blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
- TDCISilver
- Nováček
Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
přečti si toto celé vlákno já si myslím čidlo polohy vačkového hřídele 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Čau lidi, tak mám ten samý problém. Jedu si tak z křižovatky (minulý týden) a najednou při přidání auto zaškube, tak jsem sundal nohu z plynu a přidal a vše v pohodě. Pak mi to udělalo ještě několikrát. Včera cestou z práce mi najednou přestal reagovat plynovej pedál, ale auto běželo pořád na volnoběh a při tom blikala kontrolka žhavení. Tak jsem vypnul motor a znovu nahodil a ono to dojelo až domů cca 50 km. dnes ráno mi to udělalo 2x. Většinou v nižších otáčkách motoru.
Mám 1,8 Tddi 66 kW r.v. 2000. Má už dost nalítáno asi 316tis. Čerpadlo jsem měnil za nový, to má asi 80tis najeto. Tak doufám, že to bude buď to čidlo na vačce, nebo ten pedál. Jinak bych se asi zbláznil. Tankuju většinou AGIP nebo Benzinu. Sem tam natankuju někde u noname benzínky, ale to je tak 3x do roka. Co si myslíte? Dík za radu zkušených. Ještě jsem vysledoval, že čidla odcházejí spíše u TDCi a u Tddi to bývají většinou pedály - nebo je to jedno, je to spíš náhoda?
Mám 1,8 Tddi 66 kW r.v. 2000. Má už dost nalítáno asi 316tis. Čerpadlo jsem měnil za nový, to má asi 80tis najeto. Tak doufám, že to bude buď to čidlo na vačce, nebo ten pedál. Jinak bych se asi zbláznil. Tankuju většinou AGIP nebo Benzinu. Sem tam natankuju někde u noname benzínky, ale to je tak 3x do roka. Co si myslíte? Dík za radu zkušených. Ještě jsem vysledoval, že čidla odcházejí spíše u TDCi a u Tddi to bývají většinou pedály - nebo je to jedno, je to spíš náhoda?
-
- Junior
U toho tddi to bude nejspíš pedál, ale bez diagnostiky se to na 100% říct nedá. Když mě blblo čidlo vačky na TDCi tak se ten motor vypnul, neběžel ani na volnoběh. U TDDi ty pedály vyměnila spousta lidí, kolega
v práci má obdobné auto jako ty ho měnil taky. Do TDCi už dávali inovovanou verzi, která neodchází. Zkusit diagnostiku a pak bych šel na vrakáč pro pedál z TDCi a bude klid.
v práci má obdobné auto jako ty ho měnil taky. Do TDCi už dávali inovovanou verzi, která neodchází. Zkusit diagnostiku a pak bych šel na vrakáč pro pedál z TDCi a bude klid.
Focus II 1.8 TDCi
- TDCISilver
- Nováček
U toho TDDI bych to taky viděl na pedál
Ale diagnostika je diagnostika

Ale diagnostika je diagnostika

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
JJ, byl jsem na diagnostice, tak jsem tam měl víc závad, ale pedál byl asi tou hlavní. Akorát jsem ho zkoušel odpojit a prostříknout kontaky. Teď to jede jako nový. Po vymazání závad jsem najel asi 30 km a ani náznak. Před tím mi to udělalo aspoň 4x za cestu do práce. Než jsem odpojil ten pedál a prostříkl ty kontakty, tak mi to udělalo asi 2x během 5 km a teď už nic. Až mi to udělá, tak s tím zajedu zase na PC a uvidíme co to napíše. Ale ten pedál to jistí. Pak dám vědět.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes 100 km a nic, závada se neprojevila. Tak nevím. Možná stačí fakt obnovit jen styk konektorů. No uvidíme. Ale kdyby to ještě chvilku vydrželo, tak by to bylo super.
-
- Nováček
zdravím zo ti přesně ta diagnostika psala mně vloni když jsem byl na diagnostice opožděný plyn.pedál nebo tak něco ale jinak co jsem dojel s chorvatska tak jsem najezdil asi 80km a ani jedou prostě nic připadá mi to že to dělá jen při dlouhé jízdě tak asi po 450km protože vloni mi to udělalo uplně na stejným míéstě při první mítnici u Zagrebu a naspátky ve Vídni nevíte někdo kolik km vydrží motor 1.8tddi dík
- Milano
- Nováček
motor vydrží půl mega jak nic, ale jestli ten nájezd stojí za to, když do tý doby obměníš všechny ost. díly na autě...ideál je najet 200t. a zbavit se ho.
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
-
- Nováček
neví někdo kde se dá ten plynový pedál objednat nikde to na netu nemůžu najít díky. 

- Jardak
- Test driver
A co to zkusit u forda?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Ahoj tak se asi přidám ke zdejším čerpadlářům, včera jsem jel se svým Focusem 1.8 Tdci 74Kw Rv.2004 185000Km, a všechno se zdálo být v pohodě. Ujel jsem asi 10 Km a potom při akceleraci na trojku zhruba kolem 3000 otáček se to stalo. Auto začalo trochu pocukávat jakoby vynechával některý válec, z motoru se začalo ozývat takové jakoby kovové cvakání, které se při zátěži zesilovalo a zeslabovalo spolu s tím jak jsem přidával a ubíral plyn. Blikala samozřejmě kontrolka žhavení. No to už jsem věděl že je zle a vybíral jsem místo kde na tý dvouproudovce u Velký Chuchle zastavit. Zastavil jsem v odstavným pruhu a motor běžel na volnoběh normálně, hmm říkám si, tady to je blbý, tady to nechat stát nemůžu, popojedu cca 200m na parkoviště a tam to může stát. Rozjel jsem se a všechno se zase opakovalo, blikání, cukání, cvakání + jako bonus při dojezdu černý mrak za mnou, zhasnutí motoru a už jsem jel na setrvačnost. Motor už nechytil, tak jsme cupitali s rodinkou na zastávku MHD cca 200m od parkoviště. Tímto děkuji Pražským dopravním podnikům a Fordům přeju aby je rakovina po poli honila. Ještě dodávám že naftu neberu nikde jinde než Agip, OMV, Shell, pal. filtr měním po 15000km originál Delphi 924. Beru každou radu kde to v Praze nebo okolí za rozumný peníz nechat udělat. Asi Diesel servis v Říčanech?
-
to jsem měl taky, byl to vadný plynový pedál.
-
- Nováček
Tak se i já můžu zařadit mezi nešťastníky, kterým bliká kontrolka žhavení. Mám F Focus 1,8.TDCi 74 KW, rok 2004. Stalo se mi to na dovolené. Do místa jsem dojel bez problémů, ale celou cestu pršelo což uvádím pro možné pozdější souvislosti. Druhý den ráno sednu do auta s tím, že vyvezu rodinku na výlet, otočím klíčkem zapalování -motor točí, ale nenaskočí. Pak jsem si všiml, že bliká kontrolka žhavení. Ještě několikrát jsem zkusil nastartovat, ale bezvýsledně, jen jsem ucítil jako by se něco pálilo. Sehnal jsem místního mechanika a ten sedl do auta a na první škrt auto bez problému nastartovalo. Řekl mi, že by to mohlo být i imobilizérem v klíčku. Druhý den ráno auto bez problému nastartuju dojedu do nejbližšího města asi 5 km,nakoupím , sednu do auta a situace se opakuje motor točí, kontrolka bliká - nejedu. Možný problém s klíčkem byl vyloučen a bylo mi doporučeno, abych jel okamžitě domů. ráno při odjezdu sice nastartuju, ale motor běží, tak na 3 válce a vydává při tom takové divně kovové zvuky- (do té doby se to nestalo) a má tendence chcípat. Po 10 min zvuky ustaly a já jsem se staženým zadkem dojel domů. Ihned jsem jel na diagnostiku a ta ukázala vadné čidlo tlaku palivového potrubí. Byl vyměněn pal. filtr, ale ukázalo se , že zbytečně , protože byl uplně čistý. Po dvou dnech mi technik volal, že diagnostika žádnou chybu nevykazuje a auto jezdí normálně bez problémů. Doporučil mi, abych do nafty vzhledem k její kvalitě dával při tankování tršku oleje do dvoutaktů kvůli čerpadlu.Toto se odehrálo koncem srpan a a od té doby bez problémů až do včerejška. Pršelo. Auto nastartuju, ale slyším divný pískavý a kovový zvuk. Normálně jsem se rozjel, ale asi po 500m při brždění motor zhasl. Chci nastartovat a opět bliká kontrolka žhavení. Asi po 10 pokusech se mi podařilo nastartovat a dojel jsem domů. Mechanik tvrdí, že budou špatné hadice palivového potrubí, že nekde přisávají vzduch. Co myslíte, kde může být chyba? Čerpadlo jsem neměnil, mám naběháno cca 210 tis km.
- Jardak
- Test driver
Jestli to napslo chybu vadné čidlo tlaku na railu,možná by mohlo pomoct stahovacíma páskama připevnit konektor.Jinak jestli vstřiky jsou stále původní možná se blíží jejich čas,tím olejem do dvoutaktů jim taky zrovna nepomáháš,na to jsou příslušná aditiva.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008