Automaticka vs manualni klima FF II
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOCUS II Tuning
zajímavý, jezdil jsem s STčkem po feceliftu a řekl bych, že to tam taky fungovalo jako u Ahmeda...
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ted jsem to sel vyzkouset
nastaveni teploty na cca 22C fouka to stale stejne intenzivne i kdyz je tam horko tak to neubere , jakmile zapnu AUTO , ventilator zacne ubirat a jen tak lehce dofukuje , akorat se rozsvitilo tlacitko AC . po vypnuti AC se stratilo AUTO a po chvilce topeni zacalo foukat jako pretím .
tak pokud si nastavim nejakou hodnotu na manualni tak to funguje stejne jako digital s tim rozdilem ze na manualni to nastavuju koleckem a na digitalni vidim nejakou hodnotu na displeji . ale pokud chces aby ti to udrzovalo nastavenou teplotu tak musis zapnout AUTO ale pri tom se zapina klima .
nastaveni teploty na cca 22C fouka to stale stejne intenzivne i kdyz je tam horko tak to neubere , jakmile zapnu AUTO , ventilator zacne ubirat a jen tak lehce dofukuje , akorat se rozsvitilo tlacitko AC . po vypnuti AC se stratilo AUTO a po chvilce topeni zacalo foukat jako pretím .
tak pokud si nastavim nejakou hodnotu na manualni tak to funguje stejne jako digital s tim rozdilem ze na manualni to nastavuju koleckem a na digitalni vidim nejakou hodnotu na displeji . ale pokud chces aby ti to udrzovalo nastavenou teplotu tak musis zapnout AUTO ale pri tom se zapina klima .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jde o to co mas pod pojmem reguluje , pokud si nastavim teplotu a bud to zatopi nebo ochladi , vyfouka nebo zase jen udrzuje tak to funguje jen na AUTO a pri tom jde klima , jakmile das AC OFF tak se ztrati AUTO . a ta ridici jednotka vi ze ma treba na 24C dat 80%tepleho a 20%studeneho vzduchu . a kdyz si na kolecku nastavim neco pred cerveným tak je to pomalu to same . automat funguje aspon u me pouze se sviticim symbolem klimy .Maverick_cz píše: Mně to prostě doopravdy reguluje bez i s klimou. Je tam funkce auto a ještě pod ní je napsáno AC - On/Off.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jakmile dám AC-off, tak mi AUTO zůstává a topení i bez klimatizace reguluje stejně jako s klimatizací teplotu. Teď jsem to byl vyzkoušet... už jsem se málem nechal zvyklat ;o)
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

-
- Pokročilý
jj tuknem AUTO zapne sa klimatizacia a automaticky reguluje otacky ventilatora a aj miesto kam klimu fuka, tlacikom AC vyplne klimu a stale to automaticky reguluje aj otacky ventilatora aj miesto kam chcem aby fukalo potom si mozem tymi 3 tlacikmai urcit kam chcem aby mi to fukalo, mas to foki nejake dosahane
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
takze kdyz pridas teplotu tak to automaticky prida i ventilator aby se to rychleji vytopilo a pak si ubere ?Ne_RAY píše:, tlacikom AC vyplne klimu a stale to automaticky reguluje aj otacky ventilatora aj miesto kam chcem aby fukalo
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no to ubírá a přidává v závislosti na teplotě (že to ví kolik % teplýho a kolik studenýho) jak psal foki... ale vypne to foukání v okamžiku, kdy to dosáhne těch 26°C např.? to že si nastavím 22°C a nějak to fouká a pak nastavím 26°C a začne to foukat víc, to je jistý, ale jestli se to v 26°C zastaví... to asi foki myslel...
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já jsem pochopil jak to napsal. Prostě když je v autě 18 a já tam navolím 22 tak to začne foukat víc a postupně to ustává tím, jak se teplota uvnitř přibližuje k těm 22 až to fouká úplně minimálně jen tak, aby to tu teplotu udržovalo.
neseděl jsem teď skoro týden v autě, akorát v garáží, když jsem se šel podívat na to, jestli mi zasne ten nápis "auto" pokud vypnu klimatizaci a ten nezasne, tak už jen z toho předpokládám, že Fokiho a moje klimatizace není stejná. Zítra jedu pryč, tak to bude schválně víc pozorovat.
neseděl jsem teď skoro týden v autě, akorát v garáží, když jsem se šel podívat na to, jestli mi zasne ten nápis "auto" pokud vypnu klimatizaci a ten nezasne, tak už jen z toho předpokládám, že Fokiho a moje klimatizace není stejná. Zítra jedu pryč, tak to bude schválně víc pozorovat.
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak to se asi fakt liší no... tak zlatej nefaceliftovanej fík teda 

-
- Pokročilý
foki píše:takze kdyz pridas teplotu tak to automaticky prida i ventilator aby se to rychleji vytopilo a pak si ubere ?Ne_RAY píše:, tlacikom AC vyplne klimu a stale to automaticky reguluje aj otacky ventilatora aj miesto kam chcem aby fukalo
jj presne tak ako hovorisa ked znizim z 22 na 18 tak sa zas zvysia otacky a vyka rychlo studeny a ked dosiahne 18 tak potom uz len udrzuje a to mam klimu stale vypnutu
- RedZero
- Junior
Mam to tak take .. kdyz dam auto tak se zapne A/C .. A/C vypnu, ale porad mam auto a jede to automaticky a jen si menim teplotu v aute ...foki píše:takze kdyz pridas teplotu tak to automaticky prida i ventilator aby se to rychleji vytopilo a pak si ubere ?Ne_RAY píše:, tlacikom AC vyplne klimu a stale to automaticky reguluje aj otacky ventilatora aj miesto kam chcem aby fukalo
- Anndy
- Test driver
Re: Automaticka vs manualni klima FF II
Mne funguje auto aj bez zapnutej klimy (A/C). Zvlast sa da ovladat Auto a A/C.
Auto Funguje tak, ze reguluje otacky ventilatora a drzi si nastavenu teplotu (v zime teda, resp, dovtedy kym vonkajsi vzduch je natolko studeny, ze dokaze chladit interier).
Dokonca to ma intelingeciu, ze aj ked dam vysoku teplotu (28 aleho HI) a motor sa este nezahrial, tak v rezime Auto = zapnute a A/C = vypunute, kym je motor studeny ma ventilator nizke otacky, ako sa postupne motor zohrieva, stupaju automaticky otacky ventilatora az kym sa v interieri nedosiahne pozadovana teplota.
Akurat vzdy ked sa stlaci tlacitko Auto, sa zapne aj A/C. Cize hned potom treba A/C vypnut tlacitkom "A/C". (Napis AUTO zostane svietit a pod nim svieti A/C OFF)
Este k tomu vyhrievaniu. Hej po FL ak su 4°C a menej, po starte sa automaticky zapne vyhrievnie okien. Avsak ak je interier dostatocne vyhriaty (neviem, ci to reaguje na teplotu, alebo cas), tak po opatovnom nastartovani sa nezapnu. Napr. idete 2 hodinky niekam. Ste tam hodinu a ak auto nevymrzlo, po starte sa nezapnu, tak ako po dlhsom stati.
Auto Funguje tak, ze reguluje otacky ventilatora a drzi si nastavenu teplotu (v zime teda, resp, dovtedy kym vonkajsi vzduch je natolko studeny, ze dokaze chladit interier).
Dokonca to ma intelingeciu, ze aj ked dam vysoku teplotu (28 aleho HI) a motor sa este nezahrial, tak v rezime Auto = zapnute a A/C = vypunute, kym je motor studeny ma ventilator nizke otacky, ako sa postupne motor zohrieva, stupaju automaticky otacky ventilatora az kym sa v interieri nedosiahne pozadovana teplota.
Akurat vzdy ked sa stlaci tlacitko Auto, sa zapne aj A/C. Cize hned potom treba A/C vypnut tlacitkom "A/C". (Napis AUTO zostane svietit a pod nim svieti A/C OFF)
Este k tomu vyhrievaniu. Hej po FL ak su 4°C a menej, po starte sa automaticky zapne vyhrievnie okien. Avsak ak je interier dostatocne vyhriaty (neviem, ci to reaguje na teplotu, alebo cas), tak po opatovnom nastartovani sa nezapnu. Napr. idete 2 hodinky niekam. Ste tam hodinu a ak auto nevymrzlo, po starte sa nezapnu, tak ako po dlhsom stati.
-
- Nováček
Anndyho popis je naprosto presnej, potvrzuju. Zrovna v tomhle pocasi jsem si pochvaloval, jak je supr, ze nezacne dovnitr hned hnat studenej vzduch, ale ceka, az se zahreje. Jestli bude klima stejne dobre chladit jako topi, pak muzu automatiku jen a jen doporucit
.

FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
- Dzefer
- Zkušený
aj mne to funguje ako pise anndy, auto zostava zvolene, aj ked je kompresor klimy vypnuty (AC Off). FL2008