rucni brzda
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: rucni brzda
Mas ty tisicihrany v poradku? Ja jsme je prave menil, protoze byly omlety. Na nozni brzdu to jeste udrzely, ale jak jsem zatahl rucku, tak 'lup lup' a brzdnej ucinek nikde.
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě není. Jedině vyměnit lanovod...ale mohu se mýlit
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

- carlos
- Junior
To: KadelHP
Měl jsem podobný problém, lanko u ručky jsem měl povolené na max., matice byla snad jen na 3 závity, ale u třmenů jsem měl malou vůli na zatažení, byl hrozně krátký chod lana. Něchtělo to moc brzdit a vždy brzdila jen jedna strana. Pomohla až výměna lanovodů, jedna strana byla v místě úchtu do karoserie odlomená, je tam plastový nálitek, který je opřen o kastli. Vždy došlo při zatažení ručky k překlopení vahadla a brzdila jedna strana víc. V tom spoji pod autem je jen vahadlo, tam se nadá nic seřizovat. Teď už mám klídek a i po technické prohlídce. Předtím mi auto nešlo zabrzdit na ručku v prudkém kopci.
Mám kotoučové zadní brzdy.
Cena lanovodu cca 1500 orig. a je včetně vahadla a nových úchytů lanovodu, + práce.
Měl jsem podobný problém, lanko u ručky jsem měl povolené na max., matice byla snad jen na 3 závity, ale u třmenů jsem měl malou vůli na zatažení, byl hrozně krátký chod lana. Něchtělo to moc brzdit a vždy brzdila jen jedna strana. Pomohla až výměna lanovodů, jedna strana byla v místě úchtu do karoserie odlomená, je tam plastový nálitek, který je opřen o kastli. Vždy došlo při zatažení ručky k překlopení vahadla a brzdila jedna strana víc. V tom spoji pod autem je jen vahadlo, tam se nadá nic seřizovat. Teď už mám klídek a i po technické prohlídce. Předtím mi auto nešlo zabrzdit na ručku v prudkém kopci.
Mám kotoučové zadní brzdy.
Cena lanovodu cca 1500 orig. a je včetně vahadla a nových úchytů lanovodu, + práce.
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No tak čekám 2 měsíce u Mlčáka na svorku. Zavolal jsem dneska do Ford Urban v Mostě. Tam skočil za technikem a ten hned hlásil že mám pravdu ...že je to tak udělaný. Ale samotny to nebude. Takze jsem objednal ten kratkej lanovod a toho by měla být ta svorka součástí:) Už se těším až to přijde...venaf píše:Nemáte někdo fotku svorky co spojuje lanovod a to lanko co kouka z bubnu? Mě to na tý straně jak jsem dával fotky že je to utržený zřejmě někdo nějak zfušoval a na druhý mám toto....a u forda to nějak nepoznali, ale objednali to podle katalogu tak jsem zvědav co přijde.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
lana mas rozliseni bubny / kotouce a pak tam mas takove male kousky a na tech je to co hledas . stoji to mam pocit kolem 200kc kus .
dneska jsem to delal .
dneska jsem to delal .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ten tisicihran nema nic spolecneho s nozní brzdou , je to jen prepakovani na lanovod rucni brzdy . pokud neco nebrzdi je to vetsinou diky zarezlým lanum .jarous350 píše:Mas ty tisicihrany v poradku? Ja jsme je prave menil, protoze byly omlety. Na nozni brzdu to jeste udrzely, ale jak jsem zatahl rucku, tak 'lup lup' a brzdnej ucinek nikde.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jj říkal že to je asi za 168.- Já mám vzadu bubny no. Tu svorku sem si sice vyrobil docasne z plechu a pronejtoval, ale na 100% tomu nevěřím. Přeci jen je to brzda..

-
- Nováček
taky jsem měl problém a odstranila to výměna
- Foxo
- Nováček
Nazdar tak ja som mal presne taky problem ze brzdilo iba jedno koleso tak som to rozobral a zistil som ze lanka su rovnako dlhe ale cez to co ide lanko ten bouden ci ako sa to vola tak na 1 strane to bolo dlhsie tak som z neho 1 cm odrezal a je opravene a nemusel som kupovat lanovod a este som mal potom problem zapojit rucnu tak som to trosku predlzil tu je nejake foto:
Focus 1,8 16v 85kw,99rok Trend
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Me se posledni dobou stava, ze pri zatahovani rucni brzdy to jakoby nekde nahlas rupne a paka jde nahoru par cm bez te protisily. Jinak jsem ale nezjistil zadny rozdil v brzdeni. Nevi nekdo, co by to mohlo delat?
Edit: tak jsem se unahlil a dnes pri parkovani z kopce jsem zjistil, ze rucka poradne nebrzdi ani na tu nejhornejsi polohu a kdyz do auta strcim, tak se pohne
Zejtra se zkusim podivat na tu matku, ale protoze autum moc nerozumim, tak si nejsem jistej, jestli s tim neco nadelam
Koukam tady do "Jak na to" a je to nejak moc ukonu. To opravdu staci jen utahnout tu matku, aby se lanko napnulo a to je vse? Jestli ne, tak to co tady pisou budu pred panelakem delat asi jen spatne 
Edit: tak jsem se unahlil a dnes pri parkovani z kopce jsem zjistil, ze rucka poradne nebrzdi ani na tu nejhornejsi polohu a kdyz do auta strcim, tak se pohne

-
- Nováček
Ruční brzda
Čau všichni lidi... Mam problem s ruční brzdou, kontrolka svítí i když je zatažená i když ne... Prostě nefunguje, můžu jet i když je zatažená... Dneska jsem si všimnul na pravé straně(u spolujezdce) kouká nějaké trubička, vlezl jsem pod to a koukám, ona byla přetržená. Vedla kam si do takové nádobky... Chtěl bych vědět název této trubičky, jsem si jist, že na 100% je to od ruční brzdy... Nebo, abych věděl problém, který je potřeba řešit...
Myslím, že je to nějaké táhlo(neznám přesbý název)... Kdyby jste si říkali, že na tuto "blbost" nechcete odpovídat, tak prosím... Tota auto patří sestře, já se jí jen o to starám, ona říkala, že se s tím staví v servisu, ale až bude vědět co tomu je..
Dík moc
Myslím, že je to nějaké táhlo(neznám přesbý název)... Kdyby jste si říkali, že na tuto "blbost" nechcete odpovídat, tak prosím... Tota auto patří sestře, já se jí jen o to starám, ona říkala, že se s tím staví v servisu, ale až bude vědět co tomu je..
Dík moc

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz sviti kontolka tak je malo brzdovky v nadobce a pokud ti neco jako lanko visi vzadu u kola tak se musi vymenit lana , ale lano nejde do zadne nadobky , jde z brzdoveho trmenu po rameni a podel karoserie pod izolaci vyfuku .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to ze jsi mel jedno delsi je nasledek toho ze ho mas uvnitr zarezle a druha strana se vraci a tahle ne . predpokladam ze ti nebrzdilo prave kolo . tim ze se nevrcelo tak zustaval vystaveny brzdovy pistek ( nebo pakny ) a doslo k vetsimu opotrebeni desticek na te strane , tim ze jsi to skratil , tak je mas sice rovne ale stejne ted to bude premahat to zareznuti a brzdovy ucinek nebude nikdy stejny . podivej se na trmeny jestli se ti opira to prepakovani o ten doraz a pokud ne tak co nejrychleji lana vymen protoze muzes znicit desticky .Foxo píše:Nazdar tak ja som mal presne taky problem ze brzdilo iba jedno koleso tak som to rozobral a zistil som ze lanka su rovnako dlhe ale cez to co ide lanko ten bouden ci ako sa to vola tak na 1 strane to bolo dlhsie tak som z neho 1 cm odrezal a je opravene a nemusel som kupovat lanovod a este som mal potom problem zapojit rucnu tak som to trosku predlzil tu je nejake foto:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
malond: Podle mě ti prasklo lanko...dělalo mi to samé. Jedině výměna...mrkni na to

- Foxo
- Nováček
hej presne mas pravdu ale uz som vymenil platnicky a celkom su tie lanka na rovnako a skusal som aj rucnu a brzdia obe kolesa spolocne tak hadam bude dobrefoki píše:to ze jsi mel jedno delsi je nasledek toho ze ho mas uvnitr zarezle a druha strana se vraci a tahle ne . predpokladam ze ti nebrzdilo prave kolo . tim ze se nevrcelo tak zustaval vystaveny brzdovy pistek ( nebo pakny ) a doslo k vetsimu opotrebeni desticek na te strane , tim ze jsi to skratil , tak je mas sice rovne ale stejne ted to bude premahat to zareznuti a brzdovy ucinek nebude nikdy stejny . podivej se na trmeny jestli se ti opira to prepakovani o ten doraz a pokud ne tak co nejrychleji lana vymen protoze muzes znicit desticky .Foxo píše:Nazdar tak ja som mal presne taky problem ze brzdilo iba jedno koleso tak som to rozobral a zistil som ze lanka su rovnako dlhe ale cez to co ide lanko ten bouden ci ako sa to vola tak na 1 strane to bolo dlhsie tak som z neho 1 cm odrezal a je opravene a nemusel som kupovat lanovod a este som mal potom problem zapojit rucnu tak som to trosku predlzil tu je nejake foto:

Focus 1,8 16v 85kw,99rok Trend