Zdravím,
už celou věčnost se mi po nastartování otřepe celé auto, na volnoběh vibrace do interiéru, které se sice po výměně rozvodů s vodní pumpou a vymazáním jedné chyby na diagnostice zlepšili, ale furt to není ono.
Teď se objevilo i občasné klepnutí při puštění spojkového pedálu za jízdy, které ale vychází od pedálu (většinou při řazení 1 nebo 2 nebo 3ky). Nicméně to ale bouchne občas i na nerovnosti, aniž bych prošlápl spojku. Ke všemu při záběru spojky vždy něco jakoby lupne od spodu auta.
Spojku mám půl roku starou komplet, LUKa.
Jinak ještě by s tím vším mohlo souviset "vrnění" spojky/převodovky při volnoběhu za studena (otáčky 1200) , jakmile sešlápnu spojku, je slyšet jen motor...pustím a začne tam něco "vrnět" - takovej trochu elektrickej zvuk, nebo jak to popsat.
Ty vibrace na volnoběh se zvyší třeba po zapnutí světel (to se auto otřepe), nebo třeba po natočení kol do stran.
Tipuju to správně na špatné silentbloky motoru a převodovky? Ačkoliv nevím, jestli s tím třeba to vrnění souvisí.
Díky moc,
jsem z toho nějakej přešlej úplně...
Špatný silentblok motoru, převodovky?
- Achiler
- Nováček
Špatný silentblok motoru, převodovky?
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia
- Nonid
- Test driver
Re: Špatný silentblok motoru, převodovky?
Ty vibrace pri zapnuti svetel, vyhrevu, vytoceni do stran apod. jsou dany zvysenou spotrebou energie a v tu chvili se zhoupne volnobeh... Na otackomeru to skoro neni poznat ale 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
- Achiler
- Nováček
No, je pravda, že i na tom otáčkoměru to poznám, ale měl jsem za to, že by to nemělo být tak razantní, že se to auto úplně rozklepe na sekundu.
Každopádně mi jde hlavně o to klepnutí po puštění spojkového pedálu, dnes jsem si všiml, že i řadička celkem vibruje na volnoběhu a právě mě napadl ten silentblok převodovky.
Že klepne při puštění spojky a občas na větší nerovnosti, nebo spíše retardéru - né díře.
Jinak podvozek mám i s tlumičema 2 měsíce udělanej, už jsem se těšil na tichou jízdu a teď žačlo to klepání. Koukal jsem na pedály, brzdovej je takovej vyviklanej, ale pochybuju, že by to bylo tím.
A k tomu nadkočení toho auto, když startuju..
Každopádně mi jde hlavně o to klepnutí po puštění spojkového pedálu, dnes jsem si všiml, že i řadička celkem vibruje na volnoběhu a právě mě napadl ten silentblok převodovky.
Že klepne při puštění spojky a občas na větší nerovnosti, nebo spíše retardéru - né díře.
Jinak podvozek mám i s tlumičema 2 měsíce udělanej, už jsem se těšil na tichou jízdu a teď žačlo to klepání. Koukal jsem na pedály, brzdovej je takovej vyviklanej, ale pochybuju, že by to bylo tím.
A k tomu nadkočení toho auto, když startuju..
-
- Člen klubu
Asi pravy silentblok motora - ten pri remeni. Nie je prasknuty a vyteceny?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
delal jsem nekomu tu spodni kost , jak byl zoxidovany tak to zmacklo ten silenblokma roztrhlo tu hlinikovou objimku
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Achiler
- Nováček
Po práci na to pořádně mrknu, včera nějak nebyl čas.
Každopádně to klepnutí asi s tím souviset nebude, když jsem jel do práce, všiml jsem si, že to dělá občas jak při zmáčknutí spojky - klep, tak po jejím puštění - klep. Po delším stání to udělá vždy po zařazení jedničky a puštění spojkového pedálu - ne při záběru spojky. A je jedno, jestli startuju se zařazenou rychlosti nebo na neutral, vždy to klepne až po té jedničce po rozjetí se.
Jinak klepe teda jen u převodu 1 a 2, občas i po puštění brzdového pedálu. Ale to nechám asi do jiného vlákna.
Špíše ještě k tomu motoru, ačkoliv to s těma silentblokama nesouvisí, ale mohlo by to souviset s tím otřepáním při startování.
Když startuju po delší době (3 hoďky a víc), motor se vytočí až přes 2 tisíce otáček a sem tam zachrastí, jakoby se přetáčel startér, nebo řemen..nerozumím tomu zas tak.
Je to jako kdybyste prostě drželi ještě klíček startování, když už je nastartováno - takový zvuk.
Každopádně to klepnutí asi s tím souviset nebude, když jsem jel do práce, všiml jsem si, že to dělá občas jak při zmáčknutí spojky - klep, tak po jejím puštění - klep. Po delším stání to udělá vždy po zařazení jedničky a puštění spojkového pedálu - ne při záběru spojky. A je jedno, jestli startuju se zařazenou rychlosti nebo na neutral, vždy to klepne až po té jedničce po rozjetí se.
Jinak klepe teda jen u převodu 1 a 2, občas i po puštění brzdového pedálu. Ale to nechám asi do jiného vlákna.
Špíše ještě k tomu motoru, ačkoliv to s těma silentblokama nesouvisí, ale mohlo by to souviset s tím otřepáním při startování.
Když startuju po delší době (3 hoďky a víc), motor se vytočí až přes 2 tisíce otáček a sem tam zachrastí, jakoby se přetáčel startér, nebo řemen..nerozumím tomu zas tak.
Je to jako kdybyste prostě drželi ještě klíček startování, když už je nastartováno - takový zvuk.