Mimochodem stařík si řekne o necelej litřík oleje na 10tis.km. (nyní najeto asi 136tis.km)Ten příšernej dvacetitisícovej interval výměny jsem zkrátil na polovic

Zkus výplach motoru (např. STP Engine Flush) a možná se ta spotřeba oleje usadí. Udělal jsem to u svého Protona (motor Mitsubishi) a mám klid - za 5tis. km od výměny jsem nedolil nickoumess píše:Mimochodem stařík si řekne o necelej litřík oleje na 10tis.km.
Pokud si přečtu uživatelskou příručku k mému autu, tak je tento olej pouze doporučen a následují i možné náhrady - takže možnost volby je. Je také třeba vzít v úvahu proč ten olej Ford doporučuje? Proč třeba Mercedes, BMW nebo Porsche doporučuje oleje ACEA A3/B3? Odpověď je logická a jednoduchá: Ford upřednostňuje spotřebu před ochranou motoru a u toho zbytku je to obráceně! Mimochodem po přechodu z Ford Formula 5W-30 na neznačkový 5W-40 A3/B3 jsem u svého auta žádné zvýšení spotřeby nezjistil, ale motor od té doby běží o poznání tišeji a klidněji - jasná známka lepšího mazání. Ale jak říkáš, je to každého věc. Iggyrockpava píše:Z toho mi zdravým selským rozumem vyplývá, že tyto oleje jsou pro Ford předepsány, takže není možnost volby. Ale koneckonců, ať si každý lije do motoru co chce, já se řídím pokyny výrobce.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host