Zatékající voda do pátých dveří

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
cole
Nováček
Nováček

Re: Zatékající voda do pátých dveří

Příspěvek od cole » 27.02.2010 12:39

postak píše:Vyskytl se menší problém a nevím co s tím. Nechtělo se mi zakládat nové vlákno, protože vím, že název tohoto vlákna už tady byl. O co jde? Auto stojí před domem, prší, příjdu k němu, otevřu páté dveře a viz. foto, začnou kapat kapky vody. Nechápu kudy se tam ta voda může dostat, tipnul bych to, že je to nejspíš přes křídlo. Nekape to moc, ale dělat by to určitě nemělo. Nevíte někde, kde může být chyba, popřípadě, nesetkal se s tím už někdo ? :cry: Je to přesně v tom spoji těch plastů, někdy je to vlevo, někdy vpravo :cry:
presne tuto som videl aj mne vodu vytekat ked som zdvihol kufor asi minuly tyzden.... neviem odkial sa to tam zobralo, ale asi teda nebudeme sami.. :x
Focus RS MK1 #0552 & Focus ST-Line TDCi & Ochcavia III 2.0 TDI
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002

A.P.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od A.P. » 15.09.2010 12:35

lidi mám problém popsaný v tomhle tématu. Jen s tím rozdílem že nemám kombi ale hatchback. Při kontrole osvětlení spz jsem zjistil že levé je dost zkorodované až upadla jedna packa co drží žárovku a celé světlo je pokryté rzí. Voda se tam dostává tím světýlkem nebo ještě někudy jinudy? Chtěl bych to podchytit včas.
Poradte pls
Ford Focus II 1,6 16V 74 kw (12/2006)

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 16.09.2010 15:07

Tak to ti popíšu úplně přesně kudy se tam voda dostává. :idea: Dostává se tam shora přes lištu, která je nad SPZ a ve které máš právě osvětlení SPZ. Minulý týden jsem dělal opravu. Foťák jsem u sebe neměl, ale je to docela jednoduché opravit a taky předejít tomu, že ti jednoho krásného dne nepůjde otevřít kufr, protože ti odejde mikrospínač. :idea: :!: :arrow:

Takže. Nejdřív navštiv nějaký obchod, kde prodávájí silikon, použij jen kvalitní, žádný TESCO výrobek. Soudal nebo od Zwaluvu. Já použil Zwaluv. Otevři kufr, odšroubuj 2x torx v místech kde jsou úchyty na zavření kufru, a pak celé to plastové čalounění zevnitř opatrně vylámej a sundej. Drží to asi ve 4 nebo 6 místech, už přesně nevím. :roll: Použij trochu větší silu, prostě to musí dolů a jinak než použitím síly to nejde. Pak na tebe zevnitř čeká 4x matice M6, ty odšroubuj, odpoj konektory od osvětlení SPZ a od mikrospínače na otevírání kufru. Pak lištu sundáš. Podle toho v jakém stavu budeš mít vnitřek, tak vyměň nebo vysuš, oprav co se dá. :|

Já pak postupoval stylem, že jsem na páté dveře, v místech kde doléhá ona lišta udělal žížalu ze silikonu, lištu jsem napasoval na kufr, chytnul matkama, nechal chvíli zaschnout (5až10 min.) a přebytečný silikon, který se vytlačil ven, jako že se vytlačí, jsem mokrým palcem zahladil a nejde absolutně nic poznat. :roll: 8) Toť asi vše. Podobným způsobem jsem provedl taky opravu křídla, protože to je podobně svinsky konstrukčně řešené :palec_dolu: :puke_r:

A.P.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od A.P. » 17.09.2010 15:04

Díky , to je opravdu vyčerpávající odpověd. udělám to jak píšeš :palec_nahoru:
Ford Focus II 1,6 16V 74 kw (12/2006)

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“