Mondeo 2.0 TDCI, Automat, problém s převodovkou
-
- Nováček
Mondeo 2.0 TDCI, Automat, problém s převodovkou
Ahojte, koupil jsem si Mondeo 2005 TDCI s automatickou převodovkou Durashift 5st. Najeto 260 000. Se serviskou, velmi zachovalé, myslím že kilometry sedí. Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, co by to mohlo dělat. Problém je následující. (problém jsem při koupi neviděl, auto bylo zahřáté a jelo úplně normálně, doma jsem ho postavil na týden do garáže)
Když sednu do auta po delším jak 10 hodinovém stání, nastartuju a chci se rozjet, zařadím D nebo R a i při sešláplé brzdě má auto tendenci tahat, v podstatě jako kdybych měl zařazeno a pouštěl spojku až jí pustím a chcípne, když mu tu brzdu povolím po zařazení, poskočí a chcípne, opět jak když prudce pustím spojku, když překoušu 5-6 poskoků a auto se rozjede, většinou mi na první křižovatce zase na brzdu zdechne, jak když v manuálu brzdím se zařazenou 2kou bez spojky až k zastavení, po nastartování je klid a převodovka řadí úplně normálně.
Žádné další cukání, nepravidelné řazení, tvrdé přeřazování a podobně se nekoná, jede normálně, pokud auto stojí jen tak 5-6 hodin a já do něj sednu, nestane se nic.
Napadlo mě, že by to mohl dělat olej, byl vyměněn, za Texaco Texamatic 7045 E - 7,5 litrů s tím že byla převodovka tím samým olejem i propláchnuta, žádné nečistoty ani špony nic.
Tudíž bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, co bych mohl ještě zkusit
Když sednu do auta po delším jak 10 hodinovém stání, nastartuju a chci se rozjet, zařadím D nebo R a i při sešláplé brzdě má auto tendenci tahat, v podstatě jako kdybych měl zařazeno a pouštěl spojku až jí pustím a chcípne, když mu tu brzdu povolím po zařazení, poskočí a chcípne, opět jak když prudce pustím spojku, když překoušu 5-6 poskoků a auto se rozjede, většinou mi na první křižovatce zase na brzdu zdechne, jak když v manuálu brzdím se zařazenou 2kou bez spojky až k zastavení, po nastartování je klid a převodovka řadí úplně normálně.
Žádné další cukání, nepravidelné řazení, tvrdé přeřazování a podobně se nekoná, jede normálně, pokud auto stojí jen tak 5-6 hodin a já do něj sednu, nestane se nic.
Napadlo mě, že by to mohl dělat olej, byl vyměněn, za Texaco Texamatic 7045 E - 7,5 litrů s tím že byla převodovka tím samým olejem i propláchnuta, žádné nečistoty ani špony nic.
Tudíž bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, co bych mohl ještě zkusit
-
- Nováček
Re: Mondeo 2.0 TDCI, Automat, problém s převodovkou
dnes mi jistý mechanik řekl, že by se olej měl měnit na 3x, tudíž bych jej měl ještě jednou vylít a nalít nový, co si o tom myslíte, mělo by to pomoci ?
- lucky.jack
- Test driver

- Přílohy
-
- výměna oleje.pdf
- (192.92 KiB) Staženo 116 x
-
- spec oleje.pdf
- (87.28 KiB) Staženo 90 x
-
- kontrola oleje.pdf
- (191.84 KiB) Staženo 84 x
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
tohle mám již za sebou, přesně dle těchto manuálů, bohužel problém přetrval, tudíž uvažuji, zda vyměnit ještě jednou, či ne...
-
- Nováček
fakt nikdo nic ? co třeba lamely, nemohly by se takhle projevovat ? nebo někde protržená hadička k některému ze solenoidů ? Zkuste házet nápady, přece se musíme dopracovat k nějakému nápadu... 

- knudsen1971
- Nováček
Podle me se tady moc nedozvis, malo kdo ma Mondeo s automatem a jeste min lidi tomu rozumi jak to vubec funguje. Pokud byl starej olej opravdu cistej a novej tomu nepomohl, tak nevim. Spatny lamely by indikoval prave tmavej olej, ale nevis jestli to nekdo nemenil ve stejne vire tesne pred tebou.
Pokud jsi provedl vymenu oleje v automatu dle navodu, tedy za tepla s bezicim motorem atd, tak dle meho nez cekat, ze ti to tu oddiagnostikuje nekdo na foru, tak zavolej do nejakeho specializovaneho servisu na aut. prevodovky a myslim ze ti reknou pomerne rychle co by to mohlo byt.
Pokud jsi provedl vymenu oleje v automatu dle navodu, tedy za tepla s bezicim motorem atd, tak dle meho nez cekat, ze ti to tu oddiagnostikuje nekdo na foru, tak zavolej do nejakeho specializovaneho servisu na aut. prevodovky a myslim ze ti reknou pomerne rychle co by to mohlo byt.
Ford Mondeo MkIII 2.2 TDCi TITANIUM X liftback 2006 plna naloz
-
- Nováček
Smazána zbytečná citace
no ve zprávě mi jeden uživatel řekl, že se tato převodovka mění po 150tkm za novou a je to standart ... to přece není možné, aby udělali něco co má životnost 150 tkm u auta které se předpokládá jako dálniční polykač kilometrů ...
no ve zprávě mi jeden uživatel řekl, že se tato převodovka mění po 150tkm za novou a je to standart ... to přece není možné, aby udělali něco co má životnost 150 tkm u auta které se předpokládá jako dálniční polykač kilometrů ...
-
- Test driver
To mě přijde jako nesmysl.
Věřil bych tomu, že v servisech Ford nevědí co s tím a tak to řeší výměnou za novou.
Jinak nic proto odbornosti Ford servisů, ale už jsem dle jejich diagnostiky závad mohl mít nové kotouče a destičky na přední nápravě, nový setrvák a spojku, nový startér.
Ono, v mnohém mě připomínají naše doktory.
Člověk popíše, co mu/tomu je. Mnohdy od stolu, bez prohlídky je diagnóza. Protože přece ten popis jasně sedí na to a to.
V určitém počtu případů, tomu skutečně tak je.
Jenže pak jsou případy, kdy se tak projevuje něco jiného. A tak se léčí/opravuje úplně zbytečně. Protože na začátku je odbytá diagnóza.
Druhý extrém je, že u naprosto zdravého jedince uděláme kupu testů. Laborka si příde na své, doktor taky a ve finále je to bezpečné, protože dotyčnému nic není.
Pokud to chcípá motor, tak tam musí být chyba v záběru, prostě převodovka zatíží motor víc, než může. Chce to najít opravnu automatických převodovek, kde dělají jen toto. Pro různé značky.
Věřil bych tomu, že v servisech Ford nevědí co s tím a tak to řeší výměnou za novou.
Jinak nic proto odbornosti Ford servisů, ale už jsem dle jejich diagnostiky závad mohl mít nové kotouče a destičky na přední nápravě, nový setrvák a spojku, nový startér.
Ono, v mnohém mě připomínají naše doktory.
Člověk popíše, co mu/tomu je. Mnohdy od stolu, bez prohlídky je diagnóza. Protože přece ten popis jasně sedí na to a to.
V určitém počtu případů, tomu skutečně tak je.
Jenže pak jsou případy, kdy se tak projevuje něco jiného. A tak se léčí/opravuje úplně zbytečně. Protože na začátku je odbytá diagnóza.
Druhý extrém je, že u naprosto zdravého jedince uděláme kupu testů. Laborka si příde na své, doktor taky a ve finále je to bezpečné, protože dotyčnému nic není.
Pokud to chcípá motor, tak tam musí být chyba v záběru, prostě převodovka zatíží motor víc, než může. Chce to najít opravnu automatických převodovek, kde dělají jen toto. Pro různé značky.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- Nováček
No to mi taky příjde divné, taktéž mi řekl že prý mám převodovku CVT, což si teda myslím že fakt nemám, jelikož co jsem našel, měl by se dělat do Focusu II a C-Max, to co mám je Jatco, které se dávalo i do passatu, audi, X-type atd, já identifikuju problém někde v oleji... ale nevím kde 

-
- Nováček
tak v Kapsu to identifikovali jako problém buď s Hydroměničem nebo Hydrorozvaděčem, a taky mi bylo řečeno ať to moc neřeším dokud to jezdí 

- Fastr
- Junior
Tak hydroměnič se dá sehnat repas za slušné prachy a výměna je jako měnit u normální převodovky spojku a není to ještě taková pálka, ale jak pudou do převodovky, počítej 25- 40 tisíc za opravu. Ještě bych zkusil prostříknout kontakty na předu převodovky a zkontrolovat kabeláž, mohlo by to pomoct. Měl jsem problém se škubáním při řazení a servisáci říkali taky různé typy a hororové scénáře a nakonec jsem přišel na seklý kabel. Kabel jsem opravil a vše šlape. Na diagnostice ti to neukázalo nic.
Mondeo III 2,0 TDCI 96kW 2005 Ghia combi, Durashift 5-tronic
Mondeo V 2,0 TDCI 132kW 2015 liftback
Mondeo V 2,0 TDCI 132kW 2015 liftback
-
- Nováček
Mám fomo mk3 tdci 2002, 96kw v automatu tiptronik. dneska jsem zapojil vozík a chtěl jsem odjet a ejhle po nastartování nešla uvolnit řadicí páka. Dál jsem zjistil, že nejde ventilátor a zadní brzdová světla. Hledal jsem v pojistkách, kde je zrada. V kabině jsem nakonec našel v pojistkovce ve spodní řadě 10A pojistku s označení servisní knihy. Po výměně šlapalo vše normálně.
-
- Nováček
tak vzhledem k tomu, že jsem si pořídil hračku z itálie na lítačku po městě, tak Monty asi zůstane doma, každopádně, abych se zbavil problému s automatem (dřív to bylo tak, že jsem nechal auto 15 minut vrčet a jel jsem, ovšem vyjel jsem na dálnici a neměl jsem možnost dopozorovat efekt, že po přeřazení na 3ku automat při zastavení neumí vyřadit, dokud se neprohřeje, při ježdění po městě mě tahle vlastnost trochu dost otravuje, takže půjdeme do manuální převodovky.
Papírově to zlegalizovat asi dokážu, vystavit potvrzení z Fordu by neměl být takový problém. Co je problém je vědět, co vše musím koupit, abych do auta dostal 6q nebo i 5q a neměl ho rozebrané půl roku, měla by to být rychlá akce na týden, vše nakoupím, vyrvu automat, nahodím manuál, a alou zase jezdit.
Pokud by mi někdo dokázal vytáhnout odněkud seznam věcí, které je třeba koupit, nebo poskytnout mi dílenský manuál, abych si to prošel sepsal seznamy a nakoupil díly, byl bych mu vděčen
Papírově to zlegalizovat asi dokážu, vystavit potvrzení z Fordu by neměl být takový problém. Co je problém je vědět, co vše musím koupit, abych do auta dostal 6q nebo i 5q a neměl ho rozebrané půl roku, měla by to být rychlá akce na týden, vše nakoupím, vyrvu automat, nahodím manuál, a alou zase jezdit.
Pokud by mi někdo dokázal vytáhnout odněkud seznam věcí, které je třeba koupit, nebo poskytnout mi dílenský manuál, abych si to prošel sepsal seznamy a nakoupil díly, byl bych mu vděčen
-
- Nováček
neozval se ti nekdo s informace ohledně výměny automatu za manual ?
občas mi v ní škube tak se chci připravit až kiksne .. nový olej nic nevyřešil
občas mi v ní škube tak se chci připravit až kiksne .. nový olej nic nevyřešil
Ford Mondeo B5Y 2004 2.0 TDCi 96 kw - automat 5st. (JATCO)