zvykl a štve mě to, ale nic s tím neudělám, takže jsem se s tím zžil. Jenže posledních tak čtrnáct dní pozoruji ještě jednu věc ze které jsem hodně rozladěn a to je ta, že pokud brzdy zapískají při dobržďování a zastavení (nebo jen při brždění a rozjetí bez zastavení - prostě pokud jsou brzdy ohřáté a zapískají) tak při rozjezdu je slyšet také pískání
. Jako kdyby se úplně nevrátily pístky a nebo se jakoby "přilepila" destička ke kotouči.
Destičky jsou ok, brzdové kapaliny dostatek, kotouče ok také a přijde mi to, že pískají přední brzdy................po problémech co jsem měl se zadními kotouči (které se zdárně vyřešily a od nich je klid) tak zase toto. Když po delší jízdě a pískání brzd sáhnu na kotouče tak teplé jsou, ale vůbec né nic hrozného, takže se kotouče nepřidírají.
Poradí někdo co s tím???? Dneska jsem vyzkoušel, že když brzdy zapískají a já ještě před rozjezdem párkrát sešlápnu brzdový pedál dostatečně silně tak potom se rozjedu bez pískání. Mám zkusit přední brzdy odvzdušnit? Prosím znalé o radu.............já jen střílím od boku co mě napadá.
Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď!
trošku to zde oživím a popíšu svůj problém (budu doufat, že i trošku srozumitelně

Vyjedu z garáže, vše v pořádku. Brzdy studené. Pokud pojedu jen krátkou trasu tak je vše v pořádku, ale jakmile ujedu více kilometrů a auto se prohřeje (a samozřejmě také brzdy) tak při lehkém dobržďování slyším pískání. Když šlápnu na brzdy trošku více tak se pískání nekoná. Na toto chování jsem si už zvykl a štve mě to, ale nic s tím neudělám, takže jsem se s tím zžil. Jenže posledních tak čtrnáct dní pozoruji ještě jednu věc ze které jsem hodně rozladěn a to je ta, že pokud brzdy zapískají při dobržďování a zastavení (nebo jen při brždění a rozjetí bez zastavení - prostě pokud jsou brzdy ohřáté a zapískají) tak při rozjezdu je slyšet také pískání

Destičky jsou ok, brzdové kapaliny dostatek, kotouče ok také a přijde mi to, že pískají přední brzdy................po problémech co jsem měl se zadními kotouči (které se zdárně vyřešily a od nich je klid) tak zase toto. Když po delší jízdě a pískání brzd sáhnu na kotouče tak teplé jsou, ale vůbec né nic hrozného, takže se kotouče nepřidírají.
Poradí někdo co s tím???? Dneska jsem vyzkoušel, že když brzdy zapískají a já ještě před rozjezdem párkrát sešlápnu brzdový pedál dostatečně silně tak potom se rozjedu bez pískání. Mám zkusit přední brzdy odvzdušnit? Prosím znalé o radu.............já jen střílím od boku co mě napadá.
Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď!
Fiesta 1.4 SPORT, 71kW, r. v. 2010

- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě pískali cca do 50km/h
jo byly zkroucený kotouče
teď už to nedělá 

- Pittbul
- Junior
Díky za odpověď, ale to zřejmě nebude můj problém. Já když vyjedu z garáže a pojedu cca.10 km v normálním provozu (město, i okrsky) tak jsem bez pískání v jakékoliv rychlosti. Až po určitém zahřátí celého auta (teď v teplejších dnech se to projevuje dříve než v zimě - v zimě jsem si tohoto jevu vůbec nevšiml) se při dobržďování ozve pískání a po rozjetí ještě tak vteřinku brzdy zapískají jako kdyby se nevracel pístek nebo já už nevím.
Dneska jsem sundal přední kola a kontroloval co a jak, ale vše se zdá na pohled v pořádku. Zkoušel jsem i šlapat na brzdu a pak otáčet s kotoučem jestli se bude někde něco projevovat, ale bohužel nic. Přední kola jsou naprosto bez problémů a ze zadních si jsem jistý, že to pískání není.
Destičky tam jsou ATE (cca 75%) a z kotoučů jsem nic nezjistil.
Dneska jsem sundal přední kola a kontroloval co a jak, ale vše se zdá na pohled v pořádku. Zkoušel jsem i šlapat na brzdu a pak otáčet s kotoučem jestli se bude někde něco projevovat, ale bohužel nic. Přední kola jsou naprosto bez problémů a ze zadních si jsem jistý, že to pískání není.
Destičky tam jsou ATE (cca 75%) a z kotoučů jsem nic nezjistil.
Fiesta 1.4 SPORT, 71kW, r. v. 2010

- _eXplorer_
- Nováček
No nechci vám brát iluze o levných dílech a kvalitě drahých a originálních. Já mám na autě nové kotouče i destičky Bosch a hvízdají stejně...
Navíc doporučuji se jet podívat do továrny Continental u Jičína, kde jsem měl možnost několikrát projít výrobu, vyrábí zde kotouče pro Ford, VW, pod značkou Continental, StarLine, Ellit, a další značky. Vyrábí se ze stejného materiálu, na stejném stroji, stejnou technikou.
Jediný rozdíl je v Max. Toleranci podle odběratele na odchylky. Ford vyžaduje nejmenší pak VW a tak dále až k levným značkám. Takže podle toho jak se opotřebuje nůž na soustruhu tak se vyrábí značka.
Takže od té doby si klidně koupím levné díly, protože vydrží stejně a rozdíl je minimální. např jestli levné kotouče jsem ojel po 20k. Km tak věřte že by tak rychle odešli i origo, protože prostě brzdíme moc často a moc intenzivně.

Navíc doporučuji se jet podívat do továrny Continental u Jičína, kde jsem měl možnost několikrát projít výrobu, vyrábí zde kotouče pro Ford, VW, pod značkou Continental, StarLine, Ellit, a další značky. Vyrábí se ze stejného materiálu, na stejném stroji, stejnou technikou.
Jediný rozdíl je v Max. Toleranci podle odběratele na odchylky. Ford vyžaduje nejmenší pak VW a tak dále až k levným značkám. Takže podle toho jak se opotřebuje nůž na soustruhu tak se vyrábí značka.
Takže od té doby si klidně koupím levné díly, protože vydrží stejně a rozdíl je minimální. např jestli levné kotouče jsem ojel po 20k. Km tak věřte že by tak rychle odešli i origo, protože prostě brzdíme moc často a moc intenzivně.
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel
můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III
můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak origo brzdy vydrželi na autě 80k km podle záznamů z operativního leasingu, pak ty co tam byly zrezly asi z důvodu, že dlouho auto stálo a klepali.
Pitbul: tak zkusit vyčistit třmeny
Pitbul: tak zkusit vyčistit třmeny