Horní silentblok motoru
-
- Člen klubu
Re: Horní silentblok motoru
Sviecky su co zac?
Moze to byt aj ohnuta ojnica. Nazivo som to videl iba v motore s karburatorom. Co by to robilo v Zetecu, to veru neviem.
Su to len vibracie alebo aj nepravidelny chod? Este klasicky test: rozbehni sa autom, zarad 4. prevodovy stupen, ustal rychlost na 40km/h (ano, budu nizke otacky). Plyn na podlahu a vytoc ho cez 4000ot/min. Ide v celom spektre hladko alebo je citit trhnutia (vacsinou jedno trhnutie pod 2000ot/min a druhe cez 3000ot/min)?
Moze to byt aj ohnuta ojnica. Nazivo som to videl iba v motore s karburatorom. Co by to robilo v Zetecu, to veru neviem.
Su to len vibracie alebo aj nepravidelny chod? Este klasicky test: rozbehni sa autom, zarad 4. prevodovy stupen, ustal rychlost na 40km/h (ano, budu nizke otacky). Plyn na podlahu a vytoc ho cez 4000ot/min. Ide v celom spektre hladko alebo je citit trhnutia (vacsinou jedno trhnutie pod 2000ot/min a druhe cez 3000ot/min)?
-
- Nováček
origo dily to nejsou tusim svicky misto motorcraft sou tam ted bosch super4 kabely taky bosch a modul valeo. pri prudke akceleraci (plyn skoro na podlaze) na petku nebo ctverku do kopce to i vylozene kope od motoru, jakoby ECU vypinala stridave valce pri dojezdech na volnobeh a stani na krizovatce u zahrateho motoru a pri jizde se zahratym motorem jsou ty vibrace citit a je videt jak volant drnci. jeste me napadla poloosa nebo homokinetak cemuz by napovidalo cukani pri prudke akceleraci ale nenapada me jak by to mohlo souviset s vibraci na stojicim aute.
Focus I 1,6 16v 74kw
předtím: Peugeot 206 1,9D 51kw
-
- Člen klubu
Tie sviecky vyhod. Ja som ich mal tiez v aute a islo to ako keby na 3 valce uz na volnobeh. Skontroloval som ich este raz, skusil prejst 2 kilometre (ci sa nestane zazrak) a isiel na druhom aute kupit Motorcrafty. Odvtedy 30t km pokoj.
Ak to trasie na volnobehu a kope za jazdy, ja hlasujem za sviecky (prip. kable alebo cievka).
Ak to trasie na volnobehu a kope za jazdy, ja hlasujem za sviecky (prip. kable alebo cievka).
-
- Nováček
jedine snad ty svicky ptz kable a civka sou taky nove a probity kabel nebo civku, ktera nehazi by zachytila diagnostika (aspon dle meho), s tema svickama si me dostal ja cekal ze bosch nedela s***ky a ze 4 polove by mohly byt funky (cim vic polu, tim vic adidas), navic ty zasrate boschky vysly draz nez motorcraft. tak asi ne no... dik zkusim to v nejblizsi dobe poresit at si neznicim zbytek zapalovani
Focus I 1,6 16v 74kw
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zetec je dost náchylnej na svíce a kabely
já mám svíce NGK PTR5A-13 a jsou to platinky, za mně rozhodně doporučuji, mám je už na druhém autě a absolutně žádnej problém, kabely mám taky od NGK, ty mám poprvé a naprosto v pohodě
já mám svíce NGK PTR5A-13 a jsou to platinky, za mně rozhodně doporučuji, mám je už na druhém autě a absolutně žádnej problém, kabely mám taky od NGK, ty mám poprvé a naprosto v pohodě

-
- Člen klubu
Tak to ti veru diagnostika nezachyti.gerome píše:jedine snad ty svicky ptz kable a civka sou taky nove a probity kabel nebo civku, ktera nehazi by zachytila diagnostika (aspon dle meho)
Sviecky musis davat presne na typ motoru. Na Zetec urcite 4-polove nie su. A ani tie Boschky, ktore su original na Zetec, nie su dobre. Brisky nekupuj tiez.
Bud original Motorcraft (vo Forde) alebo tie NGK ako pisal mouse. Vela ludi skusalo ine, a potom sa po problemoch vratili k osvedcenym originalom

-
- Nováček
tak pokud kabely sou nepropálený (což jsou) i tak stačí proměřit odpory a nic by nemělo bránit jejich užívání (aspoň doufám protože jinak toho servisáka co mi to nacpal asi zabiju, nehledě na to, že u něj servisujem 3 auta, což ai rychle přestanem). pro svíce se zkusim zítra stavit a uvidím
Focus I 1,6 16v 74kw
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kabel může bejt i zpuchřelej a může bejt popraskaná ta izolace kabelu, ny vyzkoušení stačí rozprašovač na kytky, nastartuješ auto a začneš tím rozprašovačem stříkat na káble, když to bude v čoudu, tak to začne jako by házet blesky, tak jsou v řiti, jo a je to dobrý dělat, když je tma
-
- Nováček
Tak konecne sem ty svice sehnal. Nemeli je nikde jinde nez primo ve fordu a jsou to Ford 4M5G 12405XE alias FoMoCo AYFS 22 CB, tak snad to sou ony. Zitra namontuju a uvidím.
Focus I 1,6 16v 74kw
-
- Člen klubu
Tak original Ford budu kde asi predavat? 
FoMoCo je skratka pre Ford Motor Company.

FoMoCo je skratka pre Ford Motor Company.
-
- Nováček
zdravim,sedm let trapeni a potom 10minut prace a je po vybracich.450.- FORD focus 1,6 16v r.v.2000 najeto 222 000 combi.
- miki21
- Test driver
No fuj, ten je škaredý 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Člen klubu
momo: Co si s tym mal?
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Rovnako ako "momo", vymenil som silentblok prevodovky. Sice to trvalo skoro hodinu (zahrdzavena skrutka) ale vysledok stoji za to. Auto predtym vibrovalo/dunelo na volnobehu a v nizkych otackach. Celkom dlho som s tym jazdil a uz mi to islo na nervy. Po vymene je to neporovnatelna zmena k lepsiemu.
Dovod vibracii bol ten, ze povodny silentblok (to mensie ocko) uplne stvrdol a zapiekol sa. Teda spravalo sa to ako keby bola prevodovka uchytena ku kasni napevno

Dovod vibracii bol ten, ze povodny silentblok (to mensie ocko) uplne stvrdol a zapiekol sa. Teda spravalo sa to ako keby bola prevodovka uchytena ku kasni napevno

Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010