Zkušenosti s koupí - další postup...atd

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 12.12.2005 22:11

Protože jsem se zatím nedostal do servisu (nakupování dárků, problém s termíny), tak zatím motor vesele píská a jemně kolísá, než se na to někdo koukne.
V jednom "konkurenčním" fóru, na které je tady někde link, se hodně píše o tom pískání....dělá to hodně lidem a všechno to tam směřuje k nějakým napínacím kladkám. Má s tím někdo ještě zkušenosti a případně dobrou zkušenost z opravou ?
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 13.12.2005 20:45

Nejnovější zpráva - na zítra mě kamarád objednal do servisu, udělá celkovou prohlídku co zvládne, diagnostiku asi ne...tu pak zkusím ve Fordovi.
Uvažuju o tom, že bych nechal vyměnit olej..kamarád mi radí udělat rozvody, ale možná zítra jen najde vady (snad co nejméně) a pak se domluvíme na termín pro opravu.
Pak dám samozřejmě vědět.. :idea:

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 13.12.2005 22:02

určitě dej vědět jak si dopadl,a co způsobuje to pískání,mě by to taky zajímalo.možná je to u každého něco jiného.
Ted mito chvíly nedělalo a zase mi to trochu píská.

Ford focus r.v.99 2.0i 16V Trend

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 13.12.2005 22:17

Brouzdám si teď po tom fóru co jsem tu o něm psal.....zrovna čtu o korozi a vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě......vypadá to, že koroduje hlavně ročník 99 a 00.
Taky tam píšou hodně o pískání a zmiňujou nějaké kladky u rozvodů....nevím jestli to rozlouskne přímo kámoš....mohl by, ale značku Ford nemá moc v lásce a Focuse mi hrozně rozmlouval ve prospěch Oktávky nebo Passata.

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Příspěvek od AdsBot [Google] » 14.12.2005 09:11

Mì zase kamarád automechanik povídal,že v zimì je nejvìtší výbìr aut.Co se cen týèe,tak se pohybují od 140tis od roku 1998 a s každým rokem si pøidej tak 20tis navrch,ale záleží na mnoha aspektech.Já osobnì také chci pøíští rok zakoupit focuse,ale do autobazaru nemám celkem odvahu.Asi nej je mít dobrého známého dovozce aut nebo pøímo v prodejnì Ford.Ale i tady se pohybuje èlovìk jménem Foki,který vypadá dùvìryhodnì :lol: takže mnoho úspìchù pøi výbìru

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Příspěvek od AdsBot [Google] » 14.12.2005 09:14

to Bagigio :Mì zase kamarád automechanik povídal,že v zimì je nejvìtší výbìr aut.Co se cen týèe,tak se pohybují od 140tis od roku 1998 a s každým rokem si pøidej tak 20tis navrch,ale záleží na mnoha aspektech.Já osobnì také chci pøíští rok zakoupit focuse,ale do autobazaru nemám celkem odvahu.Asi nej je mít dobrého známého dovozce aut nebo pøímo v prodejnì Ford.Ale i tady se pohybuje èlovìk jménem Foki,který vypadá dùvìryhodnì :lol: takže mnoho úspìchù pøi výbìru[/quote]

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 14.12.2005 19:51

Tak něco ze servisu - kamarád (fanatik do VW) mi tedy udělal takovou základní prohlídku auta, netrvalo to dlouho a hlavně šlo o to domluvit se, co bude dál potřeba.

Pro připomenutí údaje: Mám najeto 70.000, poslední serviska je psaná při 55.000 km, takže je od té doby ujeto 15.000 a možná čas na další...(do té doby byla serviska vždy po 15.000, ale já myslím, že už od r. 01 stačí po 20.000.....

Poslechl motor, říkal že zní dobře. Pískání tipuje na ty kladky u řemene, tak jak jsem se to někde dočetl...že by to mohlo být. Doporučil výměnu rozvodů i kladek. Pak jsme domluvili, že s tím uděláme i výměnu oleje, svíčky...a ještě nevímco. Dělal mi takovou přibližnou kalkulaci, kdy to prý nadsadil, ale materiál by vyšel cca 8.500,-. Termín cca půlka ledna, tak se chci zeptat rovnou Fokiho, co těm plánovaným úkonům říká a co si myslí o cenách.

Pak prohlídnul podvozek...sice mě předem upozorňoval, že určitě něco najde, ale pak si jen mlaskal...že je vše původní, v super stavu.....v čistotě....výfuk taky původní, lehce narezlej, ale nic zvláštního. Prý je malá vůle v řízení, jedna poškozená manžeta někde na řízení, ale to by prý neřešil. Vypadá to, že nikde nerezne..ani kufr...lemy dveří...ani pod autem....takže v podstatě to dopadlo velice dobře, i když brzy vypláznu min. 10.000,-, ale s tím jsem tak nějak počítal.....mysím, že ty věci budou potřeba.....diagnostiku jsme tedy neřešili, když motor vypadá dobře.....

Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek » 15.12.2005 08:07

Sice už Focuse mám od května, ale pokud mohu radit, tak bych to kupoval raději přes někoho, kdo se ve Fordech vyzná. Čili na tomto fóru je to Foki.

Měl jsem stejný limit na nákup...185 000,- a za tuhle cenu jsem dostal Ford Focus Combi 1.8 16V 1999 82 000 km Trend (ABS, ASR, ESP, 4x airbag, elektrony). Nekupoval jsem z bazaru...dá se říct od člověka jako Foki (protože jsem tenhle web v té době neznal) a auto mi poté, co jsem řekl, že ho beru předával s vyměněným olejem, svíčkami, filtry a samozřejmě řemeny a kladky.

Je to neocenitelné i do budoucna. Samozřejmě záleží odkud kdo je, ale věřte mi, to co jsem viděl v bazarech, to byl žalostný obrázek. Dát si hlavně pozor na koroze lemů dveří i víka motoru, pak na výfuk (zadní díl), neklesající otáčky motoru, praskání zpod pedálů atd.

Pokud budete kupovat auto od Fokiho, máte záruku, že Vám určitě neprodá auto s přetočeným tachometrem, reznoucí nebo auto, do kterého budete v budoucnu jenom sypat peníze. Není to reklama pro Fokiho...auto jsem od něho nekupoval. Je to i pro něho lepší dát auto v dobrém stavu, protože pak je spokojenost "zákazníků" a lidé se budou vracet za dobrými službami i po koupi auta.

Tak dost, aby nám nezpychnul :o)

Mirek
1.8 16V Combi Trend 1999

Baggio
Junior
Junior

Příspěvek od Baggio » 15.12.2005 22:11

Díky za radu.Je to asi lepší ,když může člověk kupovat Fokuse u někoho koho zná a komu věří.Jsem na těchto stránkách krátkou dobu a ještě pořádně nevím jak to tady funguje. Koupit auto u Fokiho je jistě dobrý nápad.Obzvlášť,když si můžu přečíst na něj samou chválu .Při koupi Fokuse musím dát protiúčtem svou Felicii ,ale nejsem si jist jestli Foki vůbec nabízí tuto službu.Díky za každou odpověď :cry:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.12.2005 08:21

Baggio píše:Díky za radu.Je to asi lepší ,když může člověk kupovat Fokuse u někoho koho zná a komu věří.Jsem na těchto stránkách krátkou dobu a ještě pořádně nevím jak to tady funguje. Koupit auto u Fokiho je jistě dobrý nápad.Obzvlášť,když si můžu přečíst na něj samou chválu .Při koupi Fokuse musím dát protiúčtem svou Felicii ,ale nejsem si jist jestli Foki vůbec nabízí tuto službu.Díky za každou odpověď :cry:
jsme lidi tak prokud bude nejaka dohoda , tak to neni problem , ale aby jsi nechtel za felicii ktera se prodava treba za 80t , 120t kc a ze za focuse ktrej ma cenu treba 200 das 160 , to by asi neklaplo . :lol:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.12.2005 08:22

Baggio píše:Díky za radu.Je to asi lepší ,když může člověk kupovat Fokuse u někoho koho zná a komu věří.Jsem na těchto stránkách krátkou dobu a ještě pořádně nevím jak to tady funguje. Koupit auto u Fokiho je jistě dobrý nápad.Obzvlášť,když si můžu přečíst na něj samou chválu .Při koupi Fokuse musím dát protiúčtem svou Felicii ,ale nejsem si jist jestli Foki vůbec nabízí tuto službu.Díky za každou odpověď :cry:
jsme lidi tak prokud bude nejaka dohoda , tak to neni problem , ale aby jsi nechtel za felicii ktera se prodava treba za 80t , 120t kc a ze za focuse ktrej ma cenu treba 200 das 160 , to by asi neklaplo . :lol:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 16.12.2005 14:24

Taky bych radši koupil od Fokiho a nechal to u něj servisovat, protože má to auto rád....Můj kamarád, co mi dělá auto se tak minimálně jednou za deset minut naveze do Forda slovy "Jak jsi mohl koupit Forda, proč sis nenechal poradit, tobě ho mimořádně opravovat budu, ale jinak Fordy nedělám...). Takovej přístup mě moc netěší. Ale je šikovnej....jinak hodnej...
:wink:

Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu technickou věc - to auto měla firma co dělá dlouhodobý leasing, od ní to měl někej zaměstnanec jiné firmy jako služebáka. Takže prodávající měla být ta leasingovka, kupující já, jenomže na kupní smlouvě je to takto:
Prodávající - třeba Novák (jak jsem zjistil, je to asi zaměstnanec bazaru)
zastoupen na základě plné moci Autobazarem.......
Tak nevím jak to dělají a jestli je to OK - prostě prodávající měla být ta leasingovka...prostě to nechápu, myslel jsem si, že ten prodávající je někdo z té leasingovky, ale nevypadá to tak.

Jinak mi přišel techničák...nic zvláštního, jen to není knížečka, ale taková skládací plachta. Co s tím teď dál ? Jakým způsobem se auto přihlašuje ? Dostanu novou SPZ ? Tahle je pražská, i když auto stálo v Ostravě...

Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek » 16.12.2005 15:27

Focussini:

No nevím, přijde mi to nějaké divné...až přitažené za vlasy. Byl si na diagnostice, aby Ti řekli, cos stím autem dělalo?

Když jsem kupoval auto, tak bylo bez značek, jen na převozkách - dovoz z Deutschlandu. Takže jsem měl převozky, uzavřené povinné ručení na měsíc, pak kupní smlouvu z D a tuším papír o vyřazení auto z D evidence, D techničák s razítky a papír z techcniké a to byo snad všechno.

Šel jsem na registraci aut a tam se to dělilo a CZ a dovoz. Takže na dovoz, tam jsem jim dal všechny tyhle papíry....něco mi vrátili a za týden jsem si šel pro značky, CZ techničák (malý + velký). Ani auto neviděli .o) fakt.

Takže asi takhle.

Mirek
1.8 16V Combi Trend 1999

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 16.12.2005 16:50

Na diagnostice jsem zatím nebyl.....jen mi to kámoš prohlédnul a poslechnul.
Tohle auto je koupené u nás, v bazaru SPZ mělo, takže prý mi možná zůstane. Teď přišel malej a velkej techničák, musím nějak zařídit registraci asi na základě té kupní smlouvy...která je divná, ale zase je nepodezírám...zatím.

Baggio
Junior
Junior

Příspěvek od Baggio » 16.12.2005 18:16

Foki to nemusíš mít strach. Já nejsem z těch vyčuránků co chtějí z každé akce vytěžit maximum. Je mi jasný , že každá věc má svou cenu.Ta Felicie je 95 rok a je udržovaná. Ptal jsem se v pár bazarech kolik za ni asi můžu dostat a průměr byl 65tis. No a co se týká toho Focuse tak bych chtěl 1,6 16V 74kW combi. Představoval jsem si asi tak rok 2000.Co se týká výbavy-ABS,AIRBAG atd.,ale hlavně KLIMU. Cenu mám bohužel stanovenu pevně na 185tis. Doufám , že je to realné ?Celé mé kupování by mělo proběhnout v prvních měsících příštího roku.
Tedy doufám. :roll:

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“