TDCi - nema vykon a cuka

okenagod
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: TDCi - nema vykon a cuka

Příspěvek od okenagod » 17.04.2012 20:22

Panove musim vam podekovat :D
Nedavno sem si koupil Mondeo, byla pryc spojka tak sem ji dal dohromady a tesil sem se az se projedu...jenze auto netahne, liny, huli jak fabrika a v nizsich otackach cuka...
vymenil sem olej, palivovej filtr a vzduchovej filtr, o neco se to zlepsilo, ale porad stejny, az sem si to procet tady, letim ven k autu a kde se vzala, tu se vzala asi 15cm dlouha prasklina v ty gumovy hadici k EGR ventylu...zejtra jedu ke dvornimu mechanikovy, tak sem zvedavej, jestli to pomuze.
8O
Ford Mondeo MK3 2003 2.0 TDCI 96 kW
Velorex 435.0 12,5 kW :-)
Jawa 350 Californian
Yamaha XJ600s

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 17.04.2012 20:24

To si piš že pomuže :wink: , bez vzduchu skrátka jet nedokáže

okenagod
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od okenagod » 19.04.2012 19:53

Tak hadice vymenena, vycistil sem EGR a sani. Ted to taha jak blazen, vyborny :hhura: :-) jen se objevila dalsi zavada - v zaberu se motor rozklepe, pry homokineticky kloub... no mam porad co delat :-)
Tohle tam bylo
Fotky tady http://www.dropbox.com/gallery/27463422 ... o?h=c174e0
Ford Mondeo MK3 2003 2.0 TDCI 96 kW
Velorex 435.0 12,5 kW :-)
Jawa 350 Californian
Yamaha XJ600s

juro1
Nováček
Nováček

Příspěvek od juro1 » 25.04.2012 17:54

chalani mne to robi tiež tiez auto musim drzat v otackach aby mi to nesklbalo. bol som tak isto na diagnostike vo forde a tam im to ukazalo akurat chybu mikrofonu. ten to urcite robit nebude. mechanik sa isiel na to previest a ukazalo mu to ze egr otvara na 137% a ze pridiera jednu lapatku v turbe to ma az tak zamrazilo:( tiež tam hodil nejaky soft ktory ma vraj ovladat ten egr na 100% neviem co stym ci staci vymenit ten egr alebo to turbo.

MiraMK
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiraMK » 16.05.2012 14:42

Preju hezky den,

nevim kam bych to strcil tu moji otazku,ale zda se mi to vhodne sem.. takze,dneska si to tak jedu od hranic, v tahu nad 3 tisicema to mirne skublo, ozval ose zvlastni cinkani asi od praveho predniho kola.. tak sem jel dal, trosku min to tahalo,ale zadna kontrolka zhaveni, tak jsem to otocil ze pojedu radeji domu, najednou to zaclo ztracet vykon,bliklůo zhaveni a vyplo to..tak jsem to chtel nastartovat, vyskocily otacky na 500,a zhaslo to. asi po pul hodce mi slozili auto,a svagr to zkusil nastartovat, chytlo to,slo to pomalicku na volnobeh, drzelo to,ale znelo to hrozne, jako by nesly vsechny valce, skoro jak traktor,vsiml jsem si akorat,ze se mi tam mirne vyradili kuny, a vstriky a cerpadlo mam po repasi rok zpatky..ani ne.. takze jsem z toho uplne hotovy..

jo a je tam zaslepeny egr ventil,a motor tdci 2001, 96 kw

z-a-p-l-i-k
Nováček
Nováček

Příspěvek od z-a-p-l-i-k » 07.03.2013 04:17

Zdravím , tak i já přidím trošku do mlýny snad mě někdo pomůže :-) Egr ventil jsem čistil cca před 1 rokem :-) ,ale tudle si to tak šinu 120 - 140 na šestku a auto mě samovolně přidíví a ubírá ,ale koukal jsem na otáčky a s těma to ani nehlo ,ale prostě jedu a najedou to přidá a ubere a přidá a ubere a pořád dokola jezdím s tím 2 dby a už mě to dělá i na 4 :-( většinou to dělalo když jsem jel dlouho s plynem v jednom místě bez přídání ani ubrání ,ale dneska mě to už dělalo i při přidávání :-( nevíte kde by mohl nastat problém ?:-( v motoru z pohledu nijak nevypadalo ,že by bylo něco poškozeno :-( a přijde mě že je trošku mondik línější :-( kdepak by mohla bejt chybka ? nebo kde zkusit hledat závadu ?

Lokša
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lokša » 09.06.2013 13:50

z-a-p-l-i-k píše:Zdravím , tak i já přidím trošku do mlýny snad mě někdo pomůže :-) Egr ventil jsem čistil cca před 1 rokem :-) ,ale tudle si to tak šinu 120 - 140 na šestku a auto mě samovolně přidíví a ubírá ,ale koukal jsem na otáčky a s těma to ani nehlo ,ale prostě jedu a najedou to přidá a ubere a přidá a ubere a pořád dokola jezdím s tím 2 dby a už mě to dělá i na 4 :-( většinou to dělalo když jsem jel dlouho s plynem v jednom místě bez přídání ani ubrání ,ale dneska mě to už dělalo i při přidávání :-( nevíte kde by mohl nastat problém ?:-( v motoru z pohledu nijak nevypadalo ,že by bylo něco poškozeno :-( a přijde mě že je trošku mondik línější :-( kdepak by mohla bejt chybka ? nebo kde zkusit hledat závadu ?
Ahoj Zapliku,
jak se Ti podařilo vyřešit problém se samovolným přidáváním a ubíráním plynu???Mám totiž ten samý problém...Měnil jsem palivák, vzduchový filtr, vyčistil váhu vzduchu a furt nic...Egr ventil jesm měnil před 1,5 rokem. V zimě jsem měl problém s elektromagnetickým regulačním ventilem podtlaku turba, ale to už by mělo být v pohodě a snad by to ani nemělo mít vliv na to samovolné přidávání...

Děkuji za odpověd všem.
Lokša
Ford Mondeo 2.0 TDCi, r.v. 2006, 85kW, 213000km

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“