"Pískání"
- Xele
- Nováček
Re: "Pískání"
Tak už jsem konečně vykoumal co nepříjemné pískání vydává..světe div se není to ani klíňák ani čerpadlo (DÍKY BOHU
) ale děla to skutečně větrák a to jenom někdy většinou když auto dlouho stojí a je chladnější počasí. Pískání vždy po chvilince co běží přestane..takže pokud někdy budu mít chuť a náladu zkusím vykoumat jak se k němu dostanu a zkusím odhalit proč vydává takový zvuk..snad to bude jen tím že bude nějak "zasviněný".

- martyG
- Pokročilý
robilo mi to na starom aute, bolo to ložisko ventilátora, musel som ho nakoniec vymeniť, možno ti bude stačiť to premazať

Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- Xele
- Nováček
Chtěl bych se zeptat zda-li je těžké ventilátor vyměnit popř. jestli existuje nějaký návod jak nejlépe se k němu dostat a zase vše správně smontovat. Také bych byl rád kdyby jsem někdo mohl nahodit orientační cenu kolik stojí nový ventilátor.
- Jemar
- Zkušený
Asi před rokem jsem ho vyndával, není to nic složitého. Vyklopí se ta přihrádka spolujezdce. Pod přihrádkou s je takový koberec, drží asi na 3-4 šroubkách. Potom je už vidět ventilátor, drží na 3 šroubech a po odpojení konektoru je možné ho směrem dolů vyndat. Doufám že si to ještě dobře pamatuju.
- Xele
- Nováček
Díky za radu..to vypadá vcelku jednuduše..zkusím to tedy nějak vyndat..ještě by bylo super kdyby měl třeba někdo fotečky z této demontáže..
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hele tak teďkom pískám zase já
Ventilátor to není, řemen taky ne a já mám silné podezření na ložisko v alternátoru. Píská to neustále, za tepla i za studena, když na to šlápnu, píská to intenzivněji. Měnili jste to někdo?
Náboj se z hřídele bude muset shodit stahovákem, páč je tam dírka na hrot
(jen tak z prdele: trochu zarazilo tohle vlákno v sekci interier)

Ventilátor to není, řemen taky ne a já mám silné podezření na ložisko v alternátoru. Píská to neustále, za tepla i za studena, když na to šlápnu, píská to intenzivněji. Měnili jste to někdo?
Náboj se z hřídele bude muset shodit stahovákem, páč je tam dírka na hrot

(jen tak z prdele: trochu zarazilo tohle vlákno v sekci interier)
- VyziblaLudek
- Nováček
Zdarec chlapi ja po ránu cca 30vteřin taky pískám nejspíš je to klínák pac jsem v létě nechal měnit rozvody atd.ale nevím kde se ten klínák dá napnout je celkem volný... 

Nástupce:Ford Mondeo 2.2 Tdci Titanium 2006 průměr 6.3L.100km
Byl Ford Focus combi 1.8Tddi r.v.2000 světle zelená metalíza 5,5L.100 km
Byl Ford Focus combi 1.8Tddi r.v.2000 světle zelená metalíza 5,5L.100 km