Exkurze po bazarech
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Exkurze po bazarech
Je. § 109 zákona o DPH
Ručení příjemce zdanitelného plnění
(1) Plátce, který přijme zdanitelné plnění s místem plnění v tuzemsku uskutečněné jiným plátcem nebo poskytne úplatu na takové plnění (dále jen „příjemce zdanitelného plnění“), ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud v okamžiku jeho uskutečnění věděl nebo vědět měl a mohl, že
a) daň uvedená na daňovém dokladu nebude úmyslně zaplacena,
b) plátce, který uskutečňuje toto zdanitelné plnění nebo obdrží úplatu na takové plnění (dále jen „poskytovatel zdanitelného plnění“), se úmyslně dostal nebo dostane do postavení, kdy nemůže daň zaplatit, nebo
c) dojde ke zkrácení daně nebo vylákání daňové výhody.
(2) Příjemce zdanitelného plnění ručí také za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud je úplata za toto plnění
a) bez ekonomického opodstatnění zcela zjevně odchylná od obvyklé ceny25),
b) poskytnuta zcela nebo zčásti bezhotovostním převodem na účet vedený poskytovatelem platebních služeb mimo tuzemsko, nebo
c) poskytnuta zcela nebo zčásti bezhotovostním převodem na jiný účet než účet poskytovatele zdanitelného plnění, který je správcem daně zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup.
(3) Příjemce zdanitelného plnění ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud je v okamžiku jeho uskutečnění o poskytovateli zdanitelného plnění zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup skutečnost, že je nespolehlivým plátcem.
(4) Příjemce zdanitelného plnění, které spočívá v dodání pohonných hmot distributorem pohonných hmot podle zákona upravujícího pohonné hmoty, ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud v okamžiku jeho uskutečnění není o poskytovateli zdanitelného plnění zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup skutečnost, že je registrován jako distributor pohonných hmot podle zákona upravujícího pohonné hmoty.
Ručení příjemce zdanitelného plnění
(1) Plátce, který přijme zdanitelné plnění s místem plnění v tuzemsku uskutečněné jiným plátcem nebo poskytne úplatu na takové plnění (dále jen „příjemce zdanitelného plnění“), ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud v okamžiku jeho uskutečnění věděl nebo vědět měl a mohl, že
a) daň uvedená na daňovém dokladu nebude úmyslně zaplacena,
b) plátce, který uskutečňuje toto zdanitelné plnění nebo obdrží úplatu na takové plnění (dále jen „poskytovatel zdanitelného plnění“), se úmyslně dostal nebo dostane do postavení, kdy nemůže daň zaplatit, nebo
c) dojde ke zkrácení daně nebo vylákání daňové výhody.
(2) Příjemce zdanitelného plnění ručí také za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud je úplata za toto plnění
a) bez ekonomického opodstatnění zcela zjevně odchylná od obvyklé ceny25),
b) poskytnuta zcela nebo zčásti bezhotovostním převodem na účet vedený poskytovatelem platebních služeb mimo tuzemsko, nebo
c) poskytnuta zcela nebo zčásti bezhotovostním převodem na jiný účet než účet poskytovatele zdanitelného plnění, který je správcem daně zveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup.
(3) Příjemce zdanitelného plnění ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud je v okamžiku jeho uskutečnění o poskytovateli zdanitelného plnění zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup skutečnost, že je nespolehlivým plátcem.
(4) Příjemce zdanitelného plnění, které spočívá v dodání pohonných hmot distributorem pohonných hmot podle zákona upravujícího pohonné hmoty, ručí za nezaplacenou daň z tohoto plnění, pokud v okamžiku jeho uskutečnění není o poskytovateli zdanitelného plnění zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup skutečnost, že je registrován jako distributor pohonných hmot podle zákona upravujícího pohonné hmoty.
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
A právě zde může být začátek problému pro důvěřivého zákazníka. „Pokud koupíte vůz od takovéhoto podvodného dovozce, může se vám stát, že v případě vyšetřování daňového úniku finanční úřad automobil zabaví jako důkaz trestné činnosti. Může pak být zabaveno i několik let
takze toto je pak mystifikace ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- enjoy
- Test driver
Vzhledem k tomu, že se tato informace nachází na stránkách dovozce aut(jistě poctivého), tak bych řekl, že ano.Je přece potřeba trošku postrašit lidi, aby to radši jinde než u nich nekoupili.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Člen klubu
Financny urad nema dovod zabavit auto fyzickej osobe, pokial sa vysetruje danovy unik. Jedine faktury a zmluvy. Ako je to s pokutou alebo inym postihom, to neviem.
Iny pripad by bol, ak auto pochadza z kradeze. Aj v zahranici. Policia auto zoberie a vrati povodnemu majitelovi. A ty sa mozes sudit s predajcom o nahradu skody.
Iny pripad by bol, ak auto pochadza z kradeze. Aj v zahranici. Policia auto zoberie a vrati povodnemu majitelovi. A ty sa mozes sudit s predajcom o nahradu skody.
- Maria.Vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím na tom nic špatného, pokud sdružení SOVA nevadí, že dovozce kopíruje jejich články.enjoy píše:Vzhledem k tomu, že se tato informace nachází na stránkách dovozce aut(jistě poctivého), tak bych řekl, že ano.Je přece potřeba trošku postrašit lidi, aby to radši jinde než u nich nekoupili.
Ing. Zbyněk Veselý ví, o čem mluví. Jen trochu poopravím jeho slova. Automobil nezabaví finančák, ale kriminálka. Ta k tomu důvod, samozřejmě, má.
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jak už bylo napsáno výše. Zabavení auta není v kompetenci finančního úřadu, ale může být zabaveno policií jako důkazní prostředek při vyšetřování trestné činnosti. To už ale s institutem ručení za DPH nemá nic společného.foki píše:A právě zde může být začátek problému pro důvěřivého zákazníka. „Pokud koupíte vůz od takovéhoto podvodného dovozce, může se vám stát, že v případě vyšetřování daňového úniku finanční úřad automobil zabaví jako důkaz trestné činnosti. Může pak být zabaveno i několik let
- enjoy
- Test driver
Takže nejlepší by bylo, poslat to do řeky a z havarijky si pak koupit auto bez škraloupu.
- Maria.Vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jak už bylo napsáno výše. Zabavení auta není v kompetenci finančního úřadu, ale může být zabaveno policií jako důkazní prostředek při vyšetřování trestné činnosti. To už ale s institutem ručení za DPH nemá nic společného.[/quote]
Zkrácení daně, neodvedení daně,... atd. je trestným činem. Tudíž automobil může být zabaven při vyšetřování...
Zkrácení daně, neodvedení daně,... atd. je trestným činem. Tudíž automobil může být zabaven při vyšetřování...
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To samozřejmě ano. Já jsem to myslel tak, že auto nebude zabaveno kupujícímu z důvodu, že by ručil za neodvedené DPH. Ale může být zabaveno z důvodu, že jeho prostřednictvím prodávající páchal trestnou činnost.
- enjoy
- Test driver
Teď jsem volal do onoho bazaru, abych si ujasnil skutečnosti..v podstatě mě přesvědčil, že DPH platí, na druhou stranu mi nebyl schopen/ochoten doložit na papíře, že tak skutečně učinili.
Říkal mi, že ví o čem mluvím, že ale oni žádné bílé koně a fiktivní společnosti nepoužívají..
Prý na ně kontroly normálně chodí, takže v tuto chvíli se budu snažit dopátrat nějakého dokumentu, kde bych si to ověřil.
Je mi jasný, že mě tu za tyhle argumenty na místě rozcupujete..jen píšu, co jsem se zatím dozvěděl.
Říkal mi, že ví o čem mluvím, že ale oni žádné bílé koně a fiktivní společnosti nepoužívají..
Prý na ně kontroly normálně chodí, takže v tuto chvíli se budu snažit dopátrat nějakého dokumentu, kde bych si to ověřil.
Je mi jasný, že mě tu za tyhle argumenty na místě rozcupujete..jen píšu, co jsem se zatím dozvěděl.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nebudeme nic cupovat , myslim si ze ty jsi na tolik rozumnej ze ti je jasny ze by ti prece nerekl ano , my to DPH nezaplatime . to je to same jako s dluznikama , stale mi tvrdi ze penize ma ale ze je musel zrovna dat jinam. nerekne sorry jsem na mizine nemam .
ja vim ze u nas zabavili asi 400aut stocene km , neplaceni DPH , omlazovani . auta co byla omlazena vraceli bez dokladu , auta s nezaplaceným DPH si nechavali jako jistinu . ty bazarnici prvnich par zakazniku uspokojili ze jim pujcili stare eskorty , felicie , ale na dalsi nemeli tak to zabalili .
ja vim ze u nas zabavili asi 400aut stocene km , neplaceni DPH , omlazovani . auta co byla omlazena vraceli bez dokladu , auta s nezaplaceným DPH si nechavali jako jistinu . ty bazarnici prvnich par zakazniku uspokojili ze jim pujcili stare eskorty , felicie , ale na dalsi nemeli tak to zabalili .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Maria.Vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
enjoy: Mohu-li se zeptat, kdy jste to auto koupil?
Pokud budete potřebovat poradit/pomoct, ozvěte se.
Pokud budete potřebovat poradit/pomoct, ozvěte se.
- enjoy
- Test driver
Na zacatku unora.
-
- Test driver
To by jsi přidal pojistný podvod. Čéče, jde to s Tebou pěkně s kopce.enjoy píše:Takže nejlepší by bylo, poslat to do řeky a z havarijky si pak koupit auto bez škraloupu.

Ale potvrdil jsi realitu, kterou si kupec nechce připustit. Koupit výhodně znamená, že máš zaděláno na problémy. Prostě prodávající z nějakého důvodu potřebuje prodat a pokud dá cenu, které se nedá odolat, tak vlastně říká - bacha, zde něco nehraje. Jenže to kupující nechce vidět. Je to taková hra na kočku a myš. A myš je kupující....
Prostě když mám věc, která má hodnotu 100 měnových jednotek, tak proč bych ji prodával za 80 měnových jednotek? Buď, že jsem ji pořídil za 60 měnových jednotek nebo ta věc nemá hodnotu 100, i když tak vypadá.
Jinak ten bazar bych nedoporučoval, neboť Capone nakonec dojel na tahanice s berňákem a ne na trestnou činnost. A naše exukutiva nepůjde po štice, neboť ta to uplatí. Půjde po koncovém chudákovi, protože z něho to vymání.

A osobně tipuji, že ten bazar to sám po určité době zabalí. Buď změní název firmy nebo změní i působení.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Maria.Vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je. To právě nechci, aby na to ,,koncový chudák" doplatil, proto nabízím pomoc.