Koupě - co za motor?
-
- Nováček
Re: Koupě - co za motor?
No já mám vybráno, ale ... známe to všichni ... červík pak hlodá 

Focus II kombi, r.v. 2007, 2,0Tdci, 100kW
Focus I kombi, r.v. 2002, 1,8Tdci, 85kW
- Anndy
- Test driver
Klára: záleží, čo preferujes. Nie je to take jednoznačne.
-
- Test driver
Myslim,ze tu je to jednoznacne Focus a na Skoda fore zasa jednoznacne Octavka.
A anndy-ho nazor a odporucanie prosim neber v uvahu,lebo on je tu vlastnikom Focusa uplne omylom,nasilu a neskutocne tym trpi
A anndy-ho nazor a odporucanie prosim neber v uvahu,lebo on je tu vlastnikom Focusa uplne omylom,nasilu a neskutocne tym trpi

- Anndy
- Test driver
Netrpim tym, len mi nesadol focus uplne (neviem sa ani po roku s tym autom stotoznit). To co vas (tu na fore) na nom opantava, by som ja kludne ozelel
. Preto sam hovorim, ze treba poriadne obe vyskusat a potom sa rozhodnut.
A prave preto by som sa nespoliehal na nazor ludi na forach (vsetkych), lebo oni su napichany z toho konkretneho auta vzdy a na teba (klara) sa to nemusi chytit.
Avsak ak sa ti terz paci focus viacej, tak si ho kup. Tam nie je o com. A vzdy hra rolu aj cena (ja osobne mam focusa len preto, ze ponukal za malo penazi vela vybavy - napr. oproti skode, ci vw).

A prave preto by som sa nespoliehal na nazor ludi na forach (vsetkych), lebo oni su napichany z toho konkretneho auta vzdy a na teba (klara) sa to nemusi chytit.
Avsak ak sa ti terz paci focus viacej, tak si ho kup. Tam nie je o com. A vzdy hra rolu aj cena (ja osobne mam focusa len preto, ze ponukal za malo penazi vela vybavy - napr. oproti skode, ci vw).
- Quickie
- Moderátor
treba brat do uvahy aj komunitu na forach.. ja by som do škody nešiel
napr. aj preto že škodu ma "takmer každy", pohybuje sa vo vysokých číslach odcudzených aut, čo viem z počutia drahšie náhradné diely (nemám overené!!) atd atd...

napr. aj preto že škodu ma "takmer každy", pohybuje sa vo vysokých číslach odcudzených aut, čo viem z počutia drahšie náhradné diely (nemám overené!!) atd atd...
-
- Test driver
A tu je presne cely ten pes/tvoj problem/ zakopany.Snaha usetrit sa nie vzdy vyplaca a nervy,ktore si s autom uz absolvoval,ti nikto nikdy nezaplati.Anndy píše: A vzdy hra rolu aj cena (ja osobne mam focusa len preto, ze ponukal za malo penazi vela vybavy - napr. oproti skode, ci vw).
To akoze ja tiez rad setrim.... a to som si mal kupit napriklad Kia Ceed len preto,ze bola lacnejsia/iny priklad ma na rychlo nenapadol/

Klara...anndyho prispevky necitat

-
- Nováček
Já už právě mám bílou r. v. 2000, 1,8 Tddi a na mojí Albi nedám dopustit,
jen příteli připadá Focus trochu míň "líbivý", a mám trošku strach z DPF ...
ale je fakt, že Fokus s daným počtem kilometrů a výbavou moc konkurence
nemá ...
jen příteli připadá Focus trochu míň "líbivý", a mám trošku strach z DPF ...
ale je fakt, že Fokus s daným počtem kilometrů a výbavou moc konkurence
nemá ...

Focus II kombi, r.v. 2007, 2,0Tdci, 100kW
- killerhammer
- Test driver
v porovnatelnych vybavach je podla mna:klara píše:Ještě jeden navazující dotázek - přítel preferuje Octávku II. - co je lepší?
oktavka lepsia v pocite hodnoty auta (interier, vypracovanie, materialy atd.)
focus je zasa lepsi na ceste

zalezi ale velmi aj na vybave, focus titanium bude vzdy hodnotnejsie auto ako O2 classic

- Anndy
- Test driver
Ved nech sa prave pouci, nie?
Vobec jej nehovorim, ze nema focusa kupovat. len, ze si to musi rozhodnut sama.
A o cene je to vzdy. Po pravde, skodovka zase nie je o tolko lepsia (vyvazenejsia), ako bol v danej dobe cenovy rozdiel. Preto mam focusa. 150 tis. je zaujimava ciastka aspon pre mna a o usetreni za kazdu cenu sa rozpravat neda (50tis. rozdiel by rolu nehral) . Tak isto tu bol faktor pravdepodobnosti odcudzenia. Cize focus je volba z rozumu (moja). Da sa s tym jazdit, aj je to velke, len mi nesadol a min. moj kus nema tak kvalitny interier ako by som si zelal.
Lenze toto je pohlad moj, na nove auta. Pri jazdenych je vsetko uplne inak
.

A o cene je to vzdy. Po pravde, skodovka zase nie je o tolko lepsia (vyvazenejsia), ako bol v danej dobe cenovy rozdiel. Preto mam focusa. 150 tis. je zaujimava ciastka aspon pre mna a o usetreni za kazdu cenu sa rozpravat neda (50tis. rozdiel by rolu nehral) . Tak isto tu bol faktor pravdepodobnosti odcudzenia. Cize focus je volba z rozumu (moja). Da sa s tym jazdit, aj je to velke, len mi nesadol a min. moj kus nema tak kvalitny interier ako by som si zelal.
Lenze toto je pohlad moj, na nove auta. Pri jazdenych je vsetko uplne inak

-
- Test driver
focus 2 mu pripada malo libivy?klara píše: jen příteli připadá Focus trochu míň "líbivý", a mám trošku strach z DPF ...
.

a z DPF nemaj obavu,alebo kup bez neho a hotovo

- killerhammer
- Test driver
jazdeny focus je velmi vyhodna kupa. ford klesa cenou dole ovela viacej ako skodovka.klara píše:Fokus s daným počtem kilometrů a výbavou moc konkurence
nemá ...
je to dane asi tym, ze trh s jazdenymi skodovkami je v CZ/SK obrovsky a skodovky su na trhu velmi cenene. hlavne 1.9 tdi

- Anndy
- Test driver
Heh. lenze zirafakov focus takto po kupe nevyzeral. Sa ho spytaj kolko stalo dodatocne aby takto kraasne vyzereal? 

- killerhammer
- Test driver
zirafak, nie kazdy ma chut a dalsie peniaze na investovanie do jazdeneho auta 

-
- Test driver
Staci taky kupit a nemusi investovat
Anndy...ved vies,ze moje upravy boli vdaka dobrym vztahom a zdrojom za hubicku.Takto by upravoval snad kazdy z Vas/okrem teba samo/

Anndy...ved vies,ze moje upravy boli vdaka dobrym vztahom a zdrojom za hubicku.Takto by upravoval snad kazdy z Vas/okrem teba samo/

- Quickie
- Moderátor
KH: chuť by mal asi hádam každý... iné je to s peniazmi