uz sa na ne tesim a hlavne nech uz coskoro nasnezi !!

toto som vyklikal..misoo píše:Mam otazku, asi trochu mimo, ale nechcel som zakladat nove vlakno...
Kupil som nove pneu a maju DOT F489.
Nikde inde som ziadny iny udaj o datume vyroby (ani dodatocne vytlaceny) nenasiel a to som ich takmer rozobral az na vyztuhy...![]()
Neviete mi niekto poradit, co to je za datum, alebo je mozne, ze sa nejako zmenila metodika ?
Neviem,ci som odbornik na pneu,ale uvedeny rozmer je ekvivalent k 185-65-14 a povoleny pre Focusa.Osobne nejake extra vyhody a negativa tohoto rozmeru nepoznam.Proste standartne dobry rozmer na zimu.mosad píše:Mám dotaz na odborníky přes pneu, hlavně Žirafáka. Z Německa v únoru Focusík přijel na zimních Firestone Winterhawk 175/70/R14. Tuším, že ten rozměr mám v techničáku. Je ten rozměr pro Focus I OK? A jak to tady čtu tak kdo dává 14 tak rozměr 185/65. Jaký je v tom rozdíl z praktického hlediska při jízdě? Jezdím hlavně ve městě takže mokro, slizko, břečka ale i na hory, takže ujetý i čerstvý sníh. Díky moc za postřehy.
hmmm dik, pozrel som to, ale nenasiel som tam nic co by mi pomohlo...mehturt píše:toto som vyklikal..
http://www.maxxis.com/Services/automoti ... school.asp
ahaa.misoo píše:hmmm dik, pozrel som to, ale nenasiel som tam nic co by mi pomohlo...mehturt píše:toto som vyklikal..
http://www.maxxis.com/Services/automoti ... school.asp
mehturt píše:ahaa.cize ty vies co to DOT znamena ale ocakaval si ze tam bude datum vyroby, ako je na tej stranke napisane.. tak potom nic
podla mna to nie je datum.. neviem preco tam nie jemisoo píše:Neviete mi niekto poradit, co to je za datum, alebo je mozne, ze sa nejako zmenila metodika ?
Kód: Vybrat vše
For example: DOT "UYZEDBC1301"
* UY: Plant code
* ZE: Tire size
* DBC: Compound structure code (Optional)
* 13: The week manufactured
* 01: The year manufactured
Este idem trochu citovat sam seba - co je blbost, pretoze ziadny suvis medzi CNB a Pirelli sa mi najst nepodariloGlip píše: Ak je to F489 hned za DOT, tak to znaci, ze su vyrobene v CNB Portugalsko.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host