vlastním Focuse 2006 a bohužel se mi včera v noci stala nemilá věc a to, že jsem při parkování jsem narazil prahem do pařezu a bohužel se zohl dovnitř. Auto je naštěstí havarijně pojištěné
Promáčklý prah u spolujezdce
-
syncmaster
- Nováček

Promáčklý prah u spolujezdce
Zdravím,
vlastním Focuse 2006 a bohužel se mi včera v noci stala nemilá věc a to, že jsem při parkování jsem narazil prahem do pařezu a bohužel se zohl dovnitř. Auto je naštěstí havarijně pojištěné
. Poradíte, prosím, jak postupovat a nejlépe to opravit? Pro upřesnění poškození jsem to nafotil už se sundaným plastovým prahem.
Ford Focus 1.6 16V 12/2006 Pohon: LPG systém Lovato.
- lucky.jack
- Test driver

Re: Promáčklý prah u spolujezdce
To bych viděl na výměnu. Snaha o opravu by se mohla setkat s nezdarem.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
syncmaster
- Nováček

Výměna prahu se mi zdá jako horší variantu než to nechat tak, jak to je ...řezat karoserii se mi zdá jako to nejhorší možné řešení ... 
Ford Focus 1.6 16V 12/2006 Pohon: LPG systém Lovato.
-
MiloshCZ
- Junior

Otázkou je, co na promáčklý práh řeknou na technické.
Jinak taky souhlasím s tím nechat to tak jak to je. Na feldě jsem po jedné bouračce také musel nechávat měnit kus prahu (bohužel vadil dveřím) a teď to asi po 5 letech viditelně rezne (vím že tam toho rezne víc, ale práh na druhé straně je jak nový a na opravovaném je přesně vidět, kde jsou sváry). Jinak taková perlička, po výměně prahu a srovnání na stolici jezdí felda rovnějc, než z výroby
(a geometrie v tom prsty opravdu nemá).
Jinak taky souhlasím s tím nechat to tak jak to je. Na feldě jsem po jedné bouračce také musel nechávat měnit kus prahu (bohužel vadil dveřím) a teď to asi po 5 letech viditelně rezne (vím že tam toho rezne víc, ale práh na druhé straně je jak nový a na opravovaném je přesně vidět, kde jsou sváry). Jinak taková perlička, po výměně prahu a srovnání na stolici jezdí felda rovnějc, než z výroby
- spanel
- Pokročilý

Manželka předminulou zimu najela na zledovatělou hromadu sněhu a povedlo se jí něco podobného, i když ne tak doplacata. Konzultoval jsem to s karosáři a ti mi řekli následující:
- opravit to vytažením, či vytlačením zevnitř nejde
- muselo by se to vyřezat a svařit
- jakmile se do toho šáhne řezáním a vařením, za rok, dva se objeví koroze a bude nutné to dělat znovu a větší rozsah
- doporučili pouze ošetřit poškrábaná místa a přelakovat to, aby se zamezilo korozi zvenku
Tak jsem je poslechl, odmastil, dal antikorozní základ, na to Body tmel a přelakoval, dutiny jsem vzal voskem, a i když je to holt promáčklé, ničemu to nevadí, pouze estetika je v háji. Na STK s tím něměli problém, ale jak píšu, nemám to tak doplacata.
- opravit to vytažením, či vytlačením zevnitř nejde
- muselo by se to vyřezat a svařit
- jakmile se do toho šáhne řezáním a vařením, za rok, dva se objeví koroze a bude nutné to dělat znovu a větší rozsah
- doporučili pouze ošetřit poškrábaná místa a přelakovat to, aby se zamezilo korozi zvenku
Tak jsem je poslechl, odmastil, dal antikorozní základ, na to Body tmel a přelakoval, dutiny jsem vzal voskem, a i když je to holt promáčklé, ničemu to nevadí, pouze estetika je v háji. Na STK s tím něměli problém, ale jak píšu, nemám to tak doplacata.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
servisak
- Nováček

urcite to jde staci navarit plisek z matkou a pres kladivko to vyklepavat ven
Ford Focus 1,6tdci 66kw 2006 combi
- miki21
- Test driver

jakmile se plechu dotkne oheň (oblouk) tak to v tom místě začne dřív, nebo později hnít. 
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.