piskajici drazkovy remen

Odpovědět
lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: čerpadlo

Příspěvek od lukyfa » 28.04.2010 21:15

Ahojte, omlouvám se, asi to nesouvisí s tímto tématem, ale přeci to zkusím se zeptat....
Dneska ráno mi začal pískat řemen-klínový, tak to jsem moc neřešil, abčas písknul, pak přestal. Ale po dalším nastartování už řemen nepískal, vím že většinou pískal dýl, tak mi to zarazilo, otevřel jsem haupnu, abych slyšel jestli je to OK. Ale není..... Slyším takový zvuk, jako když se převaluje ložisko, rachtání. Odkud to jde, fakt netuším, jen z levé strany. Vím, že teď je težko říct co to je, pokud se to neodstrojí a neposlechne. Můj dotaz zní-co všechno je spojeno s klínovým řemenem? Myslím alternátor, klima atd. A co všechno je na rozvodovém řemenu? Je tam i vodní pumpa? Jsem objednán na opravu a nevím jestli můžu natočit auto a dojet tam nebo se radši nechat odtáhnout. Mám najeto 115tkm, rozvody při 104tkm, tak nepočítám, že by to bylo něco na rozvodech. Čerpadlo to snad nebude, když starty jsou OK? Díky za vaše info.
Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), r.v. 10/2001, zelená metla

"Lidé si nezaslouží žít." -"Ale zaslouží si udělat tohle rozhodnutí sami."

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: čerpadlo

Příspěvek od lukyfa » 29.04.2010 15:07

lukyfa píše:Ahojte, omlouvám se, asi to nesouvisí s tímto tématem, ale přeci to zkusím se zeptat....
Dneska ráno mi začal pískat řemen-klínový, tak to jsem moc neřešil, abčas písknul, pak přestal. Ale po dalším nastartování už řemen nepískal, vím že většinou pískal dýl, tak mi to zarazilo, otevřel jsem haupnu, abych slyšel jestli je to OK. Ale není..... Slyším takový zvuk, jako když se převaluje ložisko, rachtání. Odkud to jde, fakt netuším, jen z levé strany. Vím, že teď je težko říct co to je, pokud se to neodstrojí a neposlechne. Můj dotaz zní-co všechno je spojeno s klínovým řemenem? Myslím alternátor, klima atd. A co všechno je na rozvodovém řemenu? Je tam i vodní pumpa? Jsem objednán na opravu a nevím jestli můžu natočit auto a dojet tam nebo se radši nechat odtáhnout. Mám najeto 115tkm, rozvody při 104tkm, tak nepočítám, že by to bylo něco na rozvodech. Čerpadlo to snad nebude, když starty jsou OK? Díky za vaše info.
No on to asi řemen nebude, ten už nepíská. Určitě to bude ložisko. Mě jde o to, jestli s tím můžu dojet do servisu nebo se raději mám nechat odtáhnout. Co všechno je propojeno s klínovým řemenem? Myslím alternátor, klima atd. A co všechno je na rozvodovém řemenu? Je tam i vodní pumpa? Nerad bych si udělal ještě větší škodu. Díky.

Jardak
Test driver
Test driver

Re: piskajici drazkovy remen

Příspěvek od Jardak » 29.04.2010 17:03

Rozvoďák pohání jenom vačkovou hřídel+kladku která ho napíná.Drážkový řemen žene všechno ostatní tj.vodní pumpu,alternátor,kompresor klimy,čerpadlo posilovače a ještě jednu vodící a jednu napínací kladku.Znamená to,že bez řemene se nedá jet protože se netočí vodní pumpa a brzo bys to asi uvařil.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 29.04.2010 22:02

Díky za info :palec_nahoru: . To jsem chtěl vědět. Myslíš tedy, že bych se měl nechat odtáhnout? On ten servis je cca 2,5km. A když mi náhodou prdne klíňák nebo se to ložisko zadře uplně, za jízdy, co se stane? Logicky-nebude to dobíjet, nepůjde klima, atd. ale kus se dá dojet,ne? Můžu něco zničit na motoru?

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 30.04.2010 09:07

No 2,5 km by to mohlo přežít bez poškození,ale vyzkoušený to nemám.Jestli ti,ale nesvítí při chodu motoru dobíjení znamená to,že řemen tam stále je a pohání vše co má.Ten zvuk zřejmě vydává poškozené ložisko některé z kladek.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 30.04.2010 16:36

pokud se to nebude chladit tak je to behem par stovek mozna km ohrate a pujde to do cerveneho .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 30.04.2010 19:32

Tak to bylo o prsa. Auto se ani neohřálo. Bylo to přesně 2,7km a přijel jsem do servisu, zaparkoval a hned se pod autem objevila voda. Po prvním odhadu to prý vypadá na vodní pumpu. Ale docela mi zarazilo-ta voda co se objevila pod autem, to nebyla jen voda, zdálo se mi se že obsahuje trochu oleje. Mohlo by to něco znamenat?

Rafťák

Příspěvek od Rafťák » 03.05.2010 22:16

honolulu píše:Aj mňa to už prestáva baviť, tento rok som ešte vela s domácim Fofíkom nejazdil, len so služobnou Oktávkou. Včera som však bol na krátkej jazde a veru pískanie už neustáva.take čip-čip-cik-cik-čip-čip :lol:
Skusim mazať, či to je remeň...
Ak nie, tak budem musieť vymieňať...
Minule som bol pod autom, kurník...ten remeň vyzerá byť naoko ako z obchodu kupeny pred tyzdnom!
Bez trhlinky, makkučky, krásne biele písmenká a názvy...
Ej Henry, Henry....
:lol: Nazdar Focusaci, pískanie je pri tomto aute asi prirodzený jav. Ja sa s týmto problémom trápim tri roky. Mením klin. remene(3 ks), vod. kladku, napinák a stále sa to neznesiteľné pískanie objaví znova. Teraz som dostal od kámoša radu, vymeniť len umelé koliesko nap. kladky. Síce v servisoch som dostal odpoveď, aby som si kúpil opäť celý napinák. Riskol som to a podarilo sa mi ho kúpiť! Zlatý Poliaci!!!

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 04.05.2010 15:42

Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Traffic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Traffic » 04.05.2010 22:47

Rafťák píše: :lol: Nazdar Focusaci, pískanie je pri tomto aute asi prirodzený jav. Ja sa s týmto problémom trápim tri roky. Mením klin. remene(3 ks), vod. kladku, napinák a stále sa to neznesiteľné pískanie objaví znova. Teraz som dostal od kámoša radu, vymeniť len umelé koliesko nap. kladky. Síce v servisoch som dostal odpoveď, aby som si kúpil opäť celý napinák. Riskol som to a podarilo sa mi ho kúpiť! Zlatý Poliaci!!!
Ja byl s piskanim v servisu pred 2 tydny. Zrovna tam mel mechanik stejneho FoFo na zvedaku a mel stejny problem. Podle nej nejcastejsi pricinou je opravdu plastove kolecko kladky - normalne sehnal, druhej den opravene a piskani je pryc.
(u me se piskani bud neprojevilo po startu vubec, nebo naopak ano a piskalo celou cestu - neprestalo)

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 05.05.2010 14:33

lukyfa píše:Tak to bylo o prsa. Auto se ani neohřálo. Bylo to přesně 2,7km a přijel jsem do servisu, zaparkoval a hned se pod autem objevila voda. Po prvním odhadu to prý vypadá na vodní pumpu. Ale docela mi zarazilo-ta voda co se objevila pod autem, to nebyla jen voda, zdálo se mi se že obsahuje trochu oleje. Mohlo by to něco znamenat?

Tak to nakonec byla ta pumpa. Stálo mi to 3kKč, i s diagnostikou a nechal jsem pro sichr dát i nový klínový řemen. Při dojezdu do servisu vytekla voda a celkem dost zlila řemen. A nechtěl jsem riskovat co by ten fridex za čas udělal s řemenem.

eva191
Nováček
Nováček

Příspěvek od eva191 » 07.05.2010 11:04

...vie mi tu niekto poradit kde zozeniem samostatnu kladku napinaku klinoveho remena?DAKUJEM.
FORD FOCUS 1.8 TDCi-74kw-2003,combi, silver
Obrázek
"Dal by som všetko čo viem za polovicu toho čo neviem."

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.05.2010 15:04

eva191 píše:...vie mi tu niekto poradit kde zozeniem samostatnu kladku napinaku klinoveho remena?DAKUJEM.
.

ja bych koupil nejakou repliku to jsou vymysli aby si kupoval origo dil Ford Motorcraft za ktery priplatis tisice korun a nahanani si busines a kvalita je presne ta sama ako napr Starline z polska
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

eva191
Nováček
Nováček

Příspěvek od eva191 » 08.05.2010 18:06

...ok presne,pasuje aj s feldy alebo s fiesty za 500sk.Dik!!! A kvalitne lozisko co dava shimano,lebe tieto ford diely su o nicom.Diky chlapom co tomu rozumeju a nenahanaju si love pre seba.
FORD FOCUS 1.8 TDCi-74kw-2003,combi, silver
Obrázek
"Dal by som všetko čo viem za polovicu toho čo neviem."

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.05.2010 19:56

eva191 píše:...ok presne,pasuje aj s feldy .
a nesly by tam treba brzdy z feldy ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“