hučí zadní kolo
- petulak
- Test driver
Re: hučí zadní kolo
95% servizů má lis, a za cca 300 kč ti to za 10 minut přelisuje. A nemusíš hledat " okýnko " do sklepa. 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- pkadecka
- Test driver
Proč to vůbec zvedal za práh? Tam dávám hever, co dávám k autu, teda na přesný místo, kde je označeno, že se má dávat. Mít něco lepšího, tak to strčím pod auto na nějaký zvedací místo, rám, nosník, prostě kde to zvedaj i servisy na tom obrovským zvedáku pro celý auto. Na prahu bych se bál, že se to sesmekne.vladka1 píše: 01.11.2021 16:56 Taky ten hever mu sotva jede a to je dobrý na vylomení prahuVršek heveru na (rozdíl od panenky) jede po oblouku a popojetím spodku se boční posun musí vyrovnat. Když jsou kolečka zapíchlý do hlíny tak to buď posune celý auto nebo spíš ohne práh ven
![]()
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
-
- Pokročilý
Skoro všude to v servisech zvedaj za prahy, vysouvací pakny s gumovým kolečkem od heveru a šup.. Často mimo vyznačený místa, třeba za blatník kterej samozřejmě ohnou a pak to tam rezne, debilové... (takhle mi to ohli i na novým autě, nic shnilýho...)
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm
-
- Pokročilý
Doplněk k LeonardoTM » 31.10.2021 17:28
Na tý hřídeli náboje má být gufero, taky ho mám rozpadlý a ložisko odešlo z tý strany
ložisko FAG, vydrželo 70 kkm.. Samostatně jsem gufero nenašel
, jen jako součást celýho náboje resp. toho bazmeku s hřídelí.. Tak znova bez něj
Potvrzuju pro demontáž ložiska vhodnost svářečky a navařit do kroužku kolečko - svar kroužek stáhne/ neni v něm kužel a pak jde vyrazit snadno. Zkoušel jsem bez vaření, 5 kg palice + bušit jak bulhar a ani prd. Po navaření kroužku dvě rány a bylo venku. On je vnitřek kroužku kuželovej a jak přes vnější kroužek tak přímo (po vyražení vnitřních kroužků) se při ráně kroužek roztahuje a drží pevně.
Na tý hřídeli náboje má být gufero, taky ho mám rozpadlý a ložisko odešlo z tý strany

Potvrzuju pro demontáž ložiska vhodnost svářečky a navařit do kroužku kolečko - svar kroužek stáhne/ neni v něm kužel a pak jde vyrazit snadno. Zkoušel jsem bez vaření, 5 kg palice + bušit jak bulhar a ani prd. Po navaření kroužku dvě rány a bylo venku. On je vnitřek kroužku kuželovej a jak přes vnější kroužek tak přímo (po vyražení vnitřních kroužků) se při ráně kroužek roztahuje a drží pevně.
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm