Silentblok motoru
- MartinXPV
- Nováček
Re: Silentblok motoru
Se silentblokem jsem si užil. Vadný byl ten na pravé straně (ten typ 2 co je tu na fotce o nějaký příspěvěk výše). Po vymontování ho část byla vytržená, jako té gumy z něho ze spodu. Po nějaké kapalině ani stopa. Vibrace při rychlosti nad 110 jako nevyvážená kola, po nastartování studeného motoru to bylo jak traktor, volant kmital že byl vidět rozmazaně ( trošku nadsazeno
+ hučení při zatáčení a vibrace všeho možného v interiéru. Ve 3 servisech "oborníci" tvrdili voloviny jakože je to ložisko a vylítaný motor a kecy kecy až jsem řekl že chci vyměnit pravý silentblok a na dotaz co to dělá říkám že ho chci prostě vymenit a hotovo. Výměna za 3,5k a takový rozdíl jsem opravdu nečekal. Najezdil jsem tak s tím snad 40k km

-
- Junior
Taková blbá otázka. Když bude ten silenblok vytečený bude se tím kazit motor (při přejezdu přes díru atd). Nebo to jenom tlumí vibrace od motoru na kastlu?
Ford Focus C-Max 2004,Ghia,1.6 tdci,80kw.Bez DPF
a druhé aby se ford netrápil sám Mercedes Benz A160,74kw,benzín
předtím:Ford Mondeo mkII 1998,Ghia ,2.0i, 96kw
-
- Junior
Tak ten držák motoru jsem sehnal. Po týdnu od obědnávky ve Fordu Carent Brno dorazil. Mezitim jsem si nechal měnit rozvody tak jsem jim tam nechal 11500 kč za rozvody,pumpu a další blbosti. + 3200 za silemblok. Tak jsem si rekl ze ho vymenim sam.(nebo ten dorazil až potom co byli rozvody hotove takže by to byla další 1000kč za pracu) Akorat presně nevím jak podložit motor pri demontazi a montaži. Může se motor na tu chvilku podloži zvedákem pod ojel. vanů?
Ford Focus C-Max 2004,Ghia,1.6 tdci,80kw.Bez DPF
- Dingo-zetec se
- Junior
ja som ho menil nedavno ,,, a podkladal som zdvyhak pod vanu olejovu a vsetko ok
tiez som menil na pravej strane cely bol potrhany a ziadny olej tak teraz neviem ci je tam niaky rozdiel medzi dieslovym a benzinovym silenblokom co sa tyka naplne ?????
tiez som menil na pravej strane cely bol potrhany a ziadny olej tak teraz neviem ci je tam niaky rozdiel medzi dieslovym a benzinovym silenblokom co sa tyka naplne ?????
- Infinter
- Zkušený
Čistě teoreticky, pokud chci prověřit stav silentbloku na pravé straně, podložit motor, povolit šouby a vyndat? A pokud zjistím, že je špatný, tak bych ho mohl dát zapátky než seženu jiný? Řekněme tak 100 km jízdy?? Nebo radši odstavit a rovnou dát nový? Nerad bych ho kupoval dopředu, přeci jen to není pár kaček.
- miki21
- Test driver
Čistě prakticky- pokud to funguje doteď, tak ho klidně vykuchej jak popisuješ, omrkni a dej zpět. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Infinter
- Zkušený
No, jestli funguje jak má je otázka, nicméně z pouhého pohledu vypadá OK. Jinak předpokládám že ten černý kulatý kus plastu navrchu je jen krytka, takže za použití mírného násilí půjde dolů??
A asi je lepší vzít nějaký kvalitnější díl ne? Výběr je docela široký:
http://www.prodejdilu.cz/cs/osobni/ford ... toru-10638
FEBI BILSTEIN Zaveseni motoru (22287)??
A asi je lepší vzít nějaký kvalitnější díl ne? Výběr je docela široký:
http://www.prodejdilu.cz/cs/osobni/ford ... toru-10638
FEBI BILSTEIN Zaveseni motoru (22287)??
-
- Člen klubu
Ano. To je krytka.
- Jardak
- Test driver
Proč si myslíš,že stávající silentblok je špatnej? Pokud si myslíš,že se do karoserie přenáší víc vybrací od motoru než by mělo,tak ti nezbyde než ho vyměnit. Napohled na něm nemusí být nic vidět.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Infinter
- Zkušený
Řešili jsme to to tady. Ale jistě to samozřejmně nevím, opticky vypadá vše Ok. Dle zkušenosti jiných se stává, že až když to odlehčíš, tak se silentblok rozpadne.
- Infinter
- Zkušený
Tuší někdo, jak se dostat k té spodní matce, která drží silentblok na karoserii?
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To mi je všetko setsakramentsky povedomé... dam ho vymenit, len neviem ci origo fordacky alebo nejaky iny..MartinXPV píše:Vibrace při rychlosti nad 110 jako nevyvážená kola, po nastartování studeného motoru to bylo jak traktor, volant kmital že byl vidět rozmazaně ( trošku nadsazeno+ hučení při zatáčení a vibrace všeho možného v interiéru. Ve 3 servisech "oborníci" tvrdili voloviny jakože je to ložisko a vylítaný motor a kecy kecy až jsem řekl že chci vyměnit pravý silentblok a na dotaz co to dělá říkám že ho chci prostě vymenit a hotovo. Výměna za 3,5k a takový rozdíl jsem opravdu nečekal. Najezdil jsem tak s tím snad 40k km
a mozno by som mal pri tom dat vymenit aj ten hrozny pistiaci napinak remena, napr. za tento
-
- Nováček
Ten drzak motoru od Paranmax za 3200,- maji jen original nebo existuje i druhovyroba?Jaky je FINIS?
Focus 1.6 16V 74Kw Trend+ 12/2006
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Infinter píše:Tuší někdo, jak se dostat k té spodní matce, která drží silentblok na karoserii?
ja myslel ze jsou tam 3 srouby ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- miki21
- Test driver
Silenblok drží v takovém kusu plechu... a ten následně ke kastli. Je to hezky vidět na mé fotce oholeného motoru.

Fofo II 1,8 16v modrá combi