Řešení pokut....!!!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
enjoy
Test driver
Test driver

Re: Řešení pokut....!!!

Příspěvek od enjoy » 08.11.2013 21:47

Sám proti systému.. :) . Já ti fandím.
My můžeme být rádi, že tu máme tak benevolentní policii.. dneska mi říkal pán, kterému nemám důvod nevěřit, že v Rakousku mu na autě zjistili HID xenony, na oknech fólie atd.. mohl si vybrat, buď zabavení vozu anebo uvedení do bezchybného stavu. Na místě před nima trhal fólie a měnil světla za normální(původní měl v kufru, docela klika).
U nás? technická daleko a tak co, tak se jim vysměju a řeknu, že se nebudu k ničemu vyjadřovat? Gratuluju, můžeme být na sebe pyšný, jak jsme chytrý a nenecháme si všechno líbit.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 08.11.2013 21:52

Thorrko: on je to trochu střet autorit. Ty brojíš proti tomu, aby ti někdo dopisoval do spisu pásy. Ale jet 50 km/h (jak víš, že v tom úseku nebylo X smrťáků, kvůli kterému ten úsek statisticky vyšel jako místo, které je potřeba dopravně řešit?), kde to máš nařízené, jaxi taky nerespektuješ. Takže bez urážky, ale nejsi dost podobný, jako ti policajti, kterými pohrdáš a kvůli kterým máš pojištění?

Podle popisu jsi řidič z povolání. A z pohledu dodržování BOZP si to v průběhu pracovní doby různě ulehčuješ. V mém oboru takové ochcávačky předpisů končí smrtí. Poslední tragedie tohoto typu v Cerhenicích.

Sorry, ale hřešíš na to, že jen min. přestupků, které vyrobíš, jsou zdokumentované a tím pádem nějak řešené. A pro to min. máš pojištění.
V jiném oboru to může znamenat si šáhnout na živou část.

Jak píše Lunaris
To pak vypadá, že když ti nahoře kradou, tak je vlastně v pořádku, když budou krást i ti dole. Přece jim nebudu přispívat na jejich vily i auta. Dokud se tohle myšlení nezmění, tak to v tomhle státě bude pořád marast. To už radši přiznám, že jsem kurva a prostě to nechci platit, i když si spáchání přestupku uvědomuju.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 22:11

Úsek o kterém jsem psal mám za barákem kde bydlím již 25 let a světe div se, ani jednu nehodu jsem tam neviděl, kde je x smrťáků jsou místa známé. Proč tam měří? Protože tam vyberou do státní kasy, nic víc nic míň.

Že si ulehčuju porušováním předpisů? Není to můj případ, ale už jsi někde viděl aby pošta nebo třeba PPL někde parkovala na vyhrazeném parkovišti mezi auta a tam začal vybalovat zboží a nosil ho x desítek metrů do prodejny? Zamysli se než něco takového zase napíšeš.

A ano když to pojištění mám a třeba projedu úmyslně stopku (která je fakt na hoooodně místech pro mě zbytečná, tak to taky pořeším pojištěním když ho mám ... nevím kdo by si platil pojištění z nějakého důvodu a zrovna by udělal něco jiného a platil by pokutu. Takže ano jsem hrozný řidič a člověk.
Ford Mondeo MK5 2.0TDCi 132kw

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 08.11.2013 22:14

Thorrko píše:...Takže ano jsem hrozný řidič a člověk.
A proč to tedy děláš, když to o sobě víš?

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 08.11.2013 22:35

"Ale pane policisto, pro mě je ta stopka úplně zbytečná, můj právník vám to vysvětlí" asi takhle? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 08.11.2013 22:56

eidž:Jen tak abych vás tady naštval, pokračuji dobře ve vašich absurditách?
Enjoy přesně jsi to vystihl, všude jsem to tak psal, viď?

Líbí se mi jak jste tady na internetu většina sečtělí a poctiví, anonymita s některými dělá fakt divy ....

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 09.11.2013 12:26

Tak se priznejte komu jsem tak lezel v zaludku a zaklinal me celou noc? :D

Dneska me stavel na sjezdu z dalnice Passat za znamku,chtel 1000 na miste,tak jsem sel do spravniho.

Super jednani na urovni a byl ferovy a rozumny,takhle by to melo vypadat :)

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 09.11.2013 12:33

Ach bože, chápu, že když máš pojištění, tak že ho chceš využít, aby si za něj zbytečně neplatil. Ale nechápu, proč porušuješ zbytečně pravidla a necháš to na pojišťovnu, přitom jsi si vědom, že si to porušil. ( Nebudeme se bavit o tom v jakým stavu jsou dálnice atd... to všichni víme v jaký jsou stavu )

Thorrko
Junior
Junior

Příspěvek od Thorrko » 09.11.2013 12:47

Dalnici porusuji vedomu kvuli tomu jak to tady u nas funguje.
Potom vedome porusuji i to,ze stojim na chodniku s dodavkou.
Dokonce se mi stane i to ze nekdy prekrocim rychlost.

Pokud chces moralizovat ostatni,tak jsi nikdy nic vedome neporusil? Pokud ano tak potom to beru,ale budme k sobe uprimni.

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 09.11.2013 12:57

Tak já nechci nikoho moralizovat, samozřejmě je to každýho věc jak se chová.
Samozřejmě, že taky občas porušuji pravidla, hlavně rychlost...
Poslední otázka:
Dalnici porusuji vedomu kvuli tomu jak to tady u nas funguje.
Myslíš si že tím něco změníš v tomhle státě?

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.11.2013 13:02

Thorrko píše: třeba projedu úmyslně stopku (která je fakt na hoooodně místech pro mě zbytečná, tak to taky pořeším pojištěním když ho mám ...

tebe bych chtel fakt potkat treba na nejake stopce , a myslim si ze pokud by se neco stalo nekomu z rodiny tak tam kam bych te poslal by ti uz pojisteni bylo na dve veci .
nikomu nikdy nic nepreju ale takovým lidem bych pral aby si jednou nabehli . co by jsi delal kdyz by nejaky "pojisteny " ridic projel stopku a treba ti zabil nekoho z rodiny ? upozornuji ze on tam vjel se stejným vedomim s jakým jezdis ty tzn nemusim se niceho bat pojistovna me z toho vyseka .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 09.11.2013 13:06

Foki klídek, vis ono projeti stopky a nedani přednosti jsou 2 ruzne věci, skoro zastavis, koukáš nikoho nevidíš jedeš, právě jsi krokem projel stopku jako každou křižovatku, ale kola se ti uplne nezastavily, za rohem čekají mestsci a vybírají ...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.11.2013 13:12

a jeste jeden dotaz , nekolikrat tady padlo reseni v zahranici , ted dotaz na thorrka , byl by jsi stejne chytrej a silnej kolem ust v zahranici , jako jsi u nas ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.11.2013 13:15

hunger píše:Foki klídek, vis ono projeti stopky a nedani přednosti jsou 2 ruzne věci, skoro zastavis, koukáš nikoho nevidíš jedeš, právě jsi krokem projel stopku jako každou křižovatku, ale kola se ti uplne nezastavily, za rohem čekají mestsci a vybírají ...
u nas treba mame stopku a kazdou chvili je tam rána ale ne diky nezastaveni ale diky viditelnosti .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Lunaris
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lunaris » 09.11.2013 13:25

Občas je umístění stopky diskutabilní, i když to nechci úplně posuzovat. V jedné vsi kousek za Prahou (Jíloviště) je taky, přestože je tam vidět relativně dobře a provoz mimo špičku taky nic moc. Takže pokud jedu doprava, tak taky úplně nezastavím a projedu lehce na dvojku, když zleva prázdno. Jak ale píše Hunger, za bukem tam často číhají měšťáci a hlídají to.

V jiných případech se ale některé značky vážně umisťují nesmyslně, převážně na základě stížností různých přiblblých občanských sdružení nebo uřvaných matek, které tomu prd rozumí, ale dělají okolo takový rozruch, že je pro úřad snazší jim vyhovět než si s nima sáhodloubě dopisovat a být terčem neustálých stížností. Viz. nesmyslně vyznačené přechody v místech, kde za hodinu v průměru projde sotva jeden člověk a projede jedno auto. Nebo snížení rychlosti na 30 v přehledném rovném úseku atd.

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“