zatékání do předního světla?
- hihi
- Zkušený
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: zatékání do předního světla?
Taky mam podobny problem ted na jare s pravym svetlem. Zkusim vysusit a mrknout na krytky - zajimave je, ze se to objevilo az po letosni zime, driv problem nebyl a az po otepleni. Jinak uz mam i nova kola, az provedu konecne jarni veleuklid auta, nafotim 

Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
-
- Zkušený
Tak mam dotaz jeste v tomto vlakne. Rok a neco nic nova lampa a dnes rano najdu prave svetlo orosene jako po sprse a pri sviceni ve tme je poznat, ze se svetlo ztraci. zKontroloval jsem zbezne krytky apod. a nic jsem nenasel. co s tim ? je nejaka uni rada?
- Jezek
- Nováček
To , že se ve světle občas srazí vlhkost je normální, ale při zapnutí světla by měla zmizet (vytéct, nebo odpařit se) definovanými otvory ve světle.
Problém vlastně může být jen:
1. špatně nasazená, nebo netěsnící krytka žárovky
2. Vlhkost se dostává přes lepený spoj skla a tělesa světlometu. Dost často je to vidět u bouraných aut,nebo to může být vada z výroby.
Těsnost světla se ve fabrice zkouší úplně stejně jako píchlá duše
ucpou se všechny díry, do světla se pustí vzduch o určitém tlaku a ponoří se do vody. Bubliny ukážou kde to netěsní.
Ale na fíkovi s rosením nemám nejmenší problém
Problém vlastně může být jen:
1. špatně nasazená, nebo netěsnící krytka žárovky
2. Vlhkost se dostává přes lepený spoj skla a tělesa světlometu. Dost často je to vidět u bouraných aut,nebo to může být vada z výroby.
Těsnost světla se ve fabrice zkouší úplně stejně jako píchlá duše

Ale na fíkovi s rosením nemám nejmenší problém
-
- Zkušený
tak pak je to vyrobni vada. diky.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
couddy: taky se mi rosi predni svetla, ale to kdyz vylozene strikam auto wapkou. Jinak jsem si toho nevsimnul.
-
- Zkušený
zewle, me to prave vubec nedelalo, ale ted jen jedno a vyrazne. verim, ze je to treba shoda nahod sklonu. auto nekolikrat stalo po ranu jen na jednu stranu. ale nevim. prave zadnou netesnost jsem nenasel a nevim zda to pak treba nemuze mit vliv na zarovky. ??
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
I me se mlzi predni prave svetlo smerem od blinkru cca k polovine svetla a uz jsem z toho nestatstnej. Zjistil jsem, ze to gumove tesneni, co je na krytce, ktera se sundava, kdyz menim zarovku, je v haji, tak jsem tam nalepil gumovy tesneni, ale prijde mi divny, ze by to kvuli tak male netesnosti bylo az tak hrozny? Nekde jsem tady cetl, ze svetlo ma nejaky odparovaci pruduchy bo co, ale nevim, jestli je mozny, aby se v tomhle vlhkym pocasi, v pripade, ze to bylo opravdu tou krytkou, ta voda vyparila ven?
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak takhle vypadá momentálně moje pravé světlo. Krytka je utěsněná, takže tam bych už problém nehledal. Když jsem nechal svítít asi 15 minut dálkové světla, tak se voda vypařila, ale pořád zůstala u blinkru a nahoře v tom rohu. Ale po pár dnech zase tohle. Voda po vnitřku doslova ztéká. Neporadí mi někdo, co s tím? Díky
-
- Test driver
vysušil si to svetlo predtym, než si tu krytku utesnil?
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Snazil jsem se, ale v tomhle pocasi to neslo uplne. To je mozny, ze ten zbytek, co tam zustal zase udelal tohle?