piskajici drazkovy remen
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: piskajici drazkovy remen
No tak já přidám také svojí zkušenost - nejprve pískalo auto jenom trochu, nechal jsem tak nějak mi to nevadilo. Potom asi za dva měsíce už to bylo znatelně slyšet tak jsem dal k známému do servisu. Ten mi řekl že to dělají obě kladky že se musí vyměnit, bude to stát asi litr i s prací, říkám to je Ok, tak že jo. No a na druhý den mi volá, že to vyměnil ale pořád to píská. Na vině že je údajně nějaká pružina která se časem unaví, nová v autokelly 4200 kč ale že na vrakáči je ve slušném stavu a chcou za ní 1000kč. No tak říkám že jo ať to teda vymění, že to dnes už nestihne, takže až zítra. Tedy suma sumárum 2500 kč s prací 

Byl: Ford Focus, TDDI 1.8, Black

-
- Junior
Jen aby zítra nezavolal zas
.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ja ked som kúpil focusa, začalo mi to pískať, mechanik zistil, že je to nejako ložisko na klíme, vraj sa nedá vybrať, tak som zhánal kompresor klímy z druhej ruky, že tam by sa to dalo nejak zložiť, ok zohnal som za nie malý peniaz, dodal som mechanikovi. Ten to spravil. Neprešiel ani týžden a začalo to pískať znovu. Tak som šiel za mechanikom, čo mi doporučil kamárat, ten samozrejme nakidal na toho predtým, že vôbec nevimenil kladku, ani remeň, to samozrejme on spravil, Vymené auto šlo ticho, ....... asi 1 - 2 mesiace cca. Tak som mu ho zaniesol speť, tam zistil nejaké iné ložisko, tiež sa vymenilo. Odvtedy pravidelne v zime riešim pískanie, samozrejme aj túto zimu ... už na to nemám nervi ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- stana1
- Nováček
Zdravím,
Taky jsem si prošel peripetiemi s klínovým (drážkovým) řemenem.Po výměně dvou kladek a neoriginálního řemene byl klid asi jen dva dny,potom se při studeném motoru po nastartování ozývalo nepříjemné popiskování od řemene,které utichlo po pár minutách. Když jsem namazal drážky mydlem tak byl klid,tím jsem vyloučil že to může dělat některé ložisko nebo kladka.Konzultoval jsem to s mechanikama a ti tvrdili,že je řemen dlouhý,málo napnutý,prokluzuje atd. Na moji připomínku, že s originálním řemenem jsou dobré zkušenosti,viz příspěvek od fplisek na str.5 ,se mi vysmáli,že řemen jako řemen jen originální je dražší.
Tak mi to nedalo a šel jsem koupit originální řemen Motorkraft za cenu 570,-kč s DPH
a už týden nevím co je to pískání řemene.Prostě klid.
Za ten neoriginální jsem dal 790,-
Takže opravdu ten originál řemen se vyplatí koupit a budete mít klid od výměny.
Taky jsem si prošel peripetiemi s klínovým (drážkovým) řemenem.Po výměně dvou kladek a neoriginálního řemene byl klid asi jen dva dny,potom se při studeném motoru po nastartování ozývalo nepříjemné popiskování od řemene,které utichlo po pár minutách. Když jsem namazal drážky mydlem tak byl klid,tím jsem vyloučil že to může dělat některé ložisko nebo kladka.Konzultoval jsem to s mechanikama a ti tvrdili,že je řemen dlouhý,málo napnutý,prokluzuje atd. Na moji připomínku, že s originálním řemenem jsou dobré zkušenosti,viz příspěvek od fplisek na str.5 ,se mi vysmáli,že řemen jako řemen jen originální je dražší.
Tak mi to nedalo a šel jsem koupit originální řemen Motorkraft za cenu 570,-kč s DPH

Za ten neoriginální jsem dal 790,-

Takže opravdu ten originál řemen se vyplatí koupit a budete mít klid od výměny.
Ford Focus kombi 1.6 16V GHIA r.v. 99

- tom05
- Nováček
Mně to ze začátku pískalo jenom trochu tak jsem to nechal být, asi za měsíc se to už nedalo vydržet, tak jsem si tu přečetl že koupit jedině originál řemen ne jiný, začal jsem tedy výměnou řemene a myslel jsem že to bude pokračovat kladkama, ale hned jak jsem ho vyměnil tak už mám asi 2,5 měsíce pokoj, takže je pravda když řemen tak originální...
"Originál ničím nenahradíš.."

"Originál ničím nenahradíš.."
-
- Nováček
Zdravím,
a zároveň prosím o radu. Ve čtvrtek jsem byl v origo servisu na výměnu rozvodů. V pátek jsem jel z Mostu do Plzně, cca 100 km a včera jsem chtěl jet do města a zjistil, že něco píská. Nejspíš drážkovanej řemen, ale musím dnes jet zase zpět do Mostu, tak mě zajímá, jestli to třeba nemůže být i od rozvodů, který mohly být třeba udělaný špatně, abych to nedodělal.
Díky za rady.
Omlouvám se, koukám, že jsem to dal do složky naftové motory. Prosím o smazání
a zároveň prosím o radu. Ve čtvrtek jsem byl v origo servisu na výměnu rozvodů. V pátek jsem jel z Mostu do Plzně, cca 100 km a včera jsem chtěl jet do města a zjistil, že něco píská. Nejspíš drážkovanej řemen, ale musím dnes jet zase zpět do Mostu, tak mě zajímá, jestli to třeba nemůže být i od rozvodů, který mohly být třeba udělaný špatně, abych to nedodělal.
Díky za rady.
Omlouvám se, koukám, že jsem to dal do složky naftové motory. Prosím o smazání
Naposledy upravil(a) Lou dne 18.04.2011 08:43, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Hatchback 1.6 16V/ 74 kW/ r.v. 12-2001
- jenikHK
- Moderátor
V zimě se mi začlo pískání od drážkového řemenu ozývat zase - orig. řemen měl ca 35000 km. Zkusil jsem nějaký ten sprej, který se dá koupit v autopotřebách a má zvýšit tření a oddálit pískání řemenu - zbytečný. Aspoň jsem ale zjistil, že píská fakt řemen (po nastříkání spreje se pískání zhoršilo) a ne nějaký ložisko - jelikož jsem měl už všechna vyměněná, tak jsem podezříval altík.
Dal jsem řemen Dayco ve správné délce (1715 pro klimu) a je klid...
Toliko k těm originálním řemenům
Dal jsem řemen Dayco ve správné délce (1715 pro klimu) a je klid...
Toliko k těm originálním řemenům

Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
-
- Nováček
Zdravím,mně to pískne jen při startu a vypnutí motoru jinak je klid.Mám za sebou výměnu kladky(napínací) a řemenu,ale mechanik říkal,že to může dělat i volnoběžka na altíku.Nevíte někdo co to může stát?Jinak FF1 1.8TDCi 74kw r.v.4/2004
Ford Focus Mk I FL HB 1.8 TDCi 74kw nar.10/2004
- jakub.sampon
- Pokročilý
mě to píská jen po ránu,a byl sem s tím u automechanika a ten se díval na celý napínák,a říkal že mám vůli v ložisku a že samotné ložisko nelze vyměnit tak budu muset prý koupit nový žebro za 4000kč v autokelly,ale mám ted nabídku na nový žebro jen za 2400kč což je super,ale peníze nejsou, takže až o prázdninách až pudu na brigádu 

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Nováček
...Nedbik....
A já myslel, že Gates je nejlepší...
Takže je nejhorší, no to mám radost, zrovna jsem ho namontoval do rozvodů...

Nazdar, chcem sa opytat ako sa spraval remen gates, ci este funguje bez problemov? Kolko km si nabehal s tym remenom?
Vdaka
A já myslel, že Gates je nejlepší...

Nazdar, chcem sa opytat ako sa spraval remen gates, ci este funguje bez problemov? Kolko km si nabehal s tym remenom?
Vdaka
Ford Focus 1.8 TDCi, 85kW, combi, svetlá modrá metalíza, 9/2004
-
- Nováček
zdravym,mam takyproblem,Focus 2008, 1.6 74 Kw, mam tam dva remene, jeden idepriamo naklimu a druhyna alternator,servo a vodnupumpu,avsak,neviemakoich zhodit,potrebujem ich vymenit,a neni su tam ziadne napinaky, ako na to??? Dakujem za rady
- Jardak
- Test driver
Ptáš se na špatným místě. Tady se o tom něco psalo...http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 61&start=0
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Jardak: diki za typ
-
- Nováček
Pitris:
volnobezka stoji 85€ + a este si priprav 2 ks loziska 6303 2RS do toho drziaka
pokazena volnobezka robi vela problemov a spali remen!!
volnobezka stoji 85€ + a este si priprav 2 ks loziska 6303 2RS do toho drziaka
pokazena volnobezka robi vela problemov a spali remen!!
-
Zdravím,
píská mi ložisko na klimakompresoru,může se stím něco stát,když stím budu jezdit
?Dostanu se do servisu cca za 14dní-moc práce
píská mi ložisko na klimakompresoru,může se stím něco stát,když stím budu jezdit