řízení Mondeo Mk IV
-
- Nováček
řízení Mondeo Mk IV
Zdravím,
před dvěma měsíci se mi začalo ozývat klepání na přední nápravě při přejezdu nerovnosti. Sám jsem se zkusil jen podívat na tyčku řízení a na čep řízení levého kola. Čep se mi zdál trochu volnější tak jsem raději zajel do servisu Ford. Tam mě jen řekli, že klepání dělá tyčka a čep řízení.
Dnes mi to nedalo a zajel jsem do jiného servisu a tam na zdviži se jeden mechanik zavěsil na tyčky řízení a druhej pobouchal kola a neklepalo to..když pustil ty tyčky tak po pobouchání kol to zase uprostřed klepalo. Prý to je uložení řízení.
Řekli, že se má koupit nový.
Já teď nevím co to může skutečně být. Máte někdo představu? Díky. Případně kde seženu ten střed řízení?
před dvěma měsíci se mi začalo ozývat klepání na přední nápravě při přejezdu nerovnosti. Sám jsem se zkusil jen podívat na tyčku řízení a na čep řízení levého kola. Čep se mi zdál trochu volnější tak jsem raději zajel do servisu Ford. Tam mě jen řekli, že klepání dělá tyčka a čep řízení.
Dnes mi to nedalo a zajel jsem do jiného servisu a tam na zdviži se jeden mechanik zavěsil na tyčky řízení a druhej pobouchal kola a neklepalo to..když pustil ty tyčky tak po pobouchání kol to zase uprostřed klepalo. Prý to je uložení řízení.
Řekli, že se má koupit nový.
Já teď nevím co to může skutečně být. Máte někdo představu? Díky. Případně kde seženu ten střed řízení?
- Lishak
- Pokročilý
Re: řízení Mondeo Mk IV
Mě ve Fordu řekli, že je to tyč řízení...a...byla to tyč řízení! 
Vyměň ji, i s prací ti to udělají v každé druhé garáži do 1500,- Kč. U mě to problém s klepáním vyřešilo...

Vyměň ji, i s prací ti to udělají v každé druhé garáži do 1500,- Kč. U mě to problém s klepáním vyřešilo...

Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
-
- Nováček
vyměnit tyčky řízení nebo celé uložení? to prý stojí kolem 8000,-. Kleápání pravděpodobně prý způsobuje to celé uložení.
- Lishak
- Pokročilý
- LeFort
- .
Mam zkušenost z mk3, ze na tyčce stabilizatoru může být minimální vůle, která se bez demontáže nedá poznat a přesto dokáže dělat neskutečný bordel...zkusil bych začít tím, každopádně spíš zajeď k šikovnému garážistovi nebo gumaři, ve Fordu jsou většinou výměnáři, pracující metodou pokus-omyl 

Fiesta ST 1.6 EcoBoost
Lancia k Coupé 2.0 20V turbo
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi
Lancia k Coupé 2.0 20V turbo
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi
-
Z me zkušenosti: před koupí auta mi Ford na prohlídce sdělil, že je vůle v tyčce řízení (axiální táhlo) za 3500 to prý vymění. Auto jsem koupil a příi výměně tyčky mi mechanik sdělil, že vůle není na tyčce, ale v řízení - hřebenová tyč mlátí o těleso. Před sundáním manžety to není poznat.
Ford oznámil že repas nedělají, že se jim vracelo spousta aut s opakovanými problémy. Výměna kus za kus kdy jim ten původní nechám za 23000,- v materiálu. Když jim ho nenechám tak připočtou 9000,-. Není v tom práce. Našel jsem i firmu na repas která to za 7000,- dodá i s roční zárukou, ale...
Máte s tímněkdo zkušenosti?
Díky
Ford oznámil že repas nedělají, že se jim vracelo spousta aut s opakovanými problémy. Výměna kus za kus kdy jim ten původní nechám za 23000,- v materiálu. Když jim ho nenechám tak připočtou 9000,-. Není v tom práce. Našel jsem i firmu na repas která to za 7000,- dodá i s roční zárukou, ale...
Máte s tímněkdo zkušenosti?
Díky
-
- Test driver
Jestli u forda repas nedavají,pak naco jim mužou být odebrané ty špatné kor když v tom mají ulitých 9tis???Aby to nebylo ve výsledku tak že zaplatíš nový a stejně dostaneš repas.
Repasu u firmy kde dostaneš 1roční zaruky bych se nebál.
Repasu u firmy kde dostaneš 1roční zaruky bych se nebál.
-
- Nováček
Jaká firma ten repas případně dělá? Je potřeba k sundání manžety řízení speciální nářadí nebo si jí sundám doma v garáži?
Jinak mám také trochu obavy, že to bude mlácení hřebene do tělesa jak tu již zmínil kolega výše.
Mlátit to přestane pokud víc zašlápnu brzdy a nebo v pravotočivé zatáčce...v levotočivé to mlátí pořád.
Jinak mám také trochu obavy, že to bude mlácení hřebene do tělesa jak tu již zmínil kolega výše.
Mlátit to přestane pokud víc zašlápnu brzdy a nebo v pravotočivé zatáčce...v levotočivé to mlátí pořád.
-
Zdravím všechny. Mohu potvrdit, že to bude v tom hřebenovém řízení. Tyč na které je ten hřeben, začne mít vůli (radiálně) a pak to při přejezdu nerovnosti klepe. Stačí vytočit volant, aby tyč vyjela na jednu stranu, lehnout pod auto, chytit tyč, zacloumat s ní nahoru a dolů a je tam cítit vůle. Já měl vůli na straně řidiče. Vyměnil jsem to za jiné (jeté ale bez vůle) a bylo to ok. Bohužel ale jen na rok. Teď už to zase klepe. Nové stojí 23000. Musí to být nějaká chyba v konstrukci toho řízení.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Podle všeho stejnej problém i u mne... Půjdu stylem stabiliizačních tyček, jseště jsem je neměnil a najel cca + 25tkm, takže tím začnu. pak se zaměřím na tyčky řízení a čepy. Pokusim se to spojit s vymenou oleje při prohlídce. Jen otázka. Lehce mi uniká servokapalina, všimli si toho ve fordu na prohlídce, že prej to teče do manžety skrze ten hřeben... předpokládám že to s tím asi souvisí? Unikal ti taky servoolej, když to mělo vůli? 

Ford Mondeo MK IV ... 1,8 TDCi 92 kW/125k EGR OFF
Kladno a přilehlé okolí...
Kladno a přilehlé okolí...