Problém s pomalu padajícími nebo nepadajícími otáčkami při řazení zdá se odstraněn.
Zaměřil jsem se na větu z výše uvedeného příspěvku od
fo-focus:
fo-focus píše:Ještě mě napadlo....snímač spojkového pedálu ?....jinak už nevím ...
Před dobou už jsem to zkoušel, ale nějak bez výsledku. Mám dojem, že jsem tehdy spínač jenom odpojoval, ovšem nějak bez efektu, tak jsem nabyl dojmu, že spojkový spínač moc vliv nemá.
Teď jsem to zkusil znovu, spínač odpojit(=jako spojka trvale
nesešlápnutá) a sledoval chování za jízdy - otáčky padaly mnohem líněji s větším sklonem k držení na poslední hodnotě(dlouho). Bylo jasné, že spínač vliv má, což mě nakopnulo a zkusil jsem spínač naopak trvale sepnout(=spojka trvale
sešlápnutá) a změna byla zřetelná, při jízdě otáčky padají znatelně lépe, už se mi nestalo, že by zůstávaly viset nebo vyletovaly. Už s tím jezdím pár dní a můžu říct, že je to úplná paráda. Ale na druhé straně to má jedno negativum: ŘJ nikdy úplně nevypne palivo(brzdění motorem), ani při poklesu z vyšších otáček. Což jsem ale trochu čekal - ŘJ si myslí, že je sešlápnutá spojka a tedy těžko může brzdit motorem. Nicméně focus stejně i normálně brzdí motorem na h..o(vypíná palivo zcela vyjímečně, proti jiným autům hrůza), takže tohle je opravdu detail.
Nejsnažší, jak spínač sepnout, je nechat zapojený konektor a spínač prostě vyndat(což je snadné - bajonet s takovými zajišťovacími plastovými trny).
P.S.: Mohl by tohle ještě někdo vyzkoušet, jestli bude mít stejný výsledek?