Stránka 748 z 793

Re: OUT

Napsal: 26.02.2019 21:59
od TomFocus

Re: OUT

Napsal: 01.03.2019 15:37
od TomFocus
:!:

Re: OUT

Napsal: 05.03.2019 16:35
od TomFocus

Re: OUT

Napsal: 05.03.2019 18:00
od patekradek
Myslím že dopadne , ten RODIČ má evidentně problémy sám se sebou. A zbroják už snad neuvidí :) Jen chudák trenér, že má kuli němu takové problémy. Ale rodiče už si na něj asi dovolovat nebudou :D

Re: OUT

Napsal: 09.03.2019 19:24
od jarod72pm
https://globe24.cz/domov/66537-cesi-nev ... -internetu

Jak se k tomu stavíte vy? Já když vím kolik jídlo stojí doma a kolik v restauraci tak cena je tam dostatečná i na to aby byl číšník dobře zaplacen. Pokud jsou to porce podle komunistického stylu 150g nebo 100g masa + příloha jsem ochoten pokud chutná do 10% , pokud jsou to standartní porce(200g-350g masa) které jsem běžně dostával v Německých hospodách a chutná to klidně dám i víc . Naposledy u nás v pizzerii nosila pivo 1cm pod míru k jídlu i po jídle,OK mě to nevadilo ale nedostala nic,co si nakradla na pivu to jí musí stačit,druhá servírka naopak nosila vše OK a dostala po zásluze i odměnu.
Jinak nevím kde berou tu jistotu že u nás číšník má nárok na spropitné ? 1/3 lidí stále bere cenu jídla jako dostatečnou cenu která by měla pokrýt veškeré náklady ,když uvážíme za kolik se to dá uvařit doma. Ne neberu argument že když na to nemám tak nemám lozit do restaurace, je to svobodná volba co chi dělat a kde chci jíst nikoli nějaká povinnost či zákaz. Stejně jako v zaměstnání vám nikdo nedá denní bonus za to že stíháte normu a doháníte prostoje .

Re: OUT

Napsal: 09.03.2019 20:33
od lenzi
Cena jedla s tým nič nemá. Bohužiaľ častokrát je to rozhodnutie majiteľa podniku, že dá čašníkom minimálnu mzdu a zvyšok si musia zarobiť sprepitným.
Mzdy v cestovnom ruchu a stravovaní sú jedny z najnižších zo všetkých odvetví, aspoň na Slovensku, čo býva niekedy na škodu...

OUT

Napsal: 09.03.2019 21:04
od FLA
všeobecne plati, 1/3 ceny ide na náklady, 1/3 na mzdy a 1/3 profit,
ak. je. obsluha milá a zdvorila nemam problém s prepitnym

Re: OUT

Napsal: 10.03.2019 20:20
od Gossip
Ja to nejak nehrotim, chodim na obed kazdy den a tam proste davam nejaky drobny (napr zaplatim 135 a necham 140), v hospode necekaj ze za hotovku tam clovek necha vic..
Kdyz jdu parkrat za mesic na veceri tak to beru trosku jinak.. necham tech +- 10% standartne a kdyz mi opravdu chutnalo a servis byl rychly(necekal sem 10min na pivo) a slusny tak klidne dam i vic.
V rodine mam cisnika a vim ze na tech dyskach jsou zavisly.
Tak jsem k tomu asi byl vychovanej a moc o tom nepremyslim.

Pak tu mas zeme kde se dysko dava rovnou na ucet a nebo zeme kde se neplati vubec ale pak ten servis taky tak vypada (napr spanelsko).

Jo a pritelkyne neumi dyska posoudit vubec :D na veceri za cca 690 nechala 700 tak jsem jim pak musel jeste na bar hodit aspon pade abych priste nedostal naplivano do jidla :D

Re: OUT

Napsal: 10.03.2019 20:29
od TomFocus
Mám to velice podobně/stejně.

Re: OUT

Napsal: 10.03.2019 20:43
od enjoy
Jednou jsem ve Znojme v takovy baro/hospode nechal pri utrate 231,- celkem 500,-. Jenom abych videl zmenu ve vyrazu ty otraveny servirky. A dockal jsem se. Uz tak otravene nevypadala.
Taky na to melo trochu vliv to, ze v Praze bych za to same tech 500,- dal bez dyska. Ale to ona nemohla vedet.

Re: OUT

Napsal: 11.03.2019 09:40
od ZaQik
jednou jsem v zapadlem koute Sumavy za utratu lehce pres 300 nechal 500 (vinikajici jidlo a mila obsluha) ... a pak mi to bylo blbe, protoze se na nas prisel podivat i kuchar a pri odchodu nam otevreli dvere :oops:

Re: OUT

Napsal: 11.03.2019 10:32
od TomFocus
Snobaci...tak je vyprovodime :palec_nahoru:

Re: OUT

Napsal: 11.03.2019 11:20
od Shav0
Dýško už je snad i v Česku takový standard. Člověk tak dává nenásilně najevo svoji spokojenost s úrovní obsluhy a kuchyně.
Když dýško nedám, tak ať si ta protivná obsluha myslí klidně že jsem škrt, je mi to jedno, většinou už tam pak nikdy nejdu, je jen na nich jestli to pochopí, že se chovaj blbě.
A já rád přidám nějakou korunu, když jsem spokojený víceméně všude.

Zrovna třeba takovej mechanik, ač u něj platím dardu, tak mu tam nechám taky nějaký ty stováky navíc. Je pravda, že mě pak taky v předklonu vyprovází až k autu a pomalu mi otevírá dveře :mrgreen:

Re: OUT

Napsal: 17.03.2019 09:00
od TomFocus

Re: OUT

Napsal: 21.03.2019 13:31
od jarod72pm
Společně drží basu ,ale někdo "moderní" to provalil. Nedivil bych se kdyby těch prasat tu bylo desítky.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kard ... &source=hp