Mondeo 2,0 TDCi nestartuje
-
- Nováček
Re: Mondeo 2,0 TDCi nestartuje
a jak to prosimtě nejlépe odvzdušnit?
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne sem to delal tak ze sme u vstriku povolili ty matice co to drzi k tem trubickakam a startovanim odvzdusnujes, az zacne tyct nafta, postupne zasroubovavas jednotlivy vstriky, pak ten motor chytne a tak 10 minut pobezi jak pumpa na sracky, pak se zklidni, mozna parkrat cukne....mozna nekdo zna lepsi reseni 

Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

-
- Nováček
to jsem zkoušel a nic.... točí a má velkou snahu chytit, ale nic... 

- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A mas dobre nasazenej filtr na hadicich?

-
- Nováček
Ahojte fordaci,
mozna sem nepatri... ale mam problem... mechanik co mi menil olej + dalsi veci mi strhl vypustni sroub na olejove vane. Na dalnici mi to chciplo a uz to nejede dal. Nechal jsem to odtahnout do servisu tam mi ukazal strzeny vypustni sroub. Tim mi vykapal vsechen olej...
Kdyz jsem to zkousel nastartovat tak to melo tendenci otocit... ale nechtel jsem to nicit vic. Technik u ktereho to mam ted rikal ze tam dame novej sroub + ten plastovej dekl na filtr ten byl uz taky nacaty dolejeme olej nejakej obyc a zkusime to nastartovat, prej to vyjde nebo ne...
Chci se zeptat je moznost ze ten motor bude jeste ok? Nebo je to uplne mrtve a budu muset koupit novej motor? Je to Ford Mondeo 2.0 TDCI rok 2004.
Diky za info
mozna sem nepatri... ale mam problem... mechanik co mi menil olej + dalsi veci mi strhl vypustni sroub na olejove vane. Na dalnici mi to chciplo a uz to nejede dal. Nechal jsem to odtahnout do servisu tam mi ukazal strzeny vypustni sroub. Tim mi vykapal vsechen olej...
Kdyz jsem to zkousel nastartovat tak to melo tendenci otocit... ale nechtel jsem to nicit vic. Technik u ktereho to mam ted rikal ze tam dame novej sroub + ten plastovej dekl na filtr ten byl uz taky nacaty dolejeme olej nejakej obyc a zkusime to nastartovat, prej to vyjde nebo ne...
Chci se zeptat je moznost ze ten motor bude jeste ok? Nebo je to uplne mrtve a budu muset koupit novej motor? Je to Ford Mondeo 2.0 TDCI rok 2004.
Diky za info
Ford Mondeo 2.0 TDCi 2004
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No asi takhle, muzes bejt rad ze se ti to na ty dalnici nekouslo a nerozbil sis hubu
, co se tyce motoru to nevim videl si pred tim svitit kontrolku oleje?

-
- Nováček
Mno to je to divne nebliklo to vubec, jen se to na dalnici zastavilo a konec... Zkousel jsem to natocit ale nic, je pravda ze to melo tendenci otocit ale nechtel jsem to riskovat tak jsem volal odtahovku.davemomo píše:No asi takhle, muzes bejt rad ze se ti to na ty dalnici nekouslo a nerozbil sis hubu, co se tyce motoru to nevim videl si pred tim svitit kontrolku oleje?
-
- Nováček
Tak jsem z toho ted trochu podrazdeny, volal mi typek ze servisu a rikal ze auto nechce naskocit ze je prej bez komprese, otocit to jde ale nechce naskocit. Nenapada nekoho co to muze byt?
Diky
Diky
-
- Zkušený
Jestli z toho auta prokazatelne vytekl olej, tak tu nemusite resit zadnou kontrolku a je s podivem, ze ten motor umrel takhle poklidne.
Jestli nema tlaky, tak uz mu nepomuze ani novy olej, podekuj tomu prvnimu servisakovi
Taky je otazka v jakem stavu byl ten vypustak jeste predtim nez se v nem ten olej zacal menit, treba za to ten servisak nemuze. To uz nezjistis. Holt smula. Nejlepsi je menit si olej sam, pokud to trochu jde a hlavne pak aspon ze zacatku kontrolovat ubytky oleje a louze pod autem.
Jestli nema tlaky, tak uz mu nepomuze ani novy olej, podekuj tomu prvnimu servisakovi

Taky je otazka v jakem stavu byl ten vypustak jeste predtim nez se v nem ten olej zacal menit, treba za to ten servisak nemuze. To uz nezjistis. Holt smula. Nejlepsi je menit si olej sam, pokud to trochu jde a hlavne pak aspon ze zacatku kontrolovat ubytky oleje a louze pod autem.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
-
- Nováček
Jn, to uz ted vim. Ten prvni servisak je prej pojisteny takze snad to bude OK a orpavi se to bez problemu. K nemu to davat uz nikdy nebudu. Mam ponauceni do budoucna. Co jsem zjistil tak pri kazde vymene se ma menit i ten sroub coz ocividne neudelal. Ale co uz, Mondeo dostane novej/repasovanej motor a snad bude jezdit jako driv... mozna lepe. Jen ta doba nez se to udela to bude mazec. Pojistovny maji na vsechno dost casu.zeli píše:Jestli z toho auta prokazatelne vytekl olej, tak tu nemusite resit zadnou kontrolku a je s podivem, ze ten motor umrel takhle poklidne.

- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo nejlepsi je delat si to sam, jinak ja si delam olej (menil sem min 3x od koupe) a vypustak sem nikdy nemenil, naposled jen tesneni, tomu sroubu nic neni

- tym
- Test driver
Kup ve Fordu šroub i s těsněním a máš klid.
-
- Nováček
Ahoj kluci,mám mondeo 2.0 tdci 2005 a nejde nastartovat.Do teď nebyl žádnej problém vždy napoprvé a dnes nic,chtěl jsem zkontrolovat pojistku zhaveni a zjistil jsem že tam není.Čím to může být jištěný?zkusím ještě mrknout či mi nepadla nafta ale zatím se to nikdy nestalo.napadá někoho něco čím by to mohlo být?děkuji za rady
Ford mondeoTDCI titanium X