mickielli, pěkně napsáno:)
Jak jsem psal o pár článků výše, mě po natankování Vervy potřeba neklesne a ten rozdíl v ceně 2 kč je pro mě tak velký, že ji prostě tankovat nebudu. Věřím, že to není špatné palivo, když je tam vše jak má být. Ale kdyby tomu bylo tak vždycky, nemohla by tomu známému zamrzat při -17C, to je prostě fakt.
Asi ta Benzina to pokaždý nedokáže tak ohlídat nebo prostě nevím, ale stalo se.
A mě top Q diesel zamrzl tuto zimu 2x, filtr byl měněnej před zimou, jednou byl mráz fakt velkej, asi - 23C, tak to bych i pochopil, ale podruhý bylo jen okolo -13C a to jsem k tomu dával i VIF a to celkem dost, takže ta nafta nebyla uprostřed zimy ani zimní. Jak to, že si to Benzina s tou její systémovou kontrolou nedokázala pohlídat?? Tomasonovi jsem ty pumpy nahlásil...
Proto mám po těchto zkušenostech jasno a připlácet si nehodlám, radši dám klasiku a Vif. Vif je koncentrát a kdyby tam nějakou odchylku ve složení měli, nikdy to nebude na plnou nádrž tak znatelný jak když někdo ošidí Vervu.
Nedávno jsem mluvil v servise s mechošem, co zná týpka, co jezdí z cisternou a aditiva mu zůstavaj za nechtama, má z toho svůj kšeft. Ale u který společnosti mi říct nechtěl, tím neříkám, že to byla Benzina, ale prostě že se dějou i takovýto věci.
A druhej případ je můj kolega z práce, co má známýho, který zaváží Shell a ten mu prodává za pusu aditiva do benzínu. Tak logicky asi ty aditiva pak někde chybí, ne??
A když tuto zimu zamrzala nafta i Benzině, tak mi nikdo nevyvrátí, že nemaj mezery v kontrole kvality. Prostě dám na holý fakta ze života, ne na jejich řeči.
A ještě jsem viděl 2 ruzný testy naft, v jednom má Aral Ultimate v Německu cet. číslo téměř 63, to mám pocit bylo z Drážd'an a ve druhém měl pouze okolo 59 (je to dlouho a už si to přesně nepamatuju), to bylo někde z bývalýho západ. Německa, takže i jim to tam docela skáče.
Takže závěrem bych napsal už jen to, že kdo má nějakou dobrou zkušenost s Vervou, pozná, že mu chodí motor líp a hlavně mu klesne i spotřeba, tak at' Vervu tankuje, můj Fík asi schroustá všechno tak nějak stejně, takže já mu ji za ty peníze dopřávat nebudu, zkoušel jsem ji na 3 pumpách a nikdy žádnej rozdíl, takže pro mě hrajou ty 2 kč na víc docela roli a budu dávat VIF, at' jsem v klidu, že je o čerpadlo a vstřiky vždy postaráno:)
Tak se mějte

Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'