koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: kdo se spalil pri prodeji
Samozřejmě, že jiné jsou ceny nových aut. Tady je ale řeč o ojetých. A jak píše Foki ...kdy 2008 sice stary model stoji 279000 kc a to same auto v nemecku zacina na 10400 euro coz je 297000kc bez dopravy prihlaseni atd.... Tedy jestli jsem to dobře pochopil, tak je podivné, že bazarník auto v Německu koupí jeté za 297000,- Kč, doveze ho sem a tady ho prodá za 279000,- když ještě platil navíc dopravu, přihlášení apod. To je to kouzlo 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
@foki: no neviem aky konverzny kurz si pouzil ale ten Vas by som dnesnej dobe urcite nepouzival.
Tak ako pise The_Gladiator nove fofo stoji cca 350t. tak podla mna je to adekvatna cena tomu co ponukaju. Neviem mozno zavadzaju, uvidim ... ale plus je urcite aj ta zaruka.
Tak ako pise The_Gladiator nove fofo stoji cca 350t. tak podla mna je to adekvatna cena tomu co ponukaju. Neviem mozno zavadzaju, uvidim ... ale plus je urcite aj ta zaruka.
A nie je to tak, ze ak berie dealer z DE tak ma inu cenu (DPH apod.) ?silverwolf píše:Samozřejmě, že jiné jsou ceny nových aut. Tady je ale řeč o ojetých. A jak píše Foki ...kdy 2008 sice stary model stoji 279000 kc a to same auto v nemecku zacina na 10400 euro coz je 297000kc bez dopravy prihlaseni atd.... Tedy jestli jsem to dobře pochopil, tak je podivné, že bazarník auto v Německu koupí jeté za 297000,- Kč, doveze ho sem a tady ho prodá za 279000,- když ještě platil navíc dopravu, přihlášení apod. To je to kouzlo
Alebo berie cca 6 aut a naklady na dopravu su mensie ?
To su len moje uvahy, do tychto veci sa nevyznam, nikdy som nebol OSVČ

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zaruku na 2008 ti da kazdy , ta je dana od vyrobce .wargi píše:@foki: no neviem aky konverzny kurz si pouzil ale ten Vas by som dnesnej dobe urcite nepouzival.
a nove fofo stoji 350 v akci . za nejakou vybavu a pokud bude chtit clovek neco navic tak si bude doplacet . je tam treba fofo za 299900 ale je to bez klimy a 1,4 . + klima 34000 , hlavove airbagy 9000 , metaliza 14000 , radio s ovladanim na sloupku 16000 a jsi na 372000kc za 1,4
takze ono nelze srovnavat nesrovnatelne.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
no ja jsem tim chtel rict ze se nevyplati pro to jezdit do nemecka jak si kazdy mysli ale ze pak to vyjde lepe tady .silverwolf píše:Samozřejmě, že jiné jsou ceny nových aut. Tady je ale řeč o ojetých. A jak píše Foki ...kdy 2008 sice stary model stoji 279000 kc a to same auto v nemecku zacina na 10400 euro coz je 297000kc bez dopravy prihlaseni atd.... Tedy jestli jsem to dobře pochopil, tak je podivné, že bazarník auto v Německu koupí jeté za 297000,- Kč, doveze ho sem a tady ho prodá za 279000,- když ještě platil navíc dopravu, přihlášení apod. To je to kouzlo
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a jakej kurs chces pouzivat (ted je 28,59 prodej ) , to jako mam prijit do banky a rict , tenhle kurs nechci to je nesmysl ja to potrebuju za 26kc a myslis ze si ze me sednou na prdel ?wargi píše:@foki: no neviem aky konverzny kurz si pouzil ale ten Vas by som dnesnej dobe urcite nepouzival.
a tady mas aktualni kurs v 10.33
CZK/EUR
28,648
12.2. 10:33 0,41%
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
ja som skor myslel auta co maju na skladoch napr:
64. G 0034 Focus III 5-Trend 1.6i / 100 Tango 3 45 575 Kč včetně DPH
s tym kurzom sme sa asi nepochopili...neva...
Len sa mi nechce verit, ze kazdy je podvodnik, ved je to predajca novych tak aj ojazdenych aut - a nieje zavisly od predaja tychto kusov ... uvidime
Len sa mi nechce verit, ze kazdy je podvodnik, ved je to predajca novych tak aj ojazdenych aut - a nieje zavisly od predaja tychto kusov ... uvidime
- jamaka
- Test driver
a od coho by asi tak bol zavisly?wargi píše: nieje zavisly od predaja tychto kusov ... uvidime
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Test driver
wargi:skus si hodit tvoje vysnene auto do ofiko nemeckej tabulky, kolko ti vypočíta aktualnu cenu...
k tomu, že sa predavaju akciove auta..ty fakt veríš tomu,že ked som niečo kupil o 100tis lacnejšie ako ostatní, že to automaticky musim aj o 100tis lacnejšie predat?
inak sa teším na tu zmluvu, čo dostaneš podpísat v bazare, bude určite zaujimava
k tomu, že sa predavaju akciove auta..ty fakt veríš tomu,že ked som niečo kupil o 100tis lacnejšie ako ostatní, že to automaticky musim aj o 100tis lacnejšie predat?

inak sa teším na tu zmluvu, čo dostaneš podpísat v bazare, bude určite zaujimava

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jj co je na sklade je vlastne akcni cena , a nikdo nerekl ze je podvodnik ale i ja nechapu kde se daji sehnat (kdyz to vezmu s dopravou ) tak treba o 40-50t levneji .wargi píše:ja som skor myslel auta co maju na skladoch napr:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- The_Gladiator
- Nováček
Soudruzi, já tomu(vám) stále nerozumím.
Proč si budu házet auto do ofiko německé tabulky, když tady jsme v Česku? Bavím se samozřejmě o ojetých.
Příklad:
Vezmu mojí Feldu, vyjedu do Německa a ta, mě za ní dají 300Euro. Vezmu tu samou Feldu, vyjedu na Ukrajinu a tam mě za ní urvou ruce a prodám jí TŘEBA za 1.000Euro. Takže argument, že v jiné zemi to samé auto stojí jinak nějak stále nechápu
Prostě se to prodává za cenu, která se odvíjí od nabídka/poptávka. Takže i když Focuse v SRN prodám za 297.000, tak tady za něj prostě víc (než třeba těch 279tis.) nedostanu, ne?
A navíc:
- Jak víme, že to auto v Německu AutoIN koupil za 297.000?
- Jak vímě, že to nebylo méně, že to nevzal ve velkém s množstevní slevou, že to nevzal někde "pod rukou", za úplatek ... atd?
- Jak víme, že se toho auta prostě a jednošue třeba potřebují zbavit, protože jim zabírá místo ve skladu a manageri usoudili, že na tomhle nezbohatnou?
I když by v AutoIN řekli "ano, dotáhli jsme to teď z Německa", tak stejně nevíme za kolik.
A klidně mě zabte (nebo spíš mě to prosím vysvětlete
), ale já pořád nechápu, že když se bavíme o autech 250-300tis., jaký tam může být tak obrovský rozdíl, že to okamžitě odsuzujete? Auto o 20tis. levnější (ale pořád jsme v kategorii 250tis., 2006 a novější) přeci nebude dobité, nepojízdné, plné pastí apod. Vždyť je to téměř nové auto. Takže 279 nebo 297 přeci není nijaký rozdíl, ne?
Pochopil bych, kdybychom tu vybírali auto za 60tis., tam už bych byl na pozoru, protože 60tis. a 80tis. to je sakra rozdíl.
Připadá mě možná, že to někteří z vás příliš řeší. Vždycky jsme (naše rodina) měli ojetiny, mnohdy 10 let staré, přes 100tis. nalítáno a že by byly nějak VÝRAZNĚ poruchovější než, když jsme koupili auto nové, to si nevzpomínám.
Samozřejmě chápu, že každý chce mít auto v cajku a v co nejlepší kondici při koupi, ale že by 20tis. dělal nějaký obrovský rozdíl?? Navíc je potřeba si uvědomit, že se kupuje auto ojeté. Mnoho lidí si myslí, že si v bazaru koupí auto "nové"
Jaj jsem se nějak rozepsal
Proč si budu házet auto do ofiko německé tabulky, když tady jsme v Česku? Bavím se samozřejmě o ojetých.
Příklad:
Vezmu mojí Feldu, vyjedu do Německa a ta, mě za ní dají 300Euro. Vezmu tu samou Feldu, vyjedu na Ukrajinu a tam mě za ní urvou ruce a prodám jí TŘEBA za 1.000Euro. Takže argument, že v jiné zemi to samé auto stojí jinak nějak stále nechápu

Prostě se to prodává za cenu, která se odvíjí od nabídka/poptávka. Takže i když Focuse v SRN prodám za 297.000, tak tady za něj prostě víc (než třeba těch 279tis.) nedostanu, ne?
A navíc:
- Jak víme, že to auto v Německu AutoIN koupil za 297.000?
- Jak vímě, že to nebylo méně, že to nevzal ve velkém s množstevní slevou, že to nevzal někde "pod rukou", za úplatek ... atd?
- Jak víme, že se toho auta prostě a jednošue třeba potřebují zbavit, protože jim zabírá místo ve skladu a manageri usoudili, že na tomhle nezbohatnou?
I když by v AutoIN řekli "ano, dotáhli jsme to teď z Německa", tak stejně nevíme za kolik.
A klidně mě zabte (nebo spíš mě to prosím vysvětlete

Pochopil bych, kdybychom tu vybírali auto za 60tis., tam už bych byl na pozoru, protože 60tis. a 80tis. to je sakra rozdíl.
Připadá mě možná, že to někteří z vás příliš řeší. Vždycky jsme (naše rodina) měli ojetiny, mnohdy 10 let staré, přes 100tis. nalítáno a že by byly nějak VÝRAZNĚ poruchovější než, když jsme koupili auto nové, to si nevzpomínám.
Samozřejmě chápu, že každý chce mít auto v cajku a v co nejlepší kondici při koupi, ale že by 20tis. dělal nějaký obrovský rozdíl?? Navíc je potřeba si uvědomit, že se kupuje auto ojeté. Mnoho lidí si myslí, že si v bazaru koupí auto "nové"
Jaj jsem se nějak rozepsal

-
- Test driver
koupit fofo 1.6 16v r.v2006 hned nebo pockat do noveho roku
ak niekoho poznáš v nemecku, skus sa ho spytat ako by predal svoje auto
mne je jedno za kolko sa predavaju tu, ale nieje možne aby OK auto stalo v nemecku viac ako u nas (ked ho ten dealer dotiahol ztamadial)
ale nieje nič lepšie ako si to auto kupit, byt spokojny roky a potom ma presvedčíš
osobne som odhalil v Auto In priamo dovezene auta z nemecka, ktore boli stočene..

mne je jedno za kolko sa predavaju tu, ale nieje možne aby OK auto stalo v nemecku viac ako u nas (ked ho ten dealer dotiahol ztamadial)
ale nieje nič lepšie ako si to auto kupit, byt spokojny roky a potom ma presvedčíš

osobne som odhalil v Auto In priamo dovezene auta z nemecka, ktore boli stočene..
- The_Gladiator
- Nováček
Jasně, chmelko, to stočení jsem zapomněl zmínit, to je pravda!
Ale řekl bych že to nelze brát takhle jednoduše, za kolik se prodávají v Německu - tu výslednou cenu ovlivňuje spooousta faktoru té či oné kontrétní zemi:
- síla ekonomiky
- spotřební koš (kupní síla)
- aktuální nabídka/poptávka
- a v neposlední řadě kurz
P.S.: Nejsem ekonom, jen dělám chytrého protože manželka je ekonomka, tak mě to vysvětlila

Ale řekl bych že to nelze brát takhle jednoduše, za kolik se prodávají v Německu - tu výslednou cenu ovlivňuje spooousta faktoru té či oné kontrétní zemi:
- síla ekonomiky
- spotřební koš (kupní síla)
- aktuální nabídka/poptávka
- a v neposlední řadě kurz
P.S.: Nejsem ekonom, jen dělám chytrého protože manželka je ekonomka, tak mě to vysvětlila

- muWme
- Nováček
Taky trochu prispeju k tematu... presne toto sem resil pred Vanocema kdy sem se rozhodoval nad koupi soukr. C-Maxe, Tipcars levnejsi nez mi nabizel provereny clovek co nam ve firme opravuje a dovazi Fordy. Bombardoval jsem ho emailama par dni ze sem nasel levnejsi a podobne a ten clovek mi porad TRPELIVE vysvetloval ze sice ano ale auta ktere se nabizeji u nas jsou uz jednou dotazena treba Belgie, Spanelsko a pod. ze sice vypadaj pekne ale jsou vylagrovany a casto se u nich ucpou nejake striky (skrz udajne bionaftu na kterou to tam jezdilo)... a vozidla PRODANA v CR nemivaji tak casto vybavu kterou jsem pozadoval a od zacatku me ujistoval v tom ze on priveze original nemeckeho C-Maxe a da mi na nej 1/2 zaruku (samo ze ne na brzdove desticky a pod.) ale ze se s cenou cca po 10500 EUR nedostane. takze nakonec jsem to vzal od nej i kdyz jsem na tipcars videl levnejsi a jsem naprosto spokojenej s jeho pristupem i ted po koupi...
- KubaU
- Junior
Gladiator: pořád řešíme Německo, protože se bavíme o autech dovezených z Německa a následně prodávaných u nás v bazaru, za cenu zjevně nižší. Ceny v Německu samozřejmě vliv mít musí, když to tam prodejce nakoupil.
Vysvětlení může být několik - objemové slevy při nákupu, nebo stáčení km, případně opravy bouraček, nebo auto původem od jinud, jen "překlopené" přes Německý techničák. Z toho bych těm slevám přikládal asi nejmenší váhu...
P.S. na to, jak nevýhodný je výměnný kurz a ceny, se sem ty podvalníky s ojetinama přímo hrnou, v pondělí jsem jich okolo hranic předjížděl snad 10...
Vysvětlení může být několik - objemové slevy při nákupu, nebo stáčení km, případně opravy bouraček, nebo auto původem od jinud, jen "překlopené" přes Německý techničák. Z toho bych těm slevám přikládal asi nejmenší váhu...
P.S. na to, jak nevýhodný je výměnný kurz a ceny, se sem ty podvalníky s ojetinama přímo hrnou, v pondělí jsem jich okolo hranic předjížděl snad 10...