Stěrače
- MaxSand
- Nováček
Blbustka ohledně zadního stírače
Zdravím pánové. Včera jsem namontoval zadní stěrač. Jelikož předtím tam byl 280mm a vleze se tam 350mm, tak jsem tam dal samozdřejmě větší. Akorát se děje to, že dole zabírá na plný rozsah, ale nahoře vynechává tak, že i ten 280 stíral ve vertikální poloze větší plochu.
A teď se chci zeptat, dá se to ještě nějak spravit, přihnout stěrač, přihnout rameno nebo koupit 350 "banán" (tam se bojím, aby to stíralo prostředek)? Nebo se to vyřeší, když seženu zadní stěrač z mondea? Díky
Snad už tady někdo řešil podobný problém.
A teď se chci zeptat, dá se to ještě nějak spravit, přihnout stěrač, přihnout rameno nebo koupit 350 "banán" (tam se bojím, aby to stíralo prostředek)? Nebo se to vyřeší, když seženu zadní stěrač z mondea? Díky
Snad už tady někdo řešil podobný problém.
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Stěrače
Ja prave do steracu vubec nevidim, takze nic overeneho nemam. Jen vim, ze jsem pomerne citlivy na ciste celni sklo.
Proto se radeji ptam, protoze predpokladam, ze tady nejake "zarucene" typy uz vyzkousene jsou.
Treba jsem vubec nedocenil otazku delky jednotlivych ramenek kvuli tomu "zubu" a stekani vody pred ocima. A pritom mi to take vadi.
Proto se radeji ptam, protoze predpokladam, ze tady nejake "zarucene" typy uz vyzkousene jsou.
Treba jsem vubec nedocenil otazku delky jednotlivych ramenek kvuli tomu "zubu" a stekani vody pred ocima. A pritom mi to take vadi.

- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nedávno nakupoval tady a vše bez problémů.
S pánem jsme komunikovali po mailu, protože jsem si potřeboval ověřit jednu specifikaci. Byl velice ochotný a odpovídal rychle. Dodání sice trvalo trochu delší dobu, ale to bylo způsobeno tím, že jeden výrobek neměli skladem.
S pánem jsme komunikovali po mailu, protože jsem si potřeboval ověřit jednu specifikaci. Byl velice ochotný a odpovídal rychle. Dodání sice trvalo trochu delší dobu, ale to bylo způsobeno tím, že jeden výrobek neměli skladem.
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- Pittbul
- Junior
Já jsem stěrače koupil u Ford Charouz a mám klid a jistotu, že tam přesně padnou a budou kvalitní. Cenovka za přední byla cca. 780,- a zadní stál asi 300,- (nemám teď u sebe fakturu, takže ceny jsou plus mínus pár drobných). Myslím si, že se v tomto případě nevyplatí šetřit na replikách (cenový rozdíl není až tak velký)..........ale to je jen můj osobní názor.
Fiesta 1.4 SPORT, 71kW, r. v. 2010

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle mám taky a můžu potvrdit,že kvalita je totožná s origo bosch nuže cena 150,-Janjan píše:S origo stěrači od Boshe jsem byl spokojený - vydržely víc než rok (25kkm). Nyní tam mám tyto:Cena oproti BOSH zlomková, práce na deset minut, fungují osmý měsíc a vypadá to, že ještě nějakou dobu budou sloužit.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

- prying
- Junior
Přesně to se tu snažím vysvětlit.Pittbul píše:Já jsem stěrače koupil u Ford Charouz a mám klid a jistotu, že tam přesně padnou a budou kvalitní. Cenovka za přední byla cca. 780,- a zadní stál asi 300,- (nemám teď u sebe fakturu, takže ceny jsou plus mínus pár drobných). Myslím si, že se v tomto případě nevyplatí šetřit na replikách (cenový rozdíl není až tak velký)..........ale to je jen můj osobní názor.
Ford Focus II 1,6 AT , 2005
-
- Zkušený
Já mám bosh za daleko nižší cenu než origo od Ford a kvalita a vzhled stejná.
Ford Puma ST-LINE X 125k AT 2021
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
- prying
- Junior
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

- C-Maxis
- Zkušený
A to je pro jake sterace/raminka?
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám na flatech bosch z prvovýroby.Ta koncovka je trochu jiná,ale lehce se to doupraví.

- Pittbul
- Junior
prying píše:Přesně to se tu snažím vysvětlit.Pittbul píše:Já jsem stěrače koupil u Ford Charouz a mám klid a jistotu, že tam přesně padnou a budou kvalitní. Cenovka za přední byla cca. 780,- a zadní stál asi 300,- (nemám teď u sebe fakturu, takže ceny jsou plus mínus pár drobných). Myslím si, že se v tomto případě nevyplatí šetřit na replikách (cenový rozdíl není až tak velký)..........ale to je jen můj osobní názor.
Já se nesnažím nikomu nic vysvětlovat............"každý svého štěstí strůjce"! Já jsem si už na předchozích vozech prošel obdobím pátrání a hledání "levnější a lepší" varianty, ale nějak jsem se časem přesvědčil, že jsou prostě určité věci na kterých se šetřit nedá (ať už finance nebo čas).
Fiesta 1.4 SPORT, 71kW, r. v. 2010

- C-Maxis
- Zkušený
Ja mam na raminkach napis FORD. Musim se na to podivat, jak to vlastne vypada.fofok píše:Já to mám na flatech bosch z prvovýroby.Ta koncovka je trochu jiná,ale lehce se to doupraví.
- Infinter
- Zkušený
No, já když jsem to před pár lety řešil, tak neorigo EVO stěrače z Globusu byly za cca 200, oproti nějakým Bosch za 1000. A protože Bosch ani náhodou nevydrží 5x tolik a navíc parkuju na ulici, bylo řešení jasné. Kupoval jsem vždy po zimě nové a po 3 roky to bylo super. Bohužel teď změnili design, který se projevil nedostatečnou funkčností stěračů, takže budu hledat jinou značku, nebo začnu kupovat gumičky.Pittbul píše:prying píše:Přesně to se tu snažím vysvětlit.Pittbul píše:Já jsem stěrače koupil u Ford Charouz a mám klid a jistotu, že tam přesně padnou a budou kvalitní. Cenovka za přední byla cca. 780,- a zadní stál asi 300,- (nemám teď u sebe fakturu, takže ceny jsou plus mínus pár drobných). Myslím si, že se v tomto případě nevyplatí šetřit na replikách (cenový rozdíl není až tak velký)..........ale to je jen můj osobní názor.
Já se nesnažím nikomu nic vysvětlovat............"každý svého štěstí strůjce"! Já jsem si už na předchozích vozech prošel obdobím pátrání a hledání "levnější a lepší" varianty, ale nějak jsem se časem přesvědčil, že jsou prostě určité věci na kterých se šetřit nedá (ať už finance nebo čas).
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já objednávám z EBAY od nějakého týpka z Velké Británie, v přepočtu to vychází na 250-300Kč a dorazí to do tří dnů
Vydrží mi rok, přes zimu je dobiju a na jaře dávám vždy nové.
Jednou jsem koupil Valea, tedy pardon originál Ford
ale vydržely mi úplně stejně. Ale u mě je to proto, že parkuju venku a zimu mi nepřežijí ani sebelepší stěrače, já sice poctivě odmetám před jízdou a čístím sklo, ale to už se nedá říct o mé 1/2, takže tak
Navíc už jsem na sídlišti dost často viděl, že zůstaly jen packy a stěrač nikde.
Tak kupuju výše uvedené, jedny náhradní mám v kufru a spokojenost.
Ovšem mít baráček a garáž, tak to by byla jiná

Jednou jsem koupil Valea, tedy pardon originál Ford

Navíc už jsem na sídlišti dost často viděl, že zůstaly jen packy a stěrač nikde.

Ovšem mít baráček a garáž, tak to by byla jiná