zeck píše:Vy co máte "kouzelné krabičky" na kolik procent je máte nastavené? Já mám režim AUTO na 15% a studený start na 60%. Zkoušeli jste s tím laborovat? Zatím mám špatné vyhlídky ohledně spotřeby, 2-3 litry navíc při čistým E85.
Mám klasický kit za 2600,- , který je napojen pouze na vstřiky. Jde nastavit GAS, E75, E85, AUTO. U režimu AUTO píší, že je možno jezdit na různé směsy E85 a N95. Jak ale může krabička poznat, co zrovna auto žere, když není napojena na lamda sondu?
Pokud nastavím režimy E85 a AUTO shodně na stejnou hodnotu, bude v něčem rozdíl?
Na režimu Auto mám vyzkoušené že těch 15% je ideál, jede to i na 13% ale na se mi jeví nejrozumější spotřeba. Studený start 60% ideál na léto, na zimu si dej víc, doporučuje se 100%, pokud budeš stát na mrazu klidně i víc, zkoušej.
Mně režim E85 (teď v zimě ale spíš E70) má vyšší spotřebu než Auto. Navíc na režimu E85 mně to nechce dobře jet pod cca. 23%.
Princip je, že režim E85 a E70 přidává střikům pořád stejně, je to spíš pro starý auta co se přes lambdu nepřizpůsobí.
Režim auto má těch 15% jako výchozí hodnotu a přizpůsobuje se, jak nevím, ani mne to nezajímá, prostě funguje to.
A jak tady někteří spočítali, úspora je cca. 50h/km, tedy tady v Brně, bohužel tady není Tank Ono ...