vyměna spojky
-
- Nováček
Re: vymena spojky
není co na tom nechápat! to tady vidíš. psal jsem, že nevím rozměr a vypsal jsem tady několik typů...v některých odkazech pro mě je uvedeno taky více typů. tak co nechápeš??? jasně jsem psal, že sháním rozměry. když mě není chlápek v mototechně schopný sehnat požadované gufero ikdyž mu řeknu typ, typ motoru, typ převodovky nebo VINko... tak je neschopný on nebo nezkušený já. já jsem nikdy vyloženě rozdělaný motor nebo převodovku neměl. v tomhle směru nemám žádné zkušenosti... mít možnosti, podmínky... nebojím se toho... bohužel... pokud jde o zbytek auta.. není problém, kdyžtak se zeptám... ale vždyť ani tady mě nikdo nebyl s jistotou schopný napsat je to to a to gufero a má rozměr ten a ten... jenom dohady..
jo chlapci.. nakonec jsem si to zjistil sám jinde.. takže vám můžu potvrdit, že je to to gufero o rozměrech 40x55x8
jako nic proti vám... ale já mám focuse několik týdnů a je to druhé auto v životě.. mohly jste poradit.. určitě jsou mezi váma zkušení
tak spojková sada mě přišla dneska a gufero bude zítra...výměnu všeho vidím tak na středu
jo a jen tak bokem... dneska jsem pod autem študoval uchycení převodovky a okolí... při tom jsem přehodil přední kola za zadní a naopak ... u obou stran... ( předek mám hodně sjetý ) no a mezi tím, co auto bylo na jednom boku potom na druhém, tak mě lehce chcala chladila přes rozvody dolů.. určitě to prdlo pod krytem rozvodů.. bohužel bez demontu uchycení motoru kryt nesudnám... někdy ten motor pod vanout podepřu a sundám to a mrknu se...
zajímavé ale je, že to chcalo jen při naklonění a chvilku ještě, když bylo auto na zemi všemi 4 ... bylo asi 14:20 odpoledne.. bylo teplo..doplnil jsem chladilku po risku MAX, protože už byla hladina skoro na dně. nastartoval, nechal to běžet na volnoběh..občas lehce protůroval... teplota se držela krásně v půlce.. z pod krytu nic neteklo, nestříkalo, hladina v nádobce stejná... žádný problém...
po asi 2 hodinách jsem to krátce projel.. kapalina bez úbytku, teplot v normě..
VÍM, NEPATŘÍ TO SEM... ale může mi někdo ve stručnosti potvrdit, jestli je v hájí čerpadlo? tam je těsnící kroužek, ne? klidně do vzkazů..
jo chlapci.. nakonec jsem si to zjistil sám jinde.. takže vám můžu potvrdit, že je to to gufero o rozměrech 40x55x8
jako nic proti vám... ale já mám focuse několik týdnů a je to druhé auto v životě.. mohly jste poradit.. určitě jsou mezi váma zkušení
tak spojková sada mě přišla dneska a gufero bude zítra...výměnu všeho vidím tak na středu
jo a jen tak bokem... dneska jsem pod autem študoval uchycení převodovky a okolí... při tom jsem přehodil přední kola za zadní a naopak ... u obou stran... ( předek mám hodně sjetý ) no a mezi tím, co auto bylo na jednom boku potom na druhém, tak mě lehce chcala chladila přes rozvody dolů.. určitě to prdlo pod krytem rozvodů.. bohužel bez demontu uchycení motoru kryt nesudnám... někdy ten motor pod vanout podepřu a sundám to a mrknu se...
zajímavé ale je, že to chcalo jen při naklonění a chvilku ještě, když bylo auto na zemi všemi 4 ... bylo asi 14:20 odpoledne.. bylo teplo..doplnil jsem chladilku po risku MAX, protože už byla hladina skoro na dně. nastartoval, nechal to běžet na volnoběh..občas lehce protůroval... teplota se držela krásně v půlce.. z pod krytu nic neteklo, nestříkalo, hladina v nádobce stejná... žádný problém...
po asi 2 hodinách jsem to krátce projel.. kapalina bez úbytku, teplot v normě..
VÍM, NEPATŘÍ TO SEM... ale může mi někdo ve stručnosti potvrdit, jestli je v hájí čerpadlo? tam je těsnící kroužek, ne? klidně do vzkazů..
-
- Člen klubu
Kryt rozvodov ide myslim dole aj bez demotaze drziaka motora (na 1.6 nie som isty). Vodne cerpadlo ma samozrejme na sebe gufero. Inak je myslim nevymenitelne, musis celu vodnu pumpu. Len si over, ze ti to chcije spod neho. Moze byt pokazene aj nieco ine.
- Jardak
- Test driver
Pokud dělám něco kde je víc možností rozměrů, tak si díly objednám až to rozeberu. U francouzských aut je to pravidlem, tam je málokdy jedna možnost..... Nicméně zrovna to gufero u poloosy mi elit nabízí pouze jednu možnost.... http://ecat.elit.cz/Tesnici-krouzek-COR ... AxNTc1MQ==
Jsi si jistej, že to byl fridex? Ne byl to třeba kondenzát z klimy? Jinak pokud teče čerpadlo, je třeba ho vyměnit. Jde to i bez demontáže rozvodů....
Jsi si jistej, že to byl fridex? Ne byl to třeba kondenzát z klimy? Jinak pokud teče čerpadlo, je třeba ho vyměnit. Jde to i bez demontáže rozvodů....
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Fofan
- Zkušený
Ja to nemyslel spatne
spis presne jak rikas ty,ze ten clovek kde ses ptal nebyl schopnej to sehnat,tak supr zes nakonec na naky kapl,preju hodne stesti

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Tak měsíc jsem se na stav fridexu nesoustředil, ale po přehození kol a spuštění auta jsem se díval, že je nádobka skoro prázdná. Určitě to byl on. Pokud by to bylo čerpadlo, je mi divné, že teplota drží a že při volnoběhu nebo i tůrování a jízdě šlape bez problémů. Kámošce stříkalo vadné čerpadlo na Meganu 1.4 8V už jen při volnoběhu. Kola jsem měnil v pondělí. Jezdím s tím bez problému. V nádobce neubívá. V manuálu se píše, že se nemusím bát podepřít olej. vanu
Tak to někdy udělám a sudnám boční držák motoru, pak kryt rozvodů a mrknu se.
No ale tohle patří do jiného tématu, tak to dodržíme a později třeba napíšu, kde byla chyba
Jinak pokud jde o gufero.. Nevadilo by mi, kdybych první převodovku rozebral, ložisko si změřil a až pak objednal. Ale protože bydlím v paneláku, garáž nemám.. byl jsem domluvený s kámošem, že to spácháme u něj na pozemku ( dneska ) Jenže je to 12km odemně. Věčně lítá pryč, v pátek nebude doma vůbec, navíc teď má nějaké problémy. Jde o to, že kdyby se něco vy*ralo ... tam to dva, tři dny stát nenechám. Sám do výměny na sídlišti bych možná i šel, ale jestli by mě tady chcal převodový olej a hydraulika po cestě ..to nejde... a váha převodovky, tady nikoho k ruce nemám. Kámoš dělá tady poblíž v jednom menším servise. Bavil jsem se s ním o tom. Zrovna dělá spojku a i to samé gufero na focusu 1.8 .. má to na zvedáku, převodovku na zemi. Pro ně je to práce na 5 hodin max. Cena pro mě přijatelná. Dost silně zvažuju, že jim to tam dám. Kámoš je ale dost přesvědčený o tom, že bude v háji i těsnění mezi setrvákem a motorem ( jestli se nepletu ) jeho cena je 10 až 15 stovek. to jsem mu říkal, že koupím až se to rozdělá a uvidí se, že je ko.

No ale tohle patří do jiného tématu, tak to dodržíme a později třeba napíšu, kde byla chyba

Jinak pokud jde o gufero.. Nevadilo by mi, kdybych první převodovku rozebral, ložisko si změřil a až pak objednal. Ale protože bydlím v paneláku, garáž nemám.. byl jsem domluvený s kámošem, že to spácháme u něj na pozemku ( dneska ) Jenže je to 12km odemně. Věčně lítá pryč, v pátek nebude doma vůbec, navíc teď má nějaké problémy. Jde o to, že kdyby se něco vy*ralo ... tam to dva, tři dny stát nenechám. Sám do výměny na sídlišti bych možná i šel, ale jestli by mě tady chcal převodový olej a hydraulika po cestě ..to nejde... a váha převodovky, tady nikoho k ruce nemám. Kámoš dělá tady poblíž v jednom menším servise. Bavil jsem se s ním o tom. Zrovna dělá spojku a i to samé gufero na focusu 1.8 .. má to na zvedáku, převodovku na zemi. Pro ně je to práce na 5 hodin max. Cena pro mě přijatelná. Dost silně zvažuju, že jim to tam dám. Kámoš je ale dost přesvědčený o tom, že bude v háji i těsnění mezi setrvákem a motorem ( jestli se nepletu ) jeho cena je 10 až 15 stovek. to jsem mu říkal, že koupím až se to rozdělá a uvidí se, že je ko.
- Jardak
- Test driver
Měl jsi si tý vody co vytekla líznout a hned bys věděl z čeho to je.....
Co se týče těch ND, třeba u výše zmíněnýho elitu zaváží dvakrát denně. Pokud svýmu dodavateli zavolám do 9 hodin dopoledne, tak v poledne je díl u něj....
Co se týče těch ND, třeba u výše zmíněnýho elitu zaváží dvakrát denně. Pokud svýmu dodavateli zavolám do 9 hodin dopoledne, tak v poledne je díl u něj....

je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
-
- Nováček
Ahoj,
také se chystám na výměnu spojky. Mám najeto 176000 km a spojka vypíná úplně nahoře. Ještě mi neklouzla, ale zkoušel jsem za jízdy na ni lehce zatlačit a hned vypnula. Vzhledem k tomu, že jezdíme dlouhé trasy a s malým děckem, nechci riskovat, že někde zůstaneme stát. Ale ptám, co všechno mám měnit?
- Spojka = lamela, přítlačný talíř, ložisko (chystám se koupit LUK)
- Asi bych nechal vyměnit i brzdovou kapalinu - nikdy nebyla měněna (auto mám 4 roky / od 136000 km)
- Dočetl jsem se, že někdo mění i gufera. Je to potřeba, když netečou? Jediné, které teče, je na motoru u řemenice -- asi taky vyměnit.
Ještě jeden dotaz -- kde nejlépe koupit náhradní díly?
-----
Ford Focus combi, 1.6 16V, r.v. 2000
také se chystám na výměnu spojky. Mám najeto 176000 km a spojka vypíná úplně nahoře. Ještě mi neklouzla, ale zkoušel jsem za jízdy na ni lehce zatlačit a hned vypnula. Vzhledem k tomu, že jezdíme dlouhé trasy a s malým děckem, nechci riskovat, že někde zůstaneme stát. Ale ptám, co všechno mám měnit?
- Spojka = lamela, přítlačný talíř, ložisko (chystám se koupit LUK)
- Asi bych nechal vyměnit i brzdovou kapalinu - nikdy nebyla měněna (auto mám 4 roky / od 136000 km)
- Dočetl jsem se, že někdo mění i gufera. Je to potřeba, když netečou? Jediné, které teče, je na motoru u řemenice -- asi taky vyměnit.
Ještě jeden dotaz -- kde nejlépe koupit náhradní díly?
-----
Ford Focus combi, 1.6 16V, r.v. 2000
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
na simerink u remenice jdou rozvody dolu , na prevodovce je to preventivne 3z 5 ti aut co se delala spojka byly do mesice zpet ze jim zacal tect olej stejne jsou poloosy venku tak se to muze udelat jednim vrzem
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Člen klubu
- Spojka = lamela, přítlačný talíř, ložisko (chystám se koupit LUK) ANO
- Asi bych nechal vyměnit i brzdovou kapalinu - nikdy nebyla měněna (auto mám 4 roky / od 136000 km) URCITE NOVU
- Dočetl jsem se, že někdo mění i gufera. Je to potřeba, když netečou? Jediné, které teče, je na motoru u řemenice -- asi taky vyměnit. Nemusis, ale ked ti za rok zacne tiect, tak musis vypustat olej a vytahovat poloos. Plus je overene, ze pri takom najazde budu na poloosi usadeniny a pri vytahovani sa to oderie o semering - moze ho poskodit.
A este zvaz vymenu oleja.
- Asi bych nechal vyměnit i brzdovou kapalinu - nikdy nebyla měněna (auto mám 4 roky / od 136000 km) URCITE NOVU
- Dočetl jsem se, že někdo mění i gufera. Je to potřeba, když netečou? Jediné, které teče, je na motoru u řemenice -- asi taky vyměnit. Nemusis, ale ked ti za rok zacne tiect, tak musis vypustat olej a vytahovat poloos. Plus je overene, ze pri takom najazde budu na poloosi usadeniny a pri vytahovani sa to oderie o semering - moze ho poskodit.
A este zvaz vymenu oleja.
- Olut
- Nováček
Re: vyměna spojky
Dobrá rada nad zlato. Celkem často kupuju v Elitu (mám to 400 metrů, velmi slušný personál a navíc tam mám určitou slevu, ani výměna dílů nikdy nebyla problém), poslední dobou ale mám dojem, že začali do sortimentu přibírat zboží od podivných (pravděpodobně čínských) výrobců.vohary píše:Ještě jeden dotaz -- kde nejlépe koupit náhradní díly?
Velmi špatné zkušenosti mám s Auto Kelly (draho, protivný personál, pochybní výrobci).
S českými internetovými obchody mám zkušenosti různé (ale spíš dobré).
S polskými nedobré.
S německými podobně jako s českými.
Při objednávání dílů z druhovýroby obecně doporučuju zjistit co nejvíc o výrobci. Pokud to je velká společnost s ISO (Valeo, Brembo), nebude to šunt. Pokud to ale je značka, o které se nic neví a existuje třeba jen na facebooku nebo neuměle vytvořené webové stránce, bude to nejspíš čínský šrot nastrkaný do vlastních krabiček (Maxgear, Dakatec).
1,6 16V 2000
Fix Or Repair Daily
Drivers Return On Feet
Fix Or Repair Daily
Drivers Return On Feet
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chystám se na výměnu spojky.
Mám vytypovanou sadu : LUK 622 2414 33
Ale našel jsem i : LUK 622 2414 34
Prý je v nich rozdíl v tom vypínacím ložisku. (a taky v ceně, někde docela zásadní)
Podle VIN je auto vyrobené 6.5.2004, převodovka B5/IB5, typ motoru EYDF1
Dokážete mi prosím poradit co tam patří, abych zbytečně nekoupil něco špatně?
Díky.
Mám vytypovanou sadu : LUK 622 2414 33
Ale našel jsem i : LUK 622 2414 34
Prý je v nich rozdíl v tom vypínacím ložisku. (a taky v ceně, někde docela zásadní)
Podle VIN je auto vyrobené 6.5.2004, převodovka B5/IB5, typ motoru EYDF1
Dokážete mi prosím poradit co tam patří, abych zbytečně nekoupil něco špatně?
Díky.
FFI 1,8i 2004 kombi
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
pokud umis cist tak je to jednoduche
LK 622241434 Spojková sada, RepSet LUK
od roku vyroby: [03/04]
převodovka typ: B5
IB5 8 838 Kč 10 694 Kč Není skladem
LK 622241433 3 dílná spojková sada LUK
model do roku výroby: [02/04]
IB5 6 704 Kč 8 112 Kč Skladem
LK 622241434 Spojková sada, RepSet LUK
od roku vyroby: [03/04]
IB5 8 838 Kč 10 694 Kč Není skladem
LK 622241433 3 dílná spojková sada LUK
model do roku výroby: [02/04]
IB5 6 704 Kč 8 112 Kč Skladem
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info.
Číst samozřejmě umím a tak jak to máš napsané to je jasné.
Jen to použití má v parametrech napsáno málokdo a já to nenašel.
Většinou mají napsané celé datum produkce 02/1999-11/2004.
A teď jen teoreticky.
Prý je mezi sadami rozdíl jen v tom vypínacím ložisku. Přítlačák a lamela by měly být stejné.
Našel jsem ložiska kde je předěl v použití 10/11 2003.
http://autodily.mjauto.cz/ford/focus-ko ... 02100.html
http://autodily.mjauto.cz/ford/focus-ko ... 00112.html
Což neodpovídá použití celé sady.
A navíc cenový rozdíl ložisek LUK je v řádu 20 Kč a celé sady od 300-2000 Kč podle prodejce.
Nebo jsou rozdílné i lamely a přítlačák?
Číst samozřejmě umím a tak jak to máš napsané to je jasné.
Jen to použití má v parametrech napsáno málokdo a já to nenašel.
Většinou mají napsané celé datum produkce 02/1999-11/2004.
A teď jen teoreticky.
Prý je mezi sadami rozdíl jen v tom vypínacím ložisku. Přítlačák a lamela by měly být stejné.
Našel jsem ložiska kde je předěl v použití 10/11 2003.
http://autodily.mjauto.cz/ford/focus-ko ... 02100.html
http://autodily.mjauto.cz/ford/focus-ko ... 00112.html
Což neodpovídá použití celé sady.
A navíc cenový rozdíl ložisek LUK je v řádu 20 Kč a celé sady od 300-2000 Kč podle prodejce.
Nebo jsou rozdílné i lamely a přítlačák?
FFI 1,8i 2004 kombi
-
- Junior
Jen tak pro jistotu (http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spo ... 622241433/) je tahle spojka na mojeho focusa? 1.6 r.v 2000, Motor FYDA. diky
Ford Focus, 1.6zetec r.v 2000, stříbrný hatch
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Třeba se jednou někomu budou hodit fotky spojkové sady LUK LK 622241434.
FFI 1,8i 2004 kombi