Jaké pivo vám nejvíc chutná?
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké pivo vám nejvíc chutná?
jj..presne tak!..pivo je pivo...a je to nejzdravejsi napoj co je!...bez chemky..
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- pkadecka
- Test driver
Nejzdravější nápoj je voda. Její pití totiž nemá žádné vedlejší účinky a nemůžeš dopadnout jako "vodoholik".
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Thorrko
- Junior
Myslíš tu chlorovanou sračku co ti teče z kohoutku? A den předtim jsi ji s trusem spláchl do hajzlu a přešlapřes čističku a máš ji zpátky ve skleničce? Nebo tu z petky kde se cely den pred skladem v Tescu uvolnuji pesticidy do vody? Dobrou chuť 

Ford Mondeo MK5 2.0TDCi 132kw
- ikoala
- Junior
No ta voda, o ktere pises, tvori z 93 procent to zminovane pivo 
Jinak Staropramen Lemon je muj prispevek do tematu

Jinak Staropramen Lemon je muj prispevek do tematu

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ju, to je nejaka novinka, ze v ostrave mate vodu z ostravice nebo odry? Joo vodohospodar, to se pozna:)
Lemon mi chutnal minuly rok, ted je to spis grep:)
Lemon mi chutnal minuly rok, ted je to spis grep:)
- Thorrko
- Junior
Nejsem zadny vodohospodar 
Voda v pivovarech ma vlastni nekolikanasobnou filtraci, nedavaj tam vodu z kohoutku. Protoze prave u piva je velmi dulezita kvalita vody

Voda v pivovarech ma vlastni nekolikanasobnou filtraci, nedavaj tam vodu z kohoutku. Protoze prave u piva je velmi dulezita kvalita vody

- pkadecka
- Test driver
No to je kardinální blbost, koukám, že horko už si vybírá svoje obětiThorrko píše:Myslíš tu chlorovanou sračku co ti teče z kohoutku? A den předtim jsi ji s trusem spláchl do hajzlu a přešlapřes čističku a máš ji zpátky ve skleničce? Nebo tu z petky kde se cely den pred skladem v Tescu uvolnuji pesticidy do vody? Dobrou chuť

Že je ve vodě chlor, to je jedině dobře, protože zabíjí bakterie, resp. zbyde ho tam poměrně málo, navíc to není jediný způsob, používá se i ozón nebo UV záření. Vodu z vodovodu piju běžně, chutná mi, chor v ní necítím. Balenou vodu nepiju skoro vůbec, max. někde v hospodě, ale už jsem si i řek o vodovodní a donesli mi ji

(Pitná voda se navíc před vypuštěním do vovovodu upravuje, kontroluje se chemický složení a bakterie. Jestli má nějakej pivovar svoji vlastní filtraci, tak nejspíš hlavně proto, aby se jim nezanášela technologie vodním kamenem.)
BTW z čeho třeba doma vaříte, když ta vodovovní voda je plná sraček? Jenom pivní polívky a pivní omáčky? A piješ něco jinýho kromě piva? Totiž když jsi vyloučil vodovodní a balenou vodu, zbývají už jen limonády apod., kde jsou umělá sladidla a barviva, no celkem slušná chemie.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Thorrko
- Junior
Já vodu z vodovodu sice nepiju, ale vařím z ní apod, nedělá mi to problém, jen to byla reakce že to nejlepší je voda
A voda je na světě jen jedna, takže at cokoliv tece kamkoliv stejne se ta voda v kolobehu toci, nebo umi nekdo uz vodu vyrabet? Kvalita vody se celkove pouze zhorsuje, nikoliv naopak....
takze pokud odpadni voda tece do rek, ta voda z rek se pak dostane kam? Zpatky do vodaren po upravach apod ze?
A pokud si nekdo mysli, ze chlor je zdravy, nebudu to vyvracet

takze pokud odpadni voda tece do rek, ta voda z rek se pak dostane kam? Zpatky do vodaren po upravach apod ze?

A pokud si nekdo mysli, ze chlor je zdravy, nebudu to vyvracet

- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
S tim vodohospodarem jsem to myslel ironicky:)
Chlor v pitne vode je zdravotne prekvapive v mire v jake tam je nezavadny.
Kolobeh vody existuje, ale behem vseho je tak hodne ovlivnen, ze tve splasky urcite nikdy pozdeji z kohoutku nenatecou:)) a mimochodem, voda v sm kraji patri k jednem z nejkvalitnejsich v cr, co se tyce i chuti.
A neboj, ani v balene vode na tebe nic neciha, nebot ozareni nic neprezije:)
No, jdu pro jedno cerne, abych mohl nalozit krkovici, a jedno nefiltrovane, at nalozim sebe:)
Chlor v pitne vode je zdravotne prekvapive v mire v jake tam je nezavadny.
Kolobeh vody existuje, ale behem vseho je tak hodne ovlivnen, ze tve splasky urcite nikdy pozdeji z kohoutku nenatecou:)) a mimochodem, voda v sm kraji patri k jednem z nejkvalitnejsich v cr, co se tyce i chuti.
A neboj, ani v balene vode na tebe nic neciha, nebot ozareni nic neprezije:)
No, jdu pro jedno cerne, abych mohl nalozit krkovici, a jedno nefiltrovane, at nalozim sebe:)
- pkadecka
- Test driver
Thorrko: Pít vodu z vodovodu se ti ekluje, ale vařit z ní není problém? To se všechen chlor a zbytky hoven (který tam podle tebe jsou) vyvaří nebo co?
Voda je to nejzdravější na pití, co jinýho by to bylo? Když vypiješ několik litrů piva, budeš mít pěknou vopici, když budeš chlastat každej den, budeš notorik a časem si vypiješ mozek a zničíš játra. (Jedině že bys pil nealkoholický, ale to neni tak dobrý a chemickou čistotou bych si taky nebyl jistej.) Limonády už jsem zmínil. Dá se pít ještě něco jinýho? Mlíko? To taky asi nebude nejlepší jako náhrada tekutin k dennímu pití.
Aha, takže odpadní voda, ve který plave hovno, projde přes čističku, pak do řeky, z řeky se dostane do moře, pak se vypaří, pak zaprší a dostane se do Želivky... z toho hovna v tý vodě moc nezůstane. Pokud chceš namítnout, že část vody se vsákne do země, jasně, ale pokud se prosákne až do nějakýho vodního zdroje pro výrobu pitný vody, opět z toho hovna moc nezbyde. Ta zem, přes kterou to prosakuje, to taky slušně přefiltruje, několik kilometrů hlíny je několik kilometrů hlíny.
Kdo tvrdí, že chlor je zdravý? Nesnaž se mi podsunout něco, co jsem nenapsal. Tvrdím jen tolik, že je lepší voda upravená chlorem, než voda plná bakterií. Navíc toho chloru tam zbyde jen malý povolený množství, kontroluje se, kolik ho tam je. Když půjdeš jednou na plavečák, vstřebáš ho kůží mnohem víc než vypiješ za rok ve vodovodní vodě (pokud bys ji pil).
Voda je to nejzdravější na pití, co jinýho by to bylo? Když vypiješ několik litrů piva, budeš mít pěknou vopici, když budeš chlastat každej den, budeš notorik a časem si vypiješ mozek a zničíš játra. (Jedině že bys pil nealkoholický, ale to neni tak dobrý a chemickou čistotou bych si taky nebyl jistej.) Limonády už jsem zmínil. Dá se pít ještě něco jinýho? Mlíko? To taky asi nebude nejlepší jako náhrada tekutin k dennímu pití.
Aha, takže odpadní voda, ve který plave hovno, projde přes čističku, pak do řeky, z řeky se dostane do moře, pak se vypaří, pak zaprší a dostane se do Želivky... z toho hovna v tý vodě moc nezůstane. Pokud chceš namítnout, že část vody se vsákne do země, jasně, ale pokud se prosákne až do nějakýho vodního zdroje pro výrobu pitný vody, opět z toho hovna moc nezbyde. Ta zem, přes kterou to prosakuje, to taky slušně přefiltruje, několik kilometrů hlíny je několik kilometrů hlíny.
Kdo tvrdí, že chlor je zdravý? Nesnaž se mi podsunout něco, co jsem nenapsal. Tvrdím jen tolik, že je lepší voda upravená chlorem, než voda plná bakterií. Navíc toho chloru tam zbyde jen malý povolený množství, kontroluje se, kolik ho tam je. Když půjdeš jednou na plavečák, vstřebáš ho kůží mnohem víc než vypiješ za rok ve vodovodní vodě (pokud bys ji pil).
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Thorrko
- Junior
Já to beru s nadhledem, a jsem uplne v pohode, netreba porad utocit. Trosku se uvolni
Nevadi mi se napit vody z vodovodu....ale .... já se vody ze svojeho kohoutku bát nemusím, mám domáci filtry, osmózu, sprchový filtr takže to nějak extra neřeším
Dokonce kdyz se sprchujes dostanes do tela 10x vice chloru nez pitim.
Jde jen o to, ze porad na lidech zkouseji neco jineho, ted se par let chloruje, proc tedy nyni zkouseji vodu ozarovat a osvetlovat? Protoze ten chlor lidem skodi, proc cisticky nepouzivaji reverzni osmozu? Protoze je to moc drahe, a voda je zaklad zivota, a bohuzel na vode se setri nejvice, tot cely problem

Nevadi mi se napit vody z vodovodu....ale .... já se vody ze svojeho kohoutku bát nemusím, mám domáci filtry, osmózu, sprchový filtr takže to nějak extra neřeším

Dokonce kdyz se sprchujes dostanes do tela 10x vice chloru nez pitim.
Jde jen o to, ze porad na lidech zkouseji neco jineho, ted se par let chloruje, proc tedy nyni zkouseji vodu ozarovat a osvetlovat? Protoze ten chlor lidem skodi, proc cisticky nepouzivaji reverzni osmozu? Protoze je to moc drahe, a voda je zaklad zivota, a bohuzel na vode se setri nejvice, tot cely problem

- miki21
- Test driver
Založte si téma o vodě a tam se vykecávejte, tady je téma o pivu

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- pkadecka
- Test driver
Thorrko: Netřeba útočit? Odsud to vypadá, že ty sis začal 
Já se svojí vody taky nebojím, filtruje ji za mě vodárna. Nějaký domácí filtry jsme doma nikdy neměli a to jsme (u rodičů) měli tak 15 let jenom vodu z vlastní studny, pokud vím bez jakýchkoliv dalších úprav. Pak se táta připojil na obecní vodovod a s tou studniční jenom zalejvá nebo meje auto.
No a já bydlím ve městě v bytě a vodu mám z městskýho vodovodu. Nikdy jsem nezkoumal složení, důvěřuju dodavateli, nicméně asi by nebylo od věci jednou za čas si nechat udělat kontrolní rozbor.
Něco o chloru v pitný vodě jsem našel tady, pokud by to někoho zajímalo:
http://www.vodarna.cz/res/data/009/001088.pdf?seek=1
Možná to odpoví na některý tvoje otázky. K reverzní osmóze, nevim, neznám, co jsem si teď rychle našel na webu, používá se pro výrobu pitné vody z mořské, takže úplně jiná liga než naše běžný zdroje pitný vody. IMHO se to nepoužívá, protože je to zbytečný a na úpravu u nás stačí jiné metody, zřejmě i levnější.
Ještě k chloru: ten má tu výhodu, že ve vodě zůstane po celou dobu na cestě ke spotřebiteli, takže zabíjí případný mikroorganismy i těsně předtím, než otočíš kohoutkem, na rozdíl od UV záření nebo ozónu, kterej se snad (pokud vím) musí vody odstranit.
miki21: Pivo je z 93% voda

Já se svojí vody taky nebojím, filtruje ji za mě vodárna. Nějaký domácí filtry jsme doma nikdy neměli a to jsme (u rodičů) měli tak 15 let jenom vodu z vlastní studny, pokud vím bez jakýchkoliv dalších úprav. Pak se táta připojil na obecní vodovod a s tou studniční jenom zalejvá nebo meje auto.
No a já bydlím ve městě v bytě a vodu mám z městskýho vodovodu. Nikdy jsem nezkoumal složení, důvěřuju dodavateli, nicméně asi by nebylo od věci jednou za čas si nechat udělat kontrolní rozbor.
Něco o chloru v pitný vodě jsem našel tady, pokud by to někoho zajímalo:
http://www.vodarna.cz/res/data/009/001088.pdf?seek=1
Možná to odpoví na některý tvoje otázky. K reverzní osmóze, nevim, neznám, co jsem si teď rychle našel na webu, používá se pro výrobu pitné vody z mořské, takže úplně jiná liga než naše běžný zdroje pitný vody. IMHO se to nepoužívá, protože je to zbytečný a na úpravu u nás stačí jiné metody, zřejmě i levnější.
Ještě k chloru: ten má tu výhodu, že ve vodě zůstane po celou dobu na cestě ke spotřebiteli, takže zabíjí případný mikroorganismy i těsně předtím, než otočíš kohoutkem, na rozdíl od UV záření nebo ozónu, kterej se snad (pokud vím) musí vody odstranit.
miki21: Pivo je z 93% voda

Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- jimm
- Zkušený
Teď se vrátím k tomu pivu,mě připadá že ten zlatopramen je v poslední době fakt sračka,naleju do sklenice a pěna vyšumí jako šumák
Ale včera jsem pil Březńák 12 a dobrý.. 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/