Chorvatsko
-
- Zkušený
-
- Junior
Díky za informace.Určitě se to tady bude hodit více členům.CoolXman píše:Nazdárek všichni, tak já mám cestu a dovolenou v Chorvatsku už za sebou. Tak klidně házejte ne mě dotazy. Byl jsem v Mala Luka u Omiše. Dálnice je zpoplatněná, na prvním úseku se platí 35kun a na druhym se plati 157kun. Konec dálnice je stále standardní (Dugopolje). Do Splitu a dál na Omišskou a Makarskou riviéru se jede po pobřeží. Mýtný se dá platit v eurech (5 a 22 EUR). Ale pozor !!!, zkouší okrádat cizince, toť má zkušenost. Zatim...

-
- Zkušený
-
- Pokročilý
- CoolXman
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu jak to někteří Chorvati zkouší na mýtnicích. Mě i bráchu chtěli obrat tím způsobem, že když jsme platili v eurech, tak vám nechtějí dát účet abyste nemohli zjistit kolik vám mají vrátit. A pak buď vrátí míň nebo nevrátí nic. Blbý je to, že platíte v eurech a vracejí jen v kunách.
Jinak cesta byla docela v pohodě, dali jsme jí na jeden zátah, tam i zpět. Já jsem jel skoro celou cestu pořád první a udával jsem tempo, brácha v Passatu až za mnou. Ač jsme jeli skoro furt v rámci předpisů (maximálně tak 140 na dálnici, mimo tak do 110km/h), nikde jsem nezaznamenal nic podobnýho jako policajty či radary. Fronty na hranicích ani mýtnicích nikde, ale když jsme jeli ve středu zpátky, směrem do Chorvatska se už stálo na mýtnicích a někde i hranicích docela slušně. Takže čim víc do sezóny, tím to bude asi horší. Benzín jsem bral jen v Čechách a pak ve Slovinsku (BA95 stál 1.088 Eur). V Chorvatsku byl na dálnici za 8.19kun, což mi přišlo trochu více.
Jinak dovolená byla super, nafotil jsem i pár cizích fofíků a toho svýho u moře taky. Ještě pak doplním průměrnou spotřebu (nemám palubní počítač, takže jsem to ještě nespočítal
)
Jinak cesta byla docela v pohodě, dali jsme jí na jeden zátah, tam i zpět. Já jsem jel skoro celou cestu pořád první a udával jsem tempo, brácha v Passatu až za mnou. Ač jsme jeli skoro furt v rámci předpisů (maximálně tak 140 na dálnici, mimo tak do 110km/h), nikde jsem nezaznamenal nic podobnýho jako policajty či radary. Fronty na hranicích ani mýtnicích nikde, ale když jsme jeli ve středu zpátky, směrem do Chorvatska se už stálo na mýtnicích a někde i hranicích docela slušně. Takže čim víc do sezóny, tím to bude asi horší. Benzín jsem bral jen v Čechách a pak ve Slovinsku (BA95 stál 1.088 Eur). V Chorvatsku byl na dálnici za 8.19kun, což mi přišlo trochu více.
Jinak dovolená byla super, nafotil jsem i pár cizích fofíků a toho svýho u moře taky. Ještě pak doplním průměrnou spotřebu (nemám palubní počítač, takže jsem to ještě nespočítal

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Taky jsem to zjištoval a bylo mi řečeno,že když je to logo na SPZ tak to stačí.Já na auto CZ lepit nebudu....Foqus píše:Lidi, je potřeba mít v chorvatsku, popř. jinde po cestě, mít na autě mezinárodní pozn. značku CZ?? Nebo stačí mít registr. znaku s emblémem EU a označením CZ. Teoreticky by to totiž stačit nemělo.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jj, taky to tak udělám. Jen bacha na takový ty stříbrný gelový, ty prej nevyhovují, musí bejt bílýRealife píše:me se taky nechceExciteFF píše:Taky jsem to zjištoval a bylo mi řečeno,že když je to logo na SPZ tak to stačí.Já na auto CZ lepit nebudu....Foqus píše:Lidi, je potřeba mít v chorvatsku, popř. jinde po cestě, mít na autě mezinárodní pozn. značku CZ?? Nebo stačí mít registr. znaku s emblémem EU a označením CZ. Teoreticky by to totiž stačit nemělo.
mam euro poznavacku a jedu za par dni do zahranici, tak papirovou CZ asi koupim a hodim do auta, co kdyby...
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Junior
No asi tak.Já ji mám taky pro jistotu v přihrádce (dostal jsem ji od pojišťovny),ale jak říkám lepit ji nebudu jen kdyby bylo nejhůřRealife píše:me se taky nechceExciteFF píše:Taky jsem to zjištoval a bylo mi řečeno,že když je to logo na SPZ tak to stačí.Já na auto CZ lepit nebudu....Foqus píše:Lidi, je potřeba mít v chorvatsku, popř. jinde po cestě, mít na autě mezinárodní pozn. značku CZ?? Nebo stačí mít registr. znaku s emblémem EU a označením CZ. Teoreticky by to totiž stačit nemělo.
mam euro poznavacku a jedu za par dni do zahranici, tak papirovou CZ asi koupim a hodim do auta, co kdyby...