unik chladicí kapaliny
-
- Nováček
unik chladicí kapaliny
zdravím můžete mě někdo poradit mam focuse benzin 2001 1,6 hrozně mi ubývá chladící kapalina píšu rovnou že pěnu v oleji nemam dolil jsem ji do max čtrnáct dní v pohodě a teď bylo par dní vedro a kapalina není a nevím jestli to s tím souvisí ale zařadím trojku a z motoru jde divný bublavý zvuk ale jen do 50 kmh pak to přestane
díky za rady
díky za rady
Focus kombi 1.6 74kw benzin 2001
- miki21
- Test driver
Re: unik chladicí kapaliny
Nastartovat- zahřát na provozní teplotu a vlízt pod auto. Někde musí být netěsnost. Nejčasteší místa úniku jsou: vodní pumpa,domeček termostatu, spoje hadic. Často ani pod autem nemusí být kaluž. Jak je únik malý a jen při natlakovaném systému, tak se to na teplém motoru stihne odpařovat a po zastavení a vypnutém motoru , jak klesne tlak v systému, tak se únik zavře a neteče nic.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Johny181
- Junior
Mě uniká taky, přes domek termostatu to je docela častá příčina, ale takové malé množství ze za 9 měsíců sem tam ani nemusel dolívat.Jen sem včera doplnil po rysku max tak možná půl deci.Přetěsnění proto ani zatím neřeším.Ale když se ti ztrácí tolik tak to to musí někde valit dost.Já když nechám přes noc stát auto v garáži tak pod ním mám ráno tak pár kapek, někdy nic.Ty bys tam musel mít potom kaluž při takové ztrátě.
FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold
-byl
9let sloužil bez zaváhání

-
- Nováček
diky za rady ja to taky nechapu prijel jsem z prace kouknu do motoru nikde nic vsude sucho a kdyz sem otevrel vicko tak si normalne otfouklo
- miki21
- Test driver
Ono si odfoukne-systém je přetlakový. čichni k nádržce, jestli z ní nesmrdí výfukové plyny- to by pak bylo prdlé těsnění pod hlavou.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
-
- Nováček
čichal jsem negativní nalez ale asi to teče pod motorem protože byl flek na asfaltu když jsem odjel do práce
- Johny181
- Junior
já bych zkontroloval ten domek termostatu.Tam to teče často bud praskne samotný domek který je plastový, nebo to prosakuje přes těsnění.
BTW uprav si popis ať je hned vidět co máš za motorizací.
BTW uprav si popis ať je hned vidět co máš za motorizací.
FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

-byl

- Infinter
- Zkušený
Pokud to teče na domku termostatu, budou vidět stopy na vaně, je to přímo nad ní. Mě třeba zmizela 1 nádržka bez jakékoliv stopy, po dolití jsem s tím najezdil 500 km a jen lehký unik beze stopy. A najednou po pár dnech, kaluž pod autem.
PS. Pokud to bude domeček termostatu, mám pro tebe dobrou zprávu, už se dělá náhrada za pár stovek
PS. Pokud to bude domeček termostatu, mám pro tebe dobrou zprávu, už se dělá náhrada za pár stovek