foki píše: podle me nemusi
cvakaní ventilů
- viperk
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Re: cvakaní ventilů
Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust
- pbjun
- Test driver

Myslim ze pokud jsou podlozky tak nemusi rozvody dolu, nekteri meni podlozky bez sundani rozvodu, ze prizvednou vacku a vymeni podlozku, ale uz sem slysel o pripadech kdy pri tom vacka praskla...
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
pokud jsou tam jen podlozky tak by remen dolu nemusel , zalezi jak kdo bude sikovnej
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
Bullitt
- Pokročilý

Teoreticky při nutnosti sundavat rozvody by stačilo vyměnit jenom řemen, ne? Stojí kolem 800Kč(ne orig., třeba Contitech), to by se dalo snést, ale nevím, jestli Ford má řemen sólo - při výměně mi účtovali celou sadu asi za 3 tisíce+kladku. Zkusím se zeptat ve Fordu na seřízení ventilů, co k tomu řeknou.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- pbjun
- Test driver

Ano remen vymenit, kladky nechat ale umerne tomu zkratit vymenu pristich rozvodu...
-
Wolf2
Ve Fordu pří štelování ventilů mě stála jedna podložka 55kčvendolino píše:Foki to mas asi slevu,ze?Mne ty podlozky vychazi na Ford dily 91,- bez DPH
-
Wolf2
Já to nechal seštelovat někdy při cca 150 000km ,už si to nějak nepamatuji . Nějak haproval volnoběh a td . a pak se to zlepšilo. A nyní jsem to nechával seštelovávat při 198 000km , byl tam problém s houpáním otáček při studeném motoru na volnoběh. 
- plusminus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
foki píše:1,8 ani 2,0 hydro nema . jsou tam hrnecky a podlozky ktere stoji cca 50kc kus , jen ST to ma udelane jako 1,6 plastova tzn hrnecky s danou tloustkou .
pokud dobře chapu všechny informace tak v mém případě (viz.podpis) jsou v autě vymezovací podložky a vule ventilu neni rizena hydraulicky....
Diky
Focus MK1 Sedan 2.0 16V Zetec 96 kW/130bhp, Ghia r.v.99, Red Pepper Metall
- maxo111
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Kolko penazi asi tak v priemere vyjde nastavenie vole ventilov na 1.6 s hlinikovym vekom ? Pocitam rozvodak 30 Eur, podlozky nejakych 20 Eur + praca ??? Eur. Treba vzdy menit aj tesnenie veka ventilov ?
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- miki21
- Test driver

Kolik to vyjde nevím,já si to dělal sám.Pokud jsou podložky,tak nemusí rozvoďák dolů,tudíž nový netřeba.Těsnění pod víkem mám takové jako by D profil(podobné jak v oknech)a to se mám pocit nemění(nedá se ani sehnat?).Někde tady někdo řešil kvůli poškození jeho výměnu a nakonec to asi řešil silikonem-mám pocit.
Tady jsou nějaké fotky z mé operace
Ať máš představu jak to tam vypadá. http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic ... 45&start=0
Tady jsou nějaké fotky z mé operace
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- maxo111
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Tesnenie veka ventilov bezne predavaju, napr.: http://obchod.autokelly.sk/imageview.as ... 384600.jpg
Diky za info-dobre vediet ze sa to tesnenie nemusi vzdy menit. Uvazujem dat iba zmerat odchylky aby som vedel ci sa mam chystat aj na samotne nastavenie - odmeria sa to pomerne lahko.
Naco vlastne sluzi to kovove "udelatko" co je na foto ?
Diky za info-dobre vediet ze sa to tesnenie nemusi vzdy menit. Uvazujem dat iba zmerat odchylky aby som vedel ci sa mam chystat aj na samotne nastavenie - odmeria sa to pomerne lahko.
Naco vlastne sluzi to kovove "udelatko" co je na foto ?
- miki21
- Test driver

Tady je to o tom těsnění- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %9Bn%C3%AD 
Fofo II 1,8 16v modrá combi
- maxo111
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Zaujimave ... inak v elite to maju oddelene - pre plastove a hlinikove veko. S tym ze pre hlinikove stoji 54 eur 
- gargulakj
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás.
Při chladných startech je slyšet klepání, typuju to na nějaký ventil...Vždycky po ohřátí už to přestane ale rád bych měl auto v pořádku tak jsem se taky objednal na kontrolu vůle ventilů... mám z toho docela obavy jak jsem tu četl tak jsem ten horší případ kdy je potřeba sundat rozvody. Tak snad budou ve fordu šikovní.. Musel jsem je k tomu pomalu přemlouvat, protože se jim moc do toho nechtělo. Ale to klepání při chladných startech mě už štve a nerad bych aby se něco posr...
Tak doufám že to není moc velký zásah do motoru, změřit a popřípadě doladit vůle...
Při chladných startech je slyšet klepání, typuju to na nějaký ventil...Vždycky po ohřátí už to přestane ale rád bych měl auto v pořádku tak jsem se taky objednal na kontrolu vůle ventilů... mám z toho docela obavy jak jsem tu četl tak jsem ten horší případ kdy je potřeba sundat rozvody. Tak snad budou ve fordu šikovní.. Musel jsem je k tomu pomalu přemlouvat, protože se jim moc do toho nechtělo. Ale to klepání při chladných startech mě už štve a nerad bych aby se něco posr...
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW