vařicí kabel u baterie + pól

Odpovědět
Jarunka
Nováček
Nováček

vařicí kabel u baterie + pól

Příspěvek od Jarunka » 22.01.2014 17:56

Zdravim chtěl bych se podělit s Mondeákama o svoji zkušenost. Při výměně staré baterie jsem si všiml, že se mi hřeje kabel s svorka + pólu u baterie. Kabel se svorkou se po raním nastartování nahřál natolik, že by se dalo na něm smažit. Jalo mě zděšení, že mám někde zkrat, ale začal jsem uvažovat, co se děje. Kdyby se jednalo o zkrat v kabině, kde je nejvíc el. instalace tak by vyletěla pojistka. Tak šel jako první na řadu kabel, kde je uvedená svorka +. Tedy kabel od alternátoru vedoucí přes starter a nakonec + u baterie. Po výměně za jiný na pohled nijak nepoškozený žádné zlepšení, ráno opět topil, pak se ochladil někam ke 40 st. C. Pak jsem začal pátrat po internetu a na fóru u Opláků jsem našel článek o přechodovém odporu. Koupil jsem univerzální svorky, odštípl původní, napasoval nové, připojil a zatím mam klid, teplota svorky se nijak nemění. Tak to je moje zkušenost s přechodovým odporem. Máte taky někdo podobnou zkušenost?

davemomo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: vařicí kabel u baterie + pól

Příspěvek od davemomo » 22.01.2014 19:04

tak na tý svorce je přechoďák někde na spoji, což znamená buď na spoji s očkem, mezi svorkou a kolíkem baterky a nebo nepravděpodobně v tom pevnym spoji kabelu se svorkou, já myslim že by stačilo jenom pořádně očistit a do spoje dát vazelínu, důvod pro výměnu svorky by byl jedině pokaď by byl vadnej ten pevnej spoj
Obrázek
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA

koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL :D

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“