!!!!!!Problem, moj prvy u FF!!!!!!! a uz aj asi posledny

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Vody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vody » 21.06.2006 16:01

Jeden kamarád mi říkal že forďácký automaty nebyly nikdy nic moc, ve fordech Scorpio prý nevydržely víc jak 200 tisíc. Takže pokud je dělají se stejnou kvalitou jako dřív tak od nich ruce pryč. Naopak kamrád s BMW 524td s automatem najel přes půl milionu, nikdy žádný problém. Dodnes to novému majiteli slouží a 700 tisíc na tacho bez problému. Jinak jsem se setkal třeba v aaa auto s Oplem corsa s vadným automatem, svítila kontrolka a mělo to strašne pomalý reakce
Naposledy upravil(a) Vody dne 22.06.2006 21:52, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1.6 16V Ambiente 11/1998

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 21.06.2006 16:20

aby to nevyzeralo, ze nadavam na techniku, ja mam vyhrady k veciam ktore vzhladom k tomu ze sme v 21.storoci by nemali byt problem, hrdza a zatekanie to su veci ktore nepatria K autU roka 98´ a hrdza na autach 4-5rocnych je hanba pritom hatch je vyrabany v D, sedan myslim v NL a kombi v E, okrem fordov nic tak nehrdzavie okrem felicii ale tie sa nedaju cenovo ani techologicky porovnavat !!
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 21.06.2006 22:14

To se ti mozna zda. Octavie hnijou taky, VW Sharan taky, ... Vsechno v lemech. Felicie maji ty zadni dvere celkem smesne, nedavno jsem videl nejakou Feldu, tusim, ze od Skanska, co stavi ty dalnice, atd. a ta mela ty zadni dvere pruhledne a skoro tam sla prostrcit ruka.
Podle me je v dnesni dobe celkem jedno, jake auto koupis, pokud je nove, je to vsechno na podobne urovni, ale kde na to vzit ty prachy...
Sam nevim, jestli bych sel znova do Forda, jedine, kdyby mi toho mojeho slohli nebo se mi ho podarilo za rok dobre prodat, tak bych koupil novejsi TDCI v plne palbe, novy Focus me uz tak nebere.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 21.06.2006 23:31

stan píše:je take prislovie : nie sme taki bohaty aby sme si kupovali lacne veci, ten rozdiel sa ti moze v kratkom case pri buranych autach vyrovnat, staci ze niekomu zozeries co ti navari :lol:
jj to mas pravdu , je oprava a oprava , tak nam prozrad kolik jsi dal za sveho krasavce .a hlavne vybavu . a zkus si ho spocitat na kolik by te vysel v nemecku .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Vody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vody » 22.06.2006 00:39

Feldu jsme měli před focusem, když jsme ji prodávali byla sedm let stará, najeto 85 tisíc a rezla pouze lehce v lemech. Kufrové dveře nerezly protože po mírné havárce byly vyměněné. Jinak znám lidi co mají zhruba stejně staré feldy a jedna je rzi prostá aniž by se o ní majitel extra staral a druhá je shnilá úplně všude. Jinak až nafotím jak reznou levé zadní dveře na spodku budete se divit 8O . V tomhle zlatá felda. Bourané to nebylo takže je to přírodní koroze :wink:
Ford Focus 1.6 16V Ambiente 11/1998

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 22.06.2006 08:23

...pochybujem,ze sa sedan vyrabal v NL....tam Ford automobily nevyraba....A hrdzavie vsetko,nielen Ford.Zapasia s tym vsetky automobilky.Aby mohli do aut davat vsetky tie moderne technologie a vsemoznu elektroniku,musi sa niekde setrit/trebars na antikoroznej ochrane,vytlmeni,atd/,aby cena aut nerastla do zavratnych vysok.Auta sa vyrabaju zavratnym tempom a vo velkych mnozstvach a nezostava uz cas na nejaku preciznu pracu a snahu o vyrobenie niecoho kvalitneho.Ale tak to je dnes so vsetkym.......Ak to je dnes hrdzavenie,mozeme sa iba pousmiat.To je opravitelne.Ak Vam vsak v buducnosti odide v aute nejaka riadiaca elektronika a bude stat mozno aj 70% z ceny noveho auta,skoncia nase auta na srotoviskach.Treba si spomenut na nedavnu minulost,ked sme vyhadzovali staru chladnicku len preto,ze bola hrdzava a mala 20 rokov.Inak bola plne funkcna.Dnes ju vyhadzujeme krasnu,z vonku neposkodenu,ale s poskodenym kompresorom,alebo niecim podobnym,ktoreho cena za opravu je 60-70% z ceny novej chladnicky.V buducnosti sa nemame "skutocne" na co tesit!!!!!!!

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 22.06.2006 08:33

to foki: v prepocte cca 245t Czk pred 2rokmi, auto bolo 3rocne (jul 01´)akurat dal poslednu splatku a mal urobeny velky servis, vybava komfort, klima, ABS, central, predne el.okna + muzika za 22t Czk + zabezpecenie za 14t Czk, + pri parkovani sa mu podarilo lahko tuknut, cize mam aj nahradny predny naraznik (neprasknuty) a predne svetlo sice ma ulomeny jeden uchyt ale inac ako nove :) a hlavne mi vo forde kde ho kupil vedeli povedat co vsetko na nom robili a ked som prisiel reklamovat hrdzu a chybala mi minulorocna peciatka tak servisak ju tam bez reptania dal s poznamkou auto bolo kupene u nas a servis sa robil tiez u nas, takze mna by auto z nemecka urcite nevyslo lacnejsie a dovoz, to bolo moje prve auto vobec BMW 325ix akurat cerstvo nalakovane a po roku sa zacalo prejavovat :( takze uz nikdy viac dovoz pokial nenajdem cas aby som si nieco priviezol sam
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 22.06.2006 20:23

a ty myslis ze se na slovensku nebo v cechach neboura ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

chudas
Junior
Junior

DEN D sa blizi

Příspěvek od chudas » 25.06.2006 10:26

No tak zajtra spoznam vadu, ze aky problem je v prevodovke, snad to bude len nedostatok kvapaliny. Verim tomu stale
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 25.06.2006 18:02

stan píše:...., ale moj 8r golf nemal ziadnu hrdzu, ziadne zatekanie, spiatocka radila bez tzv. pocitania zubov (alá felicia), jednodotykove stahovanie vsetkych okien, ziadne pazvuky, predal som ho kvoli klime :(
Kolega má nový VW Polo a už 3-4x v servisu, spadnuté okno při zavření dveří a 2-3x nepojízdný kvůli elektronice.
Myslím, že na značce až tak nezáleží, ale na tom, jak se který kus povedl ve výrobním závodu poskládat. Když se sejde více vadných dílů na jednom autě, tak je smůla.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

chudas
Junior
Junior

Nove info

Příspěvek od chudas » 03.07.2006 13:57

Caute, tak mam nove informacie k mojmu horeuvedenemu problemu. Akurat som prisiel od Fordu z Trnavy, kedze v Bratislave mi povedali ze musim cakat na serv is 2 tyzdne, a to som chcel len auto dat napichnut na pocitac aky jetam problem. Takze
Zistili vadu v elektronickom prepoojeni, takze nie je poskodena prevodovka, teda to tvrdia, cize, presne co im vypisala diagnostika:
Preruseny elektricky obvod solenoidu razeni SSa nebo SSPCA.
Mozne priciny jsou: SSA
SSPCA
prepojeni zo stranyvodicu
Ridici jednotka prevodovky

Takze vo stvrtok mi to budu hladat kde je problem, snad to nebude nejaka palka vysoka. ale urcite to bude menej nez oprava alebo vymena prevodovky. Teda dufam. Tak zatial caute a drzte mi palce

mar_tin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mar_tin » 03.07.2006 14:23

som si uz skoro myslel, ze si na forum zanevrel, ked ti fokusik sposobil taketo trapenie... :wink:
tak hadam to bude len v tej elektrike a chytro ti to opravia...
inak ten bratislavsky servis je nejaky divny... aj zirafak ma s nimi nedobru skusenost. ja som bol v banovciach n bebravou (na radu od zirafaka a este jedneho borca) a celkom pohoda. ale mam kontakt na jedneho servisaka v ba, chodi tam kolega s fokusom aj mondeom a pochvaluje si. ma aj diagnostiku. ja som tam osobne este nebol, ale asi pojdem. skoda, ze foki je tak daleko... :(
Ford Focus 1.6, 74 kW, 2002, kombi, silver

chudas
Junior
Junior

Příspěvek od chudas » 03.07.2006 18:21

mar_tin píše:som si uz skoro myslel, ze si na forum zanevrel, ked ti fokusik sposobil taketo trapenie... :wink:
inak ten bratislavsky servis je nejaky divny... aj zirafak ma s nimi nedobru skusenost. ja som bol v banovciach n bebravou (na radu od zirafaka a este jedneho borca) a celkom pohoda. ale mam kontakt na jedneho servisaka v ba, chodi tam kolega s fokusom aj mondeom a pochvaluje si. ma aj diagnostiku. ja som tam osobne este nebol, ale asi pojdem. skoda, ze foki je tak daleko... :(
no vsak to, skoda. tak by si mi nanho mohol dat kontakt ak mozes:) :lol: je lepsie chodit k nemu ked ma vsetko a moze ti spravit auto lacnejsie, teda predpokladam:)

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 04.07.2006 06:30

mar_tin píše:som si uz skoro myslel, ze si na forum zanevrel, ked ti fokusik sposobil taketo trapenie... :wink:
mar_tin...myslel si tych motakov z Trnavy :evil: .V BA som bol celkom spokojny... :)

chudas
Junior
Junior

Příspěvek od chudas » 04.07.2006 07:42

zirafak píše:
mar_tin...myslel si tych motakov z Trnavy :evil: .V BA som bol celkom spokojny... :)
no mne sa zdali v pohode, teda ovela lepsi a pohotovejsi nez v BA, tam musis len cakat kym sa ta spytaju co chces minimalne pol hodinu. Takze v Trnave zatial spokojnost. Uvidime ako to dopadne

Odpovědět

Zpět na „Motor“