Pre benzin 1.6 som uvazoval o kratsom prevodovom pomere 4.06. Ten s 3.82 sa mi uz nechcelo pridavat

Ja som to tahal z torrentov (nazov je "Cartest 2000"). Len teda vsetky udaje k vytvoreniu noveho auta si musis zistit sam. Je to starsi problem a su tam len vybrane auta povedzme do roku 2001. Je potrebne vediet prevodove pomery, rozmery auta, charakteristiku motora. V pripade ze chces aby ti program ratal dynamicke parametre vozidla (zrychlenie, max rychlost, pruznost) tak aj krivku vykonu a koeficient odporu vzduchu, rozlozenie hmotnosti. Program ti vie zistit optimalne otacky a sposob pustenia spojky vzhladom na najlepsiu akceleraciu 0-100 a podobne dalsie somarinky, je toho vela. Pre zdatnejsich je moznost editovania specifickych parametrov, ktore tieto merania mozu ovplyvnit, teplota a vlhkost vzduchu, stupanie vozovky, tlak vzduchu v pneumatikach, protivietor, atmosfericky tlak vzduchu, cas potrebny na preradenie, valivy odpor, nabeh tlaku turba, straty diferencialov, prevodoviek, hmotnost vodica, hmotnost paliva a mnoho dalsich. Ale najvacsi problem z celeho su samozrejme prevodove pomery, bez ktorych tam auto ani nevytvoris.Váňa píše:maslo: Moc pěkný, dá se někde ten prográmek stáhnout
Hovno hovno, zlata rybka.vitr73 píše:tabulky jsou jen tabulky...rozdil mezi 15kama kolama a 17kama je pri stejnejch otackach 20km/k..ackoliv tacho ukazuje porad stejne
Tvoj letny rozmer 195/60/15 --> 615 mm, zimny 185/65/14 --> 596mm, rozdiel 19mm. Takze ano suhlasim s tym co si povedal, po prepocte by mali byt tvoje zimne pomalsie o 3.2%. Ale kedze bocnica na zimnych je 120mm (14'') vs 117mm (15'') tak sa zdeformuje este viac. Cize kludne tvojich 10km/h moze sediet. Totizto 14ky su dost nestastny rozmer pre focus, vsetky ostatne rozmery su priblizne rovnake co sa tyka priemeru kolies (aj vzhladom na deformaciu). 14'' (596mm), 15'' (615mm), 16'' (612mm), 17'' (604mm).vitr73 píše:nechci ti nijak zpochybnovat nazor..ale kdyz je prumer mensi musi byt obvod mensi..tzn mensi prumer je samo i mensi obvod a to znamena ze otoceni kola dokola je rozdil v ujete draze...ale vim jiste ze ve skole to rikal ucitel...a na 15kach kolech mne orientacni radar ukazuje presne to co tachometr..na 14 zimnich ukazuje o 10 km min nez tachometr..zlata rybko
14ky jsou tak trochu specialita, protože pro focus je předpisový rozměr, kde celé kolo (ráfek vč. výšky pneumatiky) je opravdu celkově menší, než u 15-17".vitr73 píše:nechci ti nijak zpochybnovat nazor..ale kdyz je prumer mensi musi byt obvod mensi..tzn mensi prumer je samo i mensi obvod a to znamena ze otoceni kola dokola je rozdil v ujete draze...ale vim jiste ze ve skole to rikal ucitel...a na 15kach kolech mne orientacni radar ukazuje presne to co tachometr..na 14 zimnich ukazuje o 10 km min nez tachometr..zlata rybko
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti