Nepravidelné klepání od alternátoru
-
- Nováček
Re: Nepravidelné klepání od alternátoru
Takže, řemenici na klice a alternátová volnoběžka, mohl bych tě poprosit abys to našel přimo na autokelly třeba a dal mi přimo odkazy na obě dvě ?
Nic jiného už měnit nemám , podotýkám, napínací a vodící kladka je vyměněná.
Ford Mondeo III | 2.2 TDCI - 114 kW | Ghia X
---------------------------------------------------------------
RENOVACE ALU a PLECH disků - https://www.facebook.com/RenovaceAlu
- Fastr
- Junior
Tak volnoběžka je třeba tady http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... peDwfP/mfd A napínací kladku jsi měnil i s tlumičem vibrací, nebo jen kladku?
Mondeo III 2,0 TDCI 96kW 2005 Ghia combi, Durashift 5-tronic
Mondeo V 2,0 TDCI 132kW 2015 liftback
-
- Nováček
Cest praci a robote pokoj 
Riesim moj problem aj na svk fordclube ale skusim aj tu. Nahral som video kde sa snazim prist na to co sposobuje nepravidelne klepanie(je to slabo pocut v pozadi hlavne pri pohlade zo spodu na videu). Mam pocit ze to sposobuje napinak..nejak moc poskakuje a remen potom vibruje. Na videu slabo vidiet od 13.sekundy ako remen vibruje mdzi vrchnou kladkou a kladkou alternatora. A potom pri pohlade zospodu v case 1:00 na napinak je vidiet ako vibruje pruzina a vlastne aj cely napinak. Ma to tak byt??? ..od 1:30 uz nemusite pozerat..to uz som skusal zapinat klimu a nahral dymenie z vyfucku . Vopred diky za akekolvek postrehy.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SeuXW9v_H9Q[/youtube]

Riesim moj problem aj na svk fordclube ale skusim aj tu. Nahral som video kde sa snazim prist na to co sposobuje nepravidelne klepanie(je to slabo pocut v pozadi hlavne pri pohlade zo spodu na videu). Mam pocit ze to sposobuje napinak..nejak moc poskakuje a remen potom vibruje. Na videu slabo vidiet od 13.sekundy ako remen vibruje mdzi vrchnou kladkou a kladkou alternatora. A potom pri pohlade zospodu v case 1:00 na napinak je vidiet ako vibruje pruzina a vlastne aj cely napinak. Ma to tak byt??? ..od 1:30 uz nemusite pozerat..to uz som skusal zapinat klimu a nahral dymenie z vyfucku . Vopred diky za akekolvek postrehy.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SeuXW9v_H9Q[/youtube]
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče,moc neporadím, ale dělá mi to to samý.Na chlup...i s tou klimou. Viděl bych to na unavenej napínák...
-
- Nováček
s tou klimou to ma netrapi..to dam spravit ked pojdem na slovensko ale bojim sa toho rachtania a vibracii napinaku.. neviem ci to rachtanie/klepanie ide od napinaku tazko sa to identifikuje. Tebe to ako dlho robi?
Mondeo 9/2004, 2.0TDCI, chip na 155bhp, 6 kvalt, tempomat, straight pipe a ine srandicky 

- Fastr
- Junior
To je v háji tlumič na napínáku. Mám přesně to samé. Napínák už jen napíná, ale přestal tlumit kmity a proto se ten řemen při volnoběhu, kdy není chod motoru tak hladký rozkmitá a dělá ten hrozný zvuk.
-
- Nováček
super diky za odpoved..aj som si myslel.. uz som mal bobky ze to ide z motoru ce je tam nieco polamane alebo nejake lozisko na kluke je KO ..uf odlahlo mi. Takze mi staci vymenit len tuto strunu ci co to je na napinaku? http://www.ebay.ie/itm/MONDEO-DRIVE-BEL ... 245wt_1074

- MackCZ
- Nováček
Ahoj.
Mám podobný problém. Když nastartuju, tak se ozve řinčení, jak když mlátí do něčeho plech.
Na podzim jsem měnil napínací kladku s tlumičem vibrací (komplet za 3tis) a teď i řemenici navačkové hřídeli (za 3tis)
Když byla vyměněna jen napínací kladka, tak se to trochu ztišilo, ale nebylo to špatný.
Chtěl jsem víc a tak se vyměnila ještě řemenice na vačkové hřídeli.
Jak se vyměnila tak to začalo řachtat. Ale jen třeba ráno, když auto dýl stojí. Zařachtá to na volnoběh, když nastartuju a nebo mám malé otáčky (do cca 1200ot). Jako kdyby mu něco kladlo větší odpor a hlavně v malejch otáčkách.
Po 1km se to ztiší a nic není slyšet ani na volnoběh ani v žádných jiných optáčkách.
Když auto stojí třeba 5hodin a nastartuju, tak to dělá zase.
Když jsem to poslouchal, tak mi přijde zvuk buď od řemenice na vačce, nebo od řemenice klimy.
Dá se řemenice klimy taky vyměnit a kolik to cca koštuje?
Může být řemenice na vačce špatná už z výroby, nebo může trvat, než si to celý sedne.
Nebo si to nesedne vůbec
Díky za rady.
Mám podobný problém. Když nastartuju, tak se ozve řinčení, jak když mlátí do něčeho plech.
Na podzim jsem měnil napínací kladku s tlumičem vibrací (komplet za 3tis) a teď i řemenici navačkové hřídeli (za 3tis)
Když byla vyměněna jen napínací kladka, tak se to trochu ztišilo, ale nebylo to špatný.
Chtěl jsem víc a tak se vyměnila ještě řemenice na vačkové hřídeli.
Jak se vyměnila tak to začalo řachtat. Ale jen třeba ráno, když auto dýl stojí. Zařachtá to na volnoběh, když nastartuju a nebo mám malé otáčky (do cca 1200ot). Jako kdyby mu něco kladlo větší odpor a hlavně v malejch otáčkách.
Po 1km se to ztiší a nic není slyšet ani na volnoběh ani v žádných jiných optáčkách.
Když auto stojí třeba 5hodin a nastartuju, tak to dělá zase.
Když jsem to poslouchal, tak mi přijde zvuk buď od řemenice na vačce, nebo od řemenice klimy.
Dá se řemenice klimy taky vyměnit a kolik to cca koštuje?
Může být řemenice na vačce špatná už z výroby, nebo může trvat, než si to celý sedne.
Nebo si to nesedne vůbec

Díky za rady.
- Fastr
- Junior
Nevím co myslíš řemenicí na vačce, protože ta je na druhé straně, ale tohle vypadá na umírající volnoběžku alternátoru.
- Fastr
- Junior
Ano to je ten napínák. Akorát nevím jestli se dá koupit samotný. Zatím jsem ho vždy viděl v nabídce jako komplet i s kladkou a použitý nemá cenu kupovat. Ale možná se sehnat dá i samostatně.waterford26 píše:super diky za odpoved..aj som si myslel.. uz som mal bobky ze to ide z motoru ce je tam nieco polamane alebo nejake lozisko na kluke je KO ..uf odlahlo mi. Takze mi staci vymenit len tuto strunu ci co to je na napinaku? http://www.ebay.ie/itm/MONDEO-DRIVE-BEL ... 245wt_1074
-
- Nováček
Da sa kupit aj samotna struna ale z ebay som kupil za 45euro a dnes vymeneny..klinak tiez. Konecne to neklepe
. Struna bola na kasu na starom napinaku! Diky za radu!

-
- Nováček
Takže je ještě další věc co je možné vyměnit je tlumič napínací kladky ?dark.mk3 píše:Takže, řemenici na klice a alternátová volnoběžka, mohl bych tě poprosit abys to našel přimo na autokelly třeba a dal mi přimo odkazy na obě dvě ?
Ford Mondeo III | 2.2 TDCI - 114 kW | Ghia X
- LeFort
- .
Pokud chcete problém vyřešit, je třeba s napínákem vyměnit řemen (je vytahaný), vodící kladky a hlavně řemenici na klice, která má právě ten tlumič vibrací zabudovaný v sobě a časem se ta gumová vložka vykloktá a ztvrdne a oddělá vám i nový napínák
Sám jsem dlouho řešil a hledal, viz.http://www.talkford.com/topic/127282-td ... er-how-to/ 

Fiesta ST 1.6 EcoBoost
Lancia k Coupé 2.0 20V turbo
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi
Lancia k Coupé 2.0 20V turbo
Focus mk3 1.5 EcoBoost 6AT
ex:Mondeo mk3 2.0 TDCi
- MackCZ
- Nováček
Jaká délka řemenu k alternátoru se dávala z výroby Mondea MKIII? Je to 1642, 1640, 1635 ??
Nebo jiná délka?
Chtěl bych časem vyměnit znova napínací kladku s tlumičem a chci dát správnou délku řemenu, abych si ji zase neodrovnal. Odešla asi pro to, že jsem nevyměnil s kladkou i řemenici.
Tu jsem měnil až teď.
Díky.
Mack
Nebo jiná délka?
Chtěl bych časem vyměnit znova napínací kladku s tlumičem a chci dát správnou délku řemenu, abych si ji zase neodrovnal. Odešla asi pro to, že jsem nevyměnil s kladkou i řemenici.
Tu jsem měnil až teď.
Díky.
Mack
-
- Nováček
Ja som dal 1640mm..malo by byt tusim 1644mm