"Líný" motor
- stan
- Junior

co sa tyka klimy, treba ju pouzivat s rozumom
, nie pustit si ju do ksichtu alebo na klby (tenisovy laket) a na plne gule, pri klime ale pozor pri prepnuti na symbol uplne napravo dole t.j. iba na predne sklo je klima zapnuta stale
aj ked nesvieti, docitate sa o tom v navode na obsluhu, mna na to upozornili aj v servise
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
- Higiligi
- Nováček

Re: "Líný" motor
to No1:At se ti někdo jukne jestli nemáš přicpaný výfuk,třeba rozpadlým katalyzátorem,občas se to stává..
- Zakus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: "Líný" motor
Nefunkční katalyzátor se může časem ucpat, pak ho někteří vymění, například za použití univerzálního katalyzátoru, nebo vložku provrtají nebo ji úplně vyjmou. Pak se zase před TP musí starat, aby to dali dopořádku.Higiligi píše:to No1:At se ti někdo jukne jestli nemáš přicpaný výfuk,třeba rozpadlým katalyzátorem,občas se to stává..
- Focusini
- Junior

Taky mám ten motor poměrně línej a klimošku pouštím jen občas. Při rozjezdu to auto taky malinko kucká, musím dát víc plynu, abych se rozjel lépe než v autoškole. Chtělo by to nějakou kontrolu..... Taky je poměrně hlučnej volnoběžnej chod - když dám ruku na palubku,tak mi vibruje a na tom motoru je to taky znát. Třeba oktávka na volnoběh skoro není slyšet a ten můj motor zní jako lepší diesel......nevím co s tím. Ani kompletní výměna rozvodů tomu nepomohla....

Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001
- No1
- Člen klubu

Tak na diagnostice mi na nic neprisli - pry je vse OK. Ale objevili prorezively vyfuk (druhou a treti cast) - jeste ne "skrz", ale to je pry jen otazka par tydnu. Udajne by nakup noveho vyfuku mel potize odstranit. Tak uvidime.
Zdenek
Zdenek
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
- hide
- Pokročilý

- Higiligi
- Nováček

Já se musím přiznat,že jsem trochu z fofíka rozčarován.Předtím jsem měl Peugeota 309D a prakticky jsem jen doplňoval palivo.Fofíka jsem kupoval před půl rokem,kromě pár prkotin vše ok.Teď mi kolísají otáčky,vypadává tachometr a auto je líné,jsem rád,když z toho vytáhnu 140km/h.Na diagnostice nic nezjištěno,auto by tedy mělo být bez problému.Proběhlo několik kontrol(sice né v servisu,ale u solidního automechanika),řemene,výfuku,filtrů a já nevím čeho všeho a nic,nezbývá než dodat,že koupě auta nebývá zrovna nejlepší investice a celkem mě to dost žere.Dal jsem za auto 150tis a čekal bych že bude klid a ouha spletl jsem se.Asi vím,jak by se dala oprava kles.otáček vyřešit a i ten výpadek tacháku,(to mě tolik nebolý)ale s tou leností motoru fakt nevím.
- Honza
- Zkušený

Teď jsem to řešil,podívej se na cívku,je to ta kostka,mezi baterkou a sáním,ta co do ní vedou kanely od svíček,vytáhni je a podívej se na ně i na kontakty v cívce,jeden může být zoxidovaný a dělá problémy.No1 píše:Tak na diagnostice mi na nic neprisli - pry je vse OK. Ale objevili prorezively vyfuk (druhou a treti cast) - jeste ne "skrz", ale to je pry jen otazka par tydnu. Udajne by nakup noveho vyfuku mel potize odstranit. Tak uvidime.
Zdenek
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....
-
Chrom
- Nováček

líný auto
zdárek, vidím, že nemám s rozjezdem problém jako jedinej. To, co popisujete mám u svýho auta taky. Bez klimy jezdí slušně, s klimou se na rozjezd dusí, při dešti nebo ve vlhku jezdí velmi dobře. Mám 1.8 tddi, měnil jsem rozvody, olej, svíčky, filtry. Výfuk ani cívku ne, takže to asi zkusím, protože mě to štve, na diagnostice prý všechno OK. Hele, co ta váha vzduchu, to je nějaký čidlo, který se mění???