Řešení pokut....!!!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Řešení pokut....!!!

Příspěvek od mouse » 07.02.2014 19:23

tak já když jsem před několika lety přijel z dovči, ze slovenska a přijel jsem okolo 22:00 hod.
prostě zaparkoval, tam kde se nemá a odtahal věci z auta, ráno vstanu a chci jít přeparkovat auto a ejhle lístek od MP za stěračem, tak jsem to přeparkoval a šel na stanici MP, tam jsem tý ženský za okýnkem dal tem lístek a řekl jsem, že si uvědumuji, co jsem udělal špatně a i z jakého důvodu, dále jsem řek, že se tam parkuje běžně a, že tam snad nikdo ještě lístek neměl, tak mi řekla, že to vyřešíme domluvou a lístek roztrhala a bylo to, pak jsem ještě při odchodu řek, že udělala dobře, protože jinak bych volal na 156tku na každé auto, které tam parkuje, jak jsem tam stál já, tak se pak akorát pousmála a já jsem šel
takže já bych osobně tam zašel a řešil to, tak jsem prostě blb, kterej dokáže unést, že jsem něco podělal
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 07.02.2014 19:50

Mě ještě nic naštěstí domů nepřišlo, ale kolega projel červenou z magistrátu mu nepřišla žádost o podání vysvětlení nýbrž složenka, zaplatťe 1500 a věc bude odložena, takže asi takhle to chodí v praze...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 07.02.2014 20:42

Tak to chodí všude ;)
Ford Mondeo MK5 2.0TDCi 132kw

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 07.02.2014 22:18

jj, já měl červenou za 500 :lol:

A není to zaplaťte 500 a věc bude odložena. :wink:

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 08.02.2014 10:17

smoula píše:Rozumný člověk to zahodí :D
smoula píše:jj, já měl červenou za 500 :lol:

Plus nápad přezout na letní, když cestou z práce je teplota nad nulou.

K tomu už tedy nemám co dodat, snad jen: 5 bodů dolů, co?

http://www.12bodu.cz/bodove-prestupky.php

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 08.02.2014 10:25

Kóťa píše:Přesně jak píše Slid, u přechodu před školkou bych to pochopil. Ovšem tohle je slepá ulice pro jedno auto, rychlost aut malá a hlavně v okolí zoufale málo parkovacích míst. Zaparkovat tam v půl osmé večer je představení na 10 minut. Jde mi o to, jestli pokud jsme měl za stěračem lístek VYROZUMNĚNÍ O OZNÁMENÍ PODEZŘENÍ ZE SPÁCHÁNÍ PŘESTUPKU, tak je tento papírek první bod. Jak jste tu naznačili, dát papírek za stěrač není ještě zárukou, že ho dotyčný řidič skutečně dostane. Co se děje potom? Pak by mi přišla nějaká výzva k podání vysvětlení? Nemůžou mě na základě toho papírku za stěračem, že jsem se nešel hned informovat za třeba půl roku popotahovat? Musí mě vyrozumět ještě jednou nějakou oficiálnější cestou(doporučený dopis atp.)?
Jedna možnost - googlit, zjišťovat informace. Následně se rozhodnout - jít do toho a dostavit se. Na základě získaných informací projednat, ale nenechat sebou orat.

Nebo googlit za účelem to oje*at.

Pokud jsme chlapi, tak se nebojíme přiznat vinu a přijmout trest. Je to výchovné a při komunikaci s vlastními dětmi i výchovné. Prostě vidí, že když se něco udělá špatně, následuje trest.

Nebo jsme švejci a výsledek vidíme všude kolem sebe.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Žofre
Nováček
Nováček

Příspěvek od Žofre » 08.02.2014 21:18

moje zkušenost z tohoto týdne - stání cca 0,7 m od přechodu (u školky), papírek od MP za stěračem. Pak jsem guglil co s tím a nakonec jsem se rozhodl zajít s papírkem na MP. Paní tam celkem slušná, že to může být až za 2t, domluva nelze, tak to uděláme za 200. Zaplatil jsem, za 10 minut vyřízeno. Jinak to prý po 5 dnech odesílají na centrálu, kde to jde na další kolo řízení, kde jsou pokuty už vyšší, pokud se i pak řidič nedostaví, tak je to už správní řízení, kde pokuta leze od 5t výš
Ford Mondeo Combi Trend 2,0 rv. 05/2013, diesel, Silver Moondust (met.)

Slid
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 08.02.2014 21:29

Kóťa píše:Oukej,však jo... Tak povězte, co se děje po tomto papírku za stěračem, když sám nedorazím?
Jde o to ze v Praze neni myslitelne projednat vsechny prestupky, vem si kolik je casti v Praze a kolik strazniku, denne rekneme rozdaji 1000 listku k " podani vysvetleni na prislusny obvod " je to priklad, kdyby dorazilo z 1000 listku pouze 100 listku k projednani tak neni mozne v rozumnem case projednat a natos predat ke spravnimu rizeni, resime pouze spatne parkovani, ale jsou tu i radary atd atd atd..... Proto straznik, radeji hned kasiruje nez strka listecek, a 200,- blokova je lepsi nez nic.
Jeden krasny priklad, pred jednim nejmenovanym uradem v Praze, kazdy den nabehnou dva straznici v urednich hodinach, obihaji celou ulici a kontroluji zda nahodou o 1minutu klient uradu neprekrocil zaplacene parkovani, aby mu mohl dat ten kouzelny listecek v nejhorsim pripade a v nejlepsim ho rovnou chytnot za ruku. A verte, ze referenti na prestupkach resi radeji pripady PCR nez spatne parkovani s prekrocenym limitem o 1cm od tramvajoveho pasu, nehlede na to, ze pokud prestupek je predan do spravniho, penize konci na danem uradu a ne v kase MP.
Naposledy upravil(a) Slid dne 09.02.2014 14:38, celkem upraveno 1 x.
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 08.02.2014 21:37

Eidž píše:
smoula píše:Rozumný člověk to zahodí :D
smoula píše:jj, já měl červenou za 500 :lol:

Plus nápad přezout na letní, když cestou z práce je teplota nad nulou.

K tomu už tedy nemám co dodat, snad jen: 5 bodů dolů, co?

http://www.12bodu.cz/bodove-prestupky.php
0 bodou 8) :)

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 09.02.2014 11:37

Taky jsem zazil dvakrat olisteckovani za spatny parkovani. Bylo to na kobylisich. Jednou na zakazu stani, protoze jsem mel sracku a musel jsem proste na zachod :D Tak to jsme vyresili na miste, dikybohu.
Druhej pripad byl 'stani v krizovatce', to osazeli vsem, co stali za katastralnim uradem. Kdo to tam zna, tak vi, ze tam se parkuje na kazdym centaku. Ja jsem byl druhy auto, predemnou nejaka Fabia combi, ktera byla tak metr od krizovatky... Tak jsem nafotil, dobehl na sluzebnu a vyreseno :)
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

Lunaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lunaris » 11.02.2014 04:05

fofok píše:By mě zajímalo kdo z místních radílků,který měli lístek za stěračem to sami vyzkoušeli,že ho vyhodili do koše a vyšumělo to do ztracena.
Já to udělal a vyšumělo to do ztracena. Značka zákazu parkování byla zastrčená hned za rohem budovy, takže člověk přijíždějící zpoza toho rohu neměl šanci si jí vůbec všimnout, navíc tam stála řada jiných aut. Ani mě nanapadlo, že by se tam nesmělo parkovat. Nebyl ani nějaký objektivní důvod, projet se všude dalo, přechod tam nebyl, nikoho ta auta neomezovala. Tím se nechci vymlouvat.
Jak tu někdo psal, tak v Praze se stane tolik dopravních přestupků, že není šance je projednat ve lhůtě jednoho roku, než se přestupek promlčí. Žádné pozvání na pokec vám od Městské policie nikdy nepřijde, teda minimálně ne v Praze.
Ohledně těch botiček a Městské policie - je to pár měsíců, co Ministerstvo dopravy vydalo metodiku, dle které MP může dávat botu jen v parkovacích zónách, ale nikde jinde. Upřímně řečeno, s tím jak se Praha dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst a neexistuje vůbec žádná koncepce, jak tohle zlepšit, akorát se auta vytlačují dál od centra, tak chápu, že se zkrátka někdy nedá udělat jinak než zaparkovat v zákazu, postavit to na chvíli na chodník atd. Nedávno jsem jel do centra pro objednané knížky a taky jsem to na těch pět minut loupnul na žlutou čáru, protože jinak prostě není šance. Nikoho jsem ale neomezoval. Druhá věc jsou pak hajzlíci, kteří tohle ale dělají běžně a zneužívají toho, že se vyberou pokuty pouze od těch, co se sami přijdou udat. Já bych se třeba neudal, ale záměrně špatně parkovat taky nechci. Typický příklad před budovou, kde pracuju, snad každé ráno stálo pětkové bávo ve vjezdu na žluté. MP tam byla xkrát, dokonce dala i botu (když ještě mohla), ale dotyčný blbeček na to úplně kašlal a stál tam pořád. Teď stojí kus dál, pro změnu v jiném vjezdu. Prostě hovado. :palec_dolu:

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 11.02.2014 10:22

lenze ako rozlisis tie hovada od ludi, ktori to robia len obcas lebo musia...to jednoducho nejde. kto to rozhodne, kto uz je v pohode, lebo to urobi len obcas a kto to robi stale a este obmedzuje a podobne.
proste predpisy su tu preto, aby ich dodrziavali vsetci a rovnako boli aj postihovani. samozrejme, mozme sa bavit, ze pri obmedzenej kapacite policajtov by sa skor mali zameriavat na zavazne veci a nie na trapne parkovanie niekde kde to nevadi. to ale nie je vyhovorka.
ja napriklad denno denne jazdi po jinocanskej spojke a na tom 2km useku vidim denne obrovkse mnozstvo porusenia predpisov. dodrziavanie rychlosti tam nikoho nezaujima (ved co, sak rovny usek tak si to povalim). a prednost sprava pri vjazde na spojku od jinocan uz nedodrziava skoro nikto...ani ti, ktori by mali dat prednost ani ti, ktori by prednost mali dostat...
takze anarchia.

tymto sa nechcem tvarit ako niekto, kto vsetko dodrziava, aj ja niekedy porusim predpisy. ale neospravedlnoval by som to tym, ze inak to neslo...nie, vzdy to ide aj inak - ist pomalsie, nejazdit autom ked nemam kde parkovat a podobne.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

Lunaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lunaris » 11.02.2014 21:44

Říkám, nechci se vymlouvat, ale stání pět minut v zákazu dokážu pochopit. V centru Prahy je tohle problém všech obchodů. Dneska, když si chcete otevřít obchod, tak byste podle stavebního zákona měli na svém pozemku zřídit odpovídající počet parkovacích stání pro zákazníky a zásobování. V centru Prahy to samozřejmě prakticky nejde realizovat, ale rovněž se nikomu nezakáže, aby tam ten obchod otevřel. Takže mi v tomhle případě nezbylo nic jiného než to postavit do zákazu. Mohl jsem jet MHD, ale na to jsem bohužel neměl čas, navíc pršelo a nechci, aby mi knížky promokly. Krom toho jet do Prahy ode mě hodinu příměstským busem se mi taky moc nechtělo. Na Smíchově odstavné parkoviště chybí nebo je vše zpoplatněné.
Jinak je tohle téma na dlouhou debatu. By se často dalo polemizovat, jestli má vůbec umístěná značka své opodstatnění. Ono kolikrát na rovném úseku se značka s omezením rychlosti umisťuje jen kvůli tomu, že si jí tam jeden dva lidi, co bydlí opodál, vyřvou např. kvůli hluku. Léta tam mohla být normálně 70 nebo 80 a nikomu to nikdy nevadilo. Pak se ti přistěhuje někdo z venkova, kde byl zvyklý na klid a nedojde mu, že v Praze je těch aut trochu víc, a začne prudit úřad, ať zařídí zklidnění dopravy. Pak je tam 50, hluk stále stejný a tisíce naštvaných řidičů.
Nechci tím říkat, že by si měl každý vykládat značky, jak chce, ale jsou případy, kdy jsou zkrátka umístěny nesmyslně a úřady tím řidiče jen buzerují. Situaci v Jinočanech neznám, tak k tomu nic nenapíšu, ale jezdím dost často po Strakonické, kde byla vždycky 80. Před pár lety se tam dala 50 s dodatkovkou "omezení hluku". Měření Technické správy komunikací ukázalo, že hluk zůstal prakticky stejný, tak se daly pryč akorát ty dodatkovky, ale 50 zůstala. Když se ředitele pražského odboru dopravy lidi ptali, jestli ty auta vadí koním, kteří závodí vedle v Chuchli, protože rodinné domky tam jsou možná dva, tak odvětil něco ve stylu, že si beztak stěžujou akorát pitomci s S-kama na spz. Já, když mám trochu skluz, tak tam klidně těch 70 nebo 80 jedu. Výčitky kvůli tomu nemám.
Osobně vidím jako průšvih to, že úřady si mohou značky umisťovat, jak chtějí, a Policie ČR jim v tom nemá jak zabránit. Podle zákona se totiž k umístění nových značek pouze "vyjadřuje", není tudíž potřeba její souhlas. O značkách pak třeba rozhodují víc různá občanská sdružení, která by nejraději všechna auta sešrotovala, nebo pan starosta, který bydlí opodál a jeho žena nemůže se svou zánovní X5 vyjet z garáže. V úřednících samotných problém není, obvykle jsou vcelku rozumní, ale bohužel ne vždy se jim podaří odolat tlaku zvnějšku nebo přímo od toho starosty. Samotná Policie ČR je možná i ráda, že se jen vyjadřuje, protože je pak z obliga a nemusí nic řešit.

Konik
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konik » 11.02.2014 23:16

Taky bych neměl výčitky jezdit kolem Chuchle 80, ale trochu mi tam vadí ty kamery...
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 11.02.2014 23:22

Ono tyhle padesatky jsou proste napresdrzku a je to na nekolika mistech v praglu zbytecne. Strakonicka, 5. Kvetna a treba V Holesovickach... Nejdebilnejsi mozny narizeni, ktery akorat zpomalujou dopravu.

No to nevim jaky S-ka :lol: Ale asi takovy ty, co se prestehovali ''za Prahu'' :lol: . Jeste dobra picovina je ve zdibech. Absolutne by na hlavni Zdiby bejt nemusely a mohly by zacinat az teprve clovek sjede z toho 4-proudu... Nebo aspon 70ka tam :bebng: Hlavne ze tam panove merej den co den :nunu:
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“