dá se zjistit přetočený tachometr ?
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: dá se zjistit přetočený tachometr ?
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/pretoce ... y-cin.html
Česko je prostě Česko

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
Ten blbej úředník se v tom videu ohání evropskou unií a že to kvůli tomu nejde, by mě zajímalo, jak je možný, že v Německu je to běžně trestný čin, snad jsou taky v EU.
ČR je fakt kocourkov.
ČR je fakt kocourkov.
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
nakolko su informacie o technickych kontrolach v danych servisoch verejne resp tajne?
situacia: kupim auto so serviskou (peciatky od 1-2 servisov), mozem si tam skocit ako iny majitel a overit si km, stav a servis z ich historie? mozem si overit udaje daneho auta aj pred kupou? co nato potrebujem..
vychadzam z toho ze pokial su stocene km a len dobuchane peciatky pochybujem ze maju v servise evidenciu,t.j. pravidelny servis to dost spochybnuje..

vychadzam z toho ze pokial su stocene km a len dobuchane peciatky pochybujem ze maju v servise evidenciu,t.j. pravidelny servis to dost spochybnuje..
Ford Focus I. HB-5dv, 2001, 1,6 benzin
-
- Test driver
servisy maju samozrejme evidenciu, je len otazka, či ti budu ochotní k tomu niečo povedat pokial nebudeš majitelom..
lepšie je zavolat pod nejakou zamienkou do servisu, ze ti servisovali auto a,že potrebuješ nahodou kopiu faktury kvoli daniam a pod a či by neboli tak dobrí ti ju dohladat...
vačšinou ak vybalíš na nich, že sa zaujimaš o auto a tak, neposkytnu kvoli obave žiadne info
lepšie je zavolat pod nejakou zamienkou do servisu, ze ti servisovali auto a,že potrebuješ nahodou kopiu faktury kvoli daniam a pod a či by neboli tak dobrí ti ju dohladat...
vačšinou ak vybalíš na nich, že sa zaujimaš o auto a tak, neposkytnu kvoli obave žiadne info
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no zas beriem to tak ze seriozny predajca bude ochotny spolupracovat.. ak ma ciste svedomie a papiere neni o com, v momente ak mi knizku odsuhlasi servis ma vo vacku prachy a ja odchadzam s autom a s pocitom ze o auto bolo skutocne celu dobu ako tak postarane.. len kolko to cca trva, zas fuknut nejakemu vydriduchovi par bubakov do vacku nech do toho zasraneho compu kukne hned teraz som ochotny..
len by ma zaujimalo ci je mozne to zo servisu dostat aj bez priamej ucasti majitela (ak by nemal cas pocas dna), napr s papiermi, pisomnym suhlasom atd.. na telefonicke overenie tiez predpokladam ze potrebujem nejake udaje.. ake?
rad by som komplet historiu.. resp overit aspon posledne 3 roky cca, to uz je auto po zaruke a servis neni povinny.. hladam si FF okolo r 2000..
len by ma zaujimalo ci je mozne to zo servisu dostat aj bez priamej ucasti majitela (ak by nemal cas pocas dna), napr s papiermi, pisomnym suhlasom atd.. na telefonicke overenie tiez predpokladam ze potrebujem nejake udaje.. ake?
rad by som komplet historiu.. resp overit aspon posledne 3 roky cca, to uz je auto po zaruke a servis neni povinny.. hladam si FF okolo r 2000..
Ja som svoje kupoval tak, ze som si podla servisky zavolal do daneho servisu, ze chcem vediet, co sa dialo s autom v tom a tom case. Prisiel som, vytlacili mi 3x A4, zaplatil 300.-Kc a vedel som, co sa dialo s autom do 60.000km.
Este som nebol majitel, len som zavolal, ze na RZ potrebujem vypis historie servisu.
Este som nebol majitel, len som zavolal, ze na RZ potrebujem vypis historie servisu.
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem si taky volal do servisu (Carent Brno) nez jsem koupil fíka, tam mi vesmes potvrdili co sem vedel ze servisky a ze zapisu prodejce a pak sem koupil....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no a ake udaje ste k tomu potrebovali?
Udaje?
Dobry den, potreboval by som vediet servisnu hostoriu k vozidlu Ford Focus, RZ XXX XXXX, ktore bolo servisovane u vas.
Nie je problem, pridte, mame databazu udajov, vytlacime Vam to.
Dobry den, potreboval by som vediet servisnu hostoriu k vozidlu Ford Focus, RZ XXX XXXX, ktore bolo servisovane u vas.
Nie je problem, pridte, mame databazu udajov, vytlacime Vam to.
- KubaU
- Junior
Teoreticky by to (alespoň jednou za dva roky) řešily protokoly / výpis z STK, kde se najeté km zaznamenávají... Otázkou je, jestli k tomu dají třetí osobě přístup.
Já od Němce dostal k autu i poslední "TUV" protokol (a poslední fakturu ze servisu), což bylo docela velké plus... Ale toho se u nás člověk asi nedočká.
Já od Němce dostal k autu i poslední "TUV" protokol (a poslední fakturu ze servisu), což bylo docela velké plus... Ale toho se u nás člověk asi nedočká.
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Já dostal taky poslední TÜV protokol, asi 2 faktury za poslední servis a až neskutečné množství ostatní dokumentace včetně servisky
O 2 klíčích s kódem nemluvě. Jediná věc, která tam chyběla, byl benzin v nádrži 

ST150
- KubaU
- Junior
Mě dali plnou.
Kdyby nebyly gumy totálně sjetý a brzdové destičky až na kov, tak by to na mě i udělalo dojem... Ehm.
Kdyby nebyly gumy totálně sjetý a brzdové destičky až na kov, tak by to na mě i udělalo dojem... Ehm.
-
- Nováček
Jak bylo popsáno, tak jistotu nemáš nikdy. Jenom doměnky. Přidám ještě jeden způsob z doslechu. Údajně se dá z diagnistiky vyčíst, že byla vytáhnuta "odpojena" palubní deska, která se u úpravy km vytahuje(prý?). Možná to je spekulace, možná pravda. Každopádně i vytažení desky se dá okecat.
- jamaka
- Test driver
k vytiahnutiu pristrojovky, na Mondeu som musel uz 2x menit niektore ziarovky podsvietenia, a teraz ma cakaju znova dve. Neviem si prestavit, ako by som to robil zo zapnutym konektorom.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no kilometre su skor taka zachytna kontrola.. pri overeni tej servisky mi skor ide o prehlad chyb, poruch a servisov.. ak proste ma dolozene ze sa o to auto pravidelne staral tie km nebudu take bolestne..