Chcípání při studeném startu

Odpovědět
wallace
Nováček
Nováček

Re: Chcípání při studeném startu

Příspěvek od wallace » 25.02.2013 18:55

to bych asi sám nezvládnul, namontovat tlakoměr na rozdělovací lištu.... :nixw: ale mám o tip víc pro mého mechanika :mrgreen:
Ford focus, 1.6 16v 74kw, 2004

Bany121
Junior
Junior

Příspěvek od Bany121 » 25.02.2013 19:05

ja by som rad videl nejaku foto, toho manometra namontovaneho na liste :bravo22:
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 25.02.2013 19:29

jj, popis montáže + foto by se hodilo, popř. i jestli je jedno, jaký manometr tam šoupnout...a nelze zjistit i jednodušším způsobem, např. nějakým proměřením, jestli ten regulátor tlaku paliva na liště drží tlak? neukázala by se chyba se špatným tlakem na liště na diagnostice? ... popř. nestačilo by změřit tlak jen po ránu - tedy jestli tam je nebo ne, samozřejmě ještě před nastartováním? ... 8) 8O

Jinak, dnes odpoledne jsem za vlhkého počasí auto po práci naškytnul napoprvé, stálo 9 hodin v zimě a dešti (říkám si, kdyby regulátor na liště nedržel tlak, tak bych nejspíš nenastartoval.. ??). Ještě dnes po ránu to nechtělo chytnout, dal jsem tam STP čistič vstřiků a ventilů a doplnil nádrž additivovaným optimalem 95E (na Eurooilu), trochu jsem to projel a valil do práce. Tak další test zítra ráno :cooler: Nechce se mi věřit, že by to byla taková prkotina - teda zanesené vstřiky a ventily...i když mechanik říkal, že čističe vstřiků s následným svižným projetím občas umí udělat zázraky....určitě budu referovat, co dál...rozhodně to teď zkusím trošku rozjezdit a před další nádrží půjde ještě jednou čistič vstřiků, pak plná nádrž, protáhnutí autíčka, reset ŘJ....a uvidíme

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 26.02.2013 07:27

tak reportuju, že dnes (vlhko, lehce nad nulou) fordík škytnul opět na poprvé :Dancer: připomínám, že včera jsem použil celou lahev (250 ml) STP čističe vstřiků (mají na každé druhé benzince), doplnil additivovaným benzínem plnou nádrž a fofo projel ve všech režimem, po zahřátí šel i do otáček, aby se všechno se vším řádně promíchalo. Budu pokračovat v testech, během týdne dám další report, snad to pomůže i některým dalším, kteří mají podobný problém :palec_nahoru:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 26.02.2013 08:28

Pri preradovani ti vyskakovali otacky? A teraz to nahodou neprestalo?

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 26.02.2013 14:02

STANO: řekl bych, že nepřestalo úplně, ale snížil se jejich počet, teď to udělá opravdu jen jednou za čas. Mechanik říkal, že čidlo škrtící klapky bylo naprosto ok, ale pro sichr jej vyčistil, takže i přesto díky za dobrý tip stano...jinak nevím, co by na tom mohlo ještě mít podíl, ale pokud se to nebude zhoršovat, tak to asi řešit nebudu. Uvidíme, první půlrok u ojetiny se vždycky holt vychytávají mušky :nazdravi:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 26.02.2013 14:46

Snimac polohy nechapem. To tebe liezli otacky na volnobehu hore a zrazilo ich az stlacenie spojky? Mne robilo to iste. Snimac vyzeral ok. Len vnutri uz bola na drahach vyskrabana necistota. Uz to bolo neunosne. Po vycisteni ihned prestalo.
Takze vravis, ze mam skusit ten zazrak a prestanu vyskakovat otacky pri radeni? :-)

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 26.02.2013 16:48

ten zázrak stojí pár korun a auto v každém případě jenom prospěje, mému fofo zatím ten sajrajtík zásadně pomohl při studených startech, uvidíme, co bude dál :) No, mě občas vylítnou při dobržďování před kruháčem nebo křižovatkou. Zjistil jsem, že je to pokaždý, když už mám vyřazeno na neutral a šlapu na brzdu, když se stane, že otáčky vylítnou, stačí brzdu pustit a hned zas přišlápnout (otázka zlomku vteřiny) a otáčky hned spadnou. Zdá se mi, že po mechanikově zásahu (vyčištění všeho možného - viz. předchozí příspěvky), resetu řídící jednotky a nalití čističe vstřiků to dělá méně často, ale občas se stane. Předtím jsem dal do benálu i něco na odstranění vody (hygrofix se to jmenuje myslím) a časem ještě přimíchám čistič ventilů od STP (preventivně :) Pokud by se závada zhoršovala, budu řešit, zatím to je v normě :)

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 27.02.2013 21:53

Přemyšlím že to taky zkusím, jen aby se neuvolnilo moc bordelu a neucpalo to něco za :puke_r: ! Myslíš, že to můžu použít ikdyž používám VIF Super Benzin Aditivum - to je údajně na čištění karburátoru a sacích ventilů a stp na vstřiky??
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 04.03.2013 13:29

Myslím, že když to pak pořádně protáhneš, tak tomu nijak neuškodíš. Samozřejmě bys neměl lít na jednu nádrž oba přípravky. Až vyjedeš nádrž, hoď tam STP na vstřiky, pak načepuj plnou a pořádně to protáhni :palec_nahoru: Já mám teď čerstvě za sebou asi 1500 km (Istrie a zpět), onu nádrž s STP na vstřiky a musím teda říct a zároveň zaklepat, že mi to pomohlo na 100 %. Pořád se mi nechce věřit, že by to bylo takovou blbostí.....ale realita je taková, že před STP jsem startoval natřikrát, po STP napoprvý....má se používat cca jednou za 5000 km. Takže budu pravidelně užívat. Ještě do nádrže asi preventivně hodím od STP čistič ventilů, ale ten tam dám teď a pak až třeba za 2 roky jen na prevenci. STP čistič vstřiků budu používat pravidelně každých 5000 km. Po oné delší trase se mi zásadně upravilo i vystřelování otáček při příjezdu ke křižovatce při vyřazení na neutral. Za posledních 2000 km to neudělalo ani jednou! :nazdravi: ...právě jsem četl tady na foru, že ten čistič vstřiků někomu výrazně pomohl, ale nechtělo se mi tomu věřit....no, a zatím to funguje i u mě. Uvidíme za čas, jestli bude potřeba výměna palivového čerpadla. Zatím fofo šlape skvěle :perfect:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 04.03.2013 17:47

Ja som skusil cistic Valvoline a mam este kupeny CRC.

Valvoline mam zatial vyjazdenu polku nadrze. Potvrdzujem, ze lepsie startuje. Predtym pri startovani chytilo, motor sa zatriasol a potom nabehol volnobeh. Ako keby sa mu nechcelo. Som myslel, ze je to baterkou, nebolo. Teraz startuje lepsie. Otacky sa mi zda, ze pri preradovani vyskakuju menej, ale mozno si to len nahovaram. Este dojazdim nadrz, do dalsej nalejem CRC a uvidime.

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 05.03.2013 06:13

jj, ony ty čističe asi budou na podobný bázi, výborný je valvoline a nejspíš i liqui moly. podle naprosto subjektivních pocitů mi zkrátka připadá, že benzínoví fofo jsou na určité věci háklivější a že potřebují občas trochu protáhnout a pročistit, aby byly v poho. když to někdo jede hafo let pod otáčkama, tak se tam asi za ten čas kdeco usadí, a je třeba to "profouknout" ....ale říkám, takhle mi to připadá, není to žádný odborný názor, ale prostě a jednoduše, auto se tak chová. Byl jsem zvyklý z Opla, že ať do toho člověk nalije slivovicu nebo benzín z Horní Dolní, tak jede, focus má rád asi kvalitnější papání... :mrgreen:

wallace
Nováček
Nováček

Příspěvek od wallace » 11.03.2013 12:08

tak jak Vám to šlape, já reportuju, že fofo už mi škytá vždy napoprvé, vlhko nevlhko, zima nezima :nazdravi: , startovat napoprvé mi začalo po náplni STP čistič vstřiků, jak už jsem tady avizoval. :palec_nahoru:

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 11.03.2013 13:04

Čekám na vyjetí nádrže a zkusím!...Jinak jak polevila zima, tak opět problém s prvním startem, asi budu muset vyměnit i to čidlo teploty hlavy, konečně.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 11.03.2013 13:26

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“