mám FFI 1.6 16v 74kW, typ motoru FYDD, r. 2003, najazdených 118.000 km. V poslednej dobe som si všimol divnú vec. Skrátka občas po naštartovaní badám strašne slabý záťah motoru v nízkych otáčkach. Viem, že je to 16 ventil, ktorý najlepšie ťahá od 3.000 ot/min vyššie, ale doteraz to išlo celkom pekne aj v tých nížších. Normálne, že na 1-tke, keď sa rozbieham tak ide strašne pomaly do otáčok ako keby som ťahal za sebou naložený príves a po klasickej bratislavskej mestskej jazde, keď idem napríklad na privádzač na dialnicu, mierne do kopčeka, mám tam 2-ku okolo 1.500 ot a ono to v podstate skoro vôbec nezrýchluje. Najhoršie na tom je, že to nerobí stále a vždy keď s tým chcem ísť mechanikovi tak to nerobí a je to v pohode

Inak pred mesiacom som bol na STK a EK a tam mi vravel mechanik keď mi robil EK, že má problém udržať konštantné otáčky, že by to mohlo niekde chytať falošný vzduch či čo, tak nech si to dám pozrieť. V zime som si všimol, že občas po naštartovaní zvykli kolísať otáčky ale nepripisoval som tomu veľkú pozornosť, tak neviem či aj to nemôže byť problém. Čítal som tu, že by to mohol byť problém s voľnobežným ventilom, škrtiacou klapkou, prasknuté podtlakové hadice, tak sa to chystám dať všetko pozrieť.
Ak by ste mali s týmito problémami nejaké skúsenosti, budem rád za akúkoľvek radu a nápad čo by to mohlo byť. Lebo hlavne ten slabý ťah ma dosť hnevá :-/
Vďaka