Smrad v kabine - pomoc!
-
- Nováček
Re: Smrad v kabine - pomoc!
Mam podozrenie, ze zapach ide z pod EGR ventila a nasledne do kabiny. Motor je krasny suchy a cisty. Ziadny olej, nikde ani kvapka. Aj zospodu suchy. Jediné co som nasiel je zaolejovane EGR - olejovy nanos pod EGR (vid obr.).
Aky EGR ventil mate vy? Cisty alebo s nanosom oleja ako je na obrazku?
Mimochodom...je funkcny, ale v hadicke nie je ziadny podtlak. Ci za studena alebo za tepla. Takze je stale zatvoreny a nerecykluje.
Aky EGR ventil mate vy? Cisty alebo s nanosom oleja ako je na obrazku?
Mimochodom...je funkcny, ale v hadicke nie je ziadny podtlak. Ci za studena alebo za tepla. Takze je stale zatvoreny a nerecykluje.
Ford Focus 1.8 TDCi Ghia 02'
- Jardak
- Test driver
To by ale smrdělo pořád, bez ohledu na to jestli topíš nebo ne, ne?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Luke79fly
- Nováček
Zdravím , mám dotaz ,
asi 14 dní pozoruji takový lehčí zápach oleje ,asi z topení , není to nic aresivního . když jsem se díval pod auto jestli něco neteče viděl jsem kolem olejového filtru mastnou skvrnu , jak mechanikovy tekl pří výměmě olej po bloku motoru . myslíte že je možný ze jak se motor zahřeje výpary se odsud dostanou do interiéru ? nejvíc se to cítit když vytáčím motor do vyšších otáček....
asi 14 dní pozoruji takový lehčí zápach oleje ,asi z topení , není to nic aresivního . když jsem se díval pod auto jestli něco neteče viděl jsem kolem olejového filtru mastnou skvrnu , jak mechanikovy tekl pří výměmě olej po bloku motoru . myslíte že je možný ze jak se motor zahřeje výpary se odsud dostanou do interiéru ? nejvíc se to cítit když vytáčím motor do vyšších otáček....
Ford Focus II , 1.6 ,74 kw, r.v. 2005 , 130 000 km
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
predpokladam od chvile kdy ti delali rozvody . stava se , ze tesneni vika ventilu za nejakou dobu ztvrdne a pri sundani a znovuvraceni bez podmazani netesni jak je teba a tece olej z pod vika na vyfukove svody a tam se olej odparuje a smrad jde do kabiny .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Do auta mi fouká smrad z topení, jakoby se tavil plast.
Smrdí to pouze při teplém vzduchu a nastaveném na nohy, nebo společně na nohy a čelní sklo. Pokud mám foukání nastavené pouze na čelní sklo, tak nic nesmrdí.
Nějak nechápu jak to může smrdět pouze v okruhu na nohy - co tam je???
PS: Nohy mi nesmrdí!!!
Smrdí to pouze při teplém vzduchu a nastaveném na nohy, nebo společně na nohy a čelní sklo. Pokud mám foukání nastavené pouze na čelní sklo, tak nic nesmrdí.
Nějak nechápu jak to může smrdět pouze v okruhu na nohy - co tam je???
PS: Nohy mi nesmrdí!!!
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Maras zdarec,
mám stejný problém, akorát cítím smrad, jakoby plíseň, nebo zatuchlinu z vlhka... někdo výše už tu psal, že vlastně při studeném vzduchu nejde nic přes výměník....tudíž až bude teplo, půjde palubovka ven a výměník buď do nálevu ze SAVA, nebo nový
Zatím tedy hledám nějaký návod, jak výměník vyměnit...tak nějak mi je jasné, že to bude stát za to
mám stejný problém, akorát cítím smrad, jakoby plíseň, nebo zatuchlinu z vlhka... někdo výše už tu psal, že vlastně při studeném vzduchu nejde nic přes výměník....tudíž až bude teplo, půjde palubovka ven a výměník buď do nálevu ze SAVA, nebo nový

Zatím tedy hledám nějaký návod, jak výměník vyměnit...tak nějak mi je jasné, že to bude stát za to

Naposledy upravil(a) woned dne 13.02.2016 23:14, celkem upraveno 1 x.
woned
Focus Combi, 1.8 16V, 85 kw, 1999, Amparo Blue.
Focus Combi, 1.8 16V, 85 kw, 1999, Amparo Blue.
- rafael
- Nováček
maras píše:PS: Nohy mi nesmrdí!!!

Ford Focus II , 1.6 Ti - VCT ( 85 KW ) GHIA, 2005
-
- Nováček
Ahojte,
tiez mam smrad v kabine len v zime, pri kureni. Aj to len ked brzdim motorom. Neviem co to moze byt, kezde zvody su ok. Smrad je ako z vyfuku. Tento tyzden sa chystam na poriadnu kontrolu cez malu kameru, aby som nemusel davat dole turbo... nad zvodami.
Pozdravujem
FoFo 2005 cca 350k na 1,6tDCI a tankovnie 90% rakusko.
tiez mam smrad v kabine len v zime, pri kureni. Aj to len ked brzdim motorom. Neviem co to moze byt, kezde zvody su ok. Smrad je ako z vyfuku. Tento tyzden sa chystam na poriadnu kontrolu cez malu kameru, aby som nemusel davat dole turbo... nad zvodami.
Pozdravujem
FoFo 2005 cca 350k na 1,6tDCI a tankovnie 90% rakusko.
FORD FOCUS II Turnier (DAW_), 1.6 TDCi