Vzduchovka a puskohlad ?

Moderátor:Quickie
C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Re: Vzduchovka a puskohlad ?

Příspěvek od C-Maxis » 03.09.2009 09:23

cau,
trochu sem se taky rozhlizel po"vzduchovkach" a narazil jsem na http://www.strelectvi.info/cz200s/ .
doporucuji hl. posledni tlacitko vlevo RECENZE.
Ta Větrovka CZ 200S vypada velmi solidne, ale obavam se, ze cena se pohybuje trochu mimo oblast, kde bych si pral. je tam dost veci i o puskohledech....
No, a pak jiz vyladena http://www.strelectvi.info/cz200s_sidewinder/ .
Ale zase dat 20 za "vzduchovku" :mrgreen:
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 03.09.2009 09:57

sidewindera pozname z forum.gunshop.cz a dava tam aj recenzie druhych ludi... faj stranka na uvod ale je skor zamerana na vetrovky co uz je prva liga bohuzial aj cenovo...

do CZ200 sa neoplati ist pokial nechces tercovu "amatersko" sutaznu 7,5J verziu pre mensie dieta... lebo za tu cenu za ktoru kupis verziu S a este ju musis "poladit" pre potreby veeeelkeho chlapa kupis uz kvalitnejsie zbozie napr. anglickej produkcie kde nemusis nic "ladit" a len strielat...

a 20 000 je len startovacia ciara... potrebujes aj potapacsku flasu , prespustacie tlakove hadice, doplnky,... casom prides na to ze jednoranka je pomala tak si zozenies rotacny bubienok na 10 diabol a to potom bude spotreba olova,... a ono sa to postupne nazbiera a zistis ze by to chcelo nieco lepsie predsa len CZ200 je entry level...

PS: jozef na tu stranku nelez, lebo sa docitas o vzduchovkach Gamo to, co sa nechces docitat :wink:
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 03.09.2009 15:10

no, proto sem dal i sidewindera, to uz je poladene. Zbyva puskohled, event. nozky. No a tlakovat se ze zacatku muze i pumpickou. Alespon cloveku narostou svaly :).
Ale i se zalamovaci slavii se da uzit zabava ...

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 03.09.2009 21:00

no po tych 150 az 200 zhyboch s tou trojstupnouvou vysokotlakou pumpou (to nieje ako tie hracky ktorymi sa fukaju kolesa na bicykle) netrafis ani stodolu na 10 metrov tak sa ti budu trepat ruky :D :D :D

ale uznavam ze telocvik dobry... a vydrzi to cca 30 - 40 konzistentnych ran... a potom znova

ale ten pocit zo skrotenia divokej piestovky stoji urcite za to... strielanie z vetrovky je take podla mna sterilne nic nikde nekope len tichy cvak a strela... (teda pokial nie je opatrena hlaven nejakym moderatorom alebo "tlmičom" tak aj rana ako z dela... rozpynajuci vzduch sa nezda...) ale je to proste bez spatnej vazby...
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 03.09.2009 21:10

Jo, to je videt treba na olympiade.
Stisk, oblacek a 10, mini pohyb rukou a nabito a stisk, oblacek ... :?

Jozef
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jozef » 03.09.2009 22:35

madbugie píše:... ale ten pocit zo skrotenia divokej piestovky stoji urcite za to...
Tak pod tuto vetu sa mozem podpisat aj ja. Tak nejako to vnimam aj ja.
Neviem strielat a v mojom veku uz asi nikdy ani vediet nebudem, ale ten pocit, ze mas v ruke nieco zive a ze to musis ovladnut Ty a nie ono Teba ... :D

No uz sa tesim na tu strelbu. Hlavne ma zaujima ten puskohlad. S tymto som este nestrielal. :wink:

PS: Velke flinty kopu vsetky. A ktovie, mozno raz prejdem na velke ... :lol:
Ford Focus II TREND kombi 1,6 TDCi 66 kW, 2007, Moondust Silver

Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 04.09.2009 06:32

c-maxis, jozef...

strielat sa da kvalitne aj v 50ke to nie je problem, clovek numusi byt fyzicky tvrdo nadupany... skor su velke svaly na prekazku...

ale 80% strelby sa odohrava v hlave a ked to tam clovek nezvladne je to v piiiiiiiiiip... plus samozrejme dychanie, drzanie zbrane, technika atd.

na gunshope je taky benchovy A4 test tzv. "online terče" kde sa striela 20 ran a rekord na 30 m chodi okolo 195 - 198 ono sa par ludom podarilo aj 199 ci mozno aj 200 ale bez svedkov cize neoficialne... ale drviva vacsina vetrovkarov pise proste nastrielas 15 ran do 10 a potom to pride... vies ze mas naslapnute na dobry vysledok a zacne pracovat hlava (kua nepokaz to a pod.) a prave vtedy idu posledne rany do kytek... (jo aby ste si nemysleli klasicky vzduchovkovy terc ma tu 10nu cca 12 mm kruh, na onlinoch je 10ka cca 4 mm kruzok)

tak ako emons na olympiade aj ked to bola troska smola sa ustrelil... proste tie spuste su velmi citlive...
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 04.09.2009 06:38

už len taky kameňák na ráno.... (z modreho krokodyla)

"Ten sa smeje naposledy, kto prvý striela..."
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 04.09.2009 15:27

...ale svaly zase trochu mit musis. Osobne strelbu s podporou trochu beru jako mene "hodnotnou". Max tak zaprit ruk vbok...

JJ, kde sou ty casy, kdy jsem nastrilel ve stoje na strelnici Mušlovka v Praze
na 50m 92b./100 s CZ 83 7,65. A to sem mel v zivote nastrilino tak 100 ran.
Ted zacinam zase pomyslet na vzduchovku, protoze jsem zbrojak a pistoli zrusil. Jak deti dorustaji, tak nechci nic riskovat.
Asi skoncim u S631. Sice nema tu silu, jako 634, ale je lehci, presnejsi a de facto i bezpecnejsi, pokud se strili na zahrade rodinneho domu a kolem jsou sousedi. Obavam se, ze ani nemam kde strilet na 30m. A synovi to bude stacit zatim i na 5-10m.
Urcite si nemyslim, ze by se melo zacinat hned s optikou. Pokud nekdo neumi pouzivat klasicka miridla, tak neni strelec. Jasne, ze na 30m nehrozi neco trefovat, protoze na to clovek ani nevidi. :-) Ale pak staci, kdyz se s puskohledem neco stane a je konec.

A co se sporu o kvalitu pusek tyka, nejlepsi jsou stejne ty na strelnici na pouti. Hlaven vychylena o 1 cm, muska sikmo tak o 20° od svislice, unaveny pero, ze se ten jejich projektil odrazi od spejle ...
Tam neco nastrilet, to je umeni intuice. :P

Jozef
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jozef » 04.09.2009 22:20

Dnes som sa bol pozriet u madbugieho na tu jeho "masinku". To je paradicka !!!
A ten puskohlad, dnes som strielal po prvy krat pomocou puskohladu a poviem vam, je to predsa len iny level. Uplne inac sa striela s tymto, nepomerne presnejsie. Takze teraz viem, za cim sa budem v najblizsich dnoch otacat.
Jasne, ze za babami, ale aj za nejakou sucejsou optikou ... :D

PS:
madbugie píše:"Ten sa smeje naposledy, kto prvý striela..."
No ten "kto" nesmie byt slepy, ako som ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 04.09.2009 23:55

Ja predloni pri jedne navsteve strilel z takove levne pusticky s puskohledem. Na 6m jsem musel prenaset zamerny bod o 25 a 14 cm doleva nahoru. Vic se mi na terc (krabici) neveslo, tak jsem se stejne nedostal ke stredu bliz, nez na 6 cm. Ale soustrel byl asi 3cm.
Miridlama sem se aspon dostal na korekci tak do 10 cm. Vsechno bylo nejake lichobeznikovo-antiparalelni. Puskohled na prvni pohled smeroval ponekud jinam. Asi jako pristavajici Boeing vuci pristavaci draze pri silnem bocnim vetru.

JJ, neni optika jako optika (a nektera montaz to nevylepsi)

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 05.09.2009 09:15

c-maxis ...

svaly samozrejme ale ziadne brutalne... ono klasicke opticke mieridla su dobre pre ludi s dobrym zrakom (cize pre mladsich...) a na terčovú strelbu naozaj na tych 10 -15 m maximalne aj to uz le len odhadom lebo muška prekryje polovciu terču... tu by bol dobry diopter ale s tym sa da strielat naozaj len na terč lebo nieje vidieť nič okolo... čiže nevhodne na strelbu po škodcoch a inyc predmetoch...

slavka 631 nie je zla, ale pre väčšie potešenie by som hladal niečo s pevnou hlavňou a hlavne kvalitnou spúšťou... jasný kandidát Weihrauch HW-57, pevná hlaven, nabíjacia páka, a hlavne match-rekord spúšť nastavitelná v dlžke chodu, citlivosti spušte... cena okolo 200 € a plus má kvoli nabijaciemu otvoru posunutý cielnik blizšie k oku čo je lepšie ako na lamacich hlavniach... z nemecka dobierka je 8€ a je v 7,5 J prevedeni, žo je postačujuce a vhodne pre "deti" a male vzdialenosti do 20 m... (aby ste nemysleli aj na tych 20 m s tym zastrelis napr. holuba) a rozhodne klasicke mieridla ziadne fiber optics...

Obrázek

s tym tvojim kamaratom a lacnou optikou ak to bolo nieco ako 4x20 taka tenucka trubka tak to je vhodne akurat tak ako palicka na ukazovanie alebo na aportovanie pre psa... tieto čínske 10 € šmejdy doslova nestoja za nič a každym vystrelom sa meni nastrel... (a tam byva šikma montaž cca 2 mm mimo osi)
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 05.09.2009 09:26

tak s jozefom sme fcera dali malu jam-session... :D aj ked lialo ako z krhly...

takže Gamo ViperMAX 5,5:

- jozef hladal "silu" a ta tam sakra je... (po drobnej, aj ked "nelegalnej" uprave by to mohlo byt este lepsie, zodpovedajuce spanielskym limitom... ale niesme v spanielsku, takze na to treba zabudnut... :wink: )
- uz chapem preco sa "kmotor" Alexusss tak bije za 5,5 mm kalibre s jeho velkymi prstami musi byt utrpenie hladat 4,5ky ked 5,5 je raz tak velka... velmi komfortne... moja dalsia pusticka ak taka bude tak asi 5,5ka...
- plastová štandard gamo pažba je v podstate príjemná na dotyk, čo ocení hlavne pri strielaní v chladnejších mesiacoch... a rozhodne to nebude bolieť ked sa s nou drgne o zem tak ako u dreva (aj ked ja som stale za drevo, krasna orechova korenova pazba je nieco nadherne,... ale drahe)
- tru-glo mieridla (fiber-optics) su teda naozaj riadna pakaren... ja mam relativne dobry zrak a oku sa nedari dobre zaostrovat na cervenu bodku ked pred nou fluoreskuju zelene bodky a uplne sa straca terc na 10 m, rozhodne klasicke mieridla... ale kedze jozef uz okusil "lepsie" tak vieme do coho pojde (to je presne ako eibach struny a 18 kolesa na focusa, proste iny level)
- nešťastná gamo spúšť... tu rozhodne budeme musieť niečo vymyslieť,... velmi velmi ale naozaj velmi velky odpor spúšte, je tam proste silné pero, možno skúsime nájsť na začiatok nejakú slabšiu náhradu...

a dalšie až neskor už chcu ist dalsi rodinny prislusnici k netu :D :D :D
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 05.09.2009 19:35

vlastne som zabudol dat typy na puškohlad...

ten walther ktory pozeras 4-12x42 s podsvietenym MilDot by nebol zly ale mam tak trošku obavu o jeho výdrž na kopajucej vzduchovke... (ako som ti spomínal firma Umarex poskupovala vela znamych znaciek a vsetko dava vyrabat do ciny a tvrdo tlaci na naklady... aby sa im tie akvizicie vratili...)

idealom pre low-cost riešenie ktore za niečo stojí je Nikko-Stirling Gold Crown Airking 4-12x42 robí sa bez podsvietenia aj s podsvietením (momentálne vypredané všade možne) dôležitý je prívlastok Airking lebo robí sa aj obyčajný Gold Crown... má pevnejšiu konštrukciu kvoli kopancom od vzduchoviek a celkom slušné klikacie vežičky... v kategorii okolo 100 €

Obrázek

lacnejšia varianta je ta moja Delta 4x32 AO ale s duplex krížom a bez podsvietenia... medzi tým toho moc na výber nie je...

ako další level už spomínaný MTC Viper 10x44 alebo Nikko Stirling 12x50 s paralaxou ovladanou zboku pri klikátkach... cca 200 €
Obrázek
Obrázek

Jozef
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jozef » 05.09.2009 22:38

Hladal som doporuceny puskohlad (Nikko-Stirling Gold Crown Airking 4-12x42) na nete, ale zohnat ho asi je fakt problem ...
A ja chcem strieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelat uz teraz :!: :D
Nejaku hlupost by som nerad kupil, ale ani nejak dlho spekulovat a cakat ... by som nerad

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“