Tak to ti popíšu úplně přesně kudy se tam voda dostává.

Dostává se tam shora přes lištu, která je nad SPZ a ve které máš právě osvětlení SPZ. Minulý týden jsem dělal opravu. Foťák jsem u sebe neměl, ale je to docela jednoduché opravit a taky předejít tomu, že ti jednoho krásného dne nepůjde otevřít kufr, protože ti odejde mikrospínač.
Takže. Nejdřív navštiv nějaký obchod, kde prodávájí silikon, použij jen kvalitní, žádný TESCO výrobek. Soudal nebo od Zwaluvu. Já použil Zwaluv. Otevři kufr, odšroubuj 2x torx v místech kde jsou úchyty na zavření kufru, a pak celé to plastové čalounění zevnitř opatrně vylámej a sundej. Drží to asi ve 4 nebo 6 místech, už přesně nevím.

Použij trochu větší silu, prostě to musí dolů a jinak než použitím síly to nejde. Pak na tebe zevnitř čeká 4x matice M6, ty odšroubuj, odpoj konektory od osvětlení SPZ a od mikrospínače na otevírání kufru. Pak lištu sundáš. Podle toho v jakém stavu budeš mít vnitřek, tak vyměň nebo vysuš, oprav co se dá.
Já pak postupoval stylem, že jsem na páté dveře, v místech kde doléhá ona lišta udělal žížalu ze silikonu, lištu jsem napasoval na kufr, chytnul matkama, nechal chvíli zaschnout (5až10 min.) a přebytečný silikon, který se vytlačil ven, jako že se vytlačí, jsem mokrým palcem zahladil a nejde absolutně nic poznat.

Toť asi vše. Podobným způsobem jsem provedl taky opravu křídla, protože to je podobně svinsky konstrukčně řešené