tlumice C-Max
- C-Maxis
- Zkušený
tlumice C-Max
Ahoj, nejak mi Maxik poskakuje a i kdyz tlumice vizualne netecou (najeto 110tKm), mam pocit, ze by chtely komplet vymenit.
Trochu jsem se zhrozil, protoze treba na predku je to jeste s nejakyma pouzdrama/uchycenim a celkove cele auto vychazi skoro na 20 tisic pri SACHS.
Moc vlaken ohledne tlumicu jsem tu nenasel, tak se chci ciste orientacne zeptat na "primerenost" ceny.
Original Ford tlumice v servisu Ford jsem zatim nezjistoval.
A podotazka - nejaky solidni tester tlumicu - nejlepe Praha 9 a okoli?
Diky.
Trochu jsem se zhrozil, protoze treba na predku je to jeste s nejakyma pouzdrama/uchycenim a celkove cele auto vychazi skoro na 20 tisic pri SACHS.
Moc vlaken ohledne tlumicu jsem tu nenasel, tak se chci ciste orientacne zeptat na "primerenost" ceny.
Original Ford tlumice v servisu Ford jsem zatim nezjistoval.
A podotazka - nejaky solidni tester tlumicu - nejlepe Praha 9 a okoli?
Diky.
-
- Pokročilý
Re: tlumice C-Max
Mě ty tlumiče nepřipadaj až tak drahý... http://www.kayaba-tlumice.cz/index.php? ... i&znacka=6
- C-Maxis
- Zkušený
No, me to puvodne taky prislo dost, ale jsou tam jeste dorazy, podlozky ... a pak to pekne roste.
Plus jeste geometrie a prace a nejak se to splha. Monroe nechci.
Plus jeste geometrie a prace a nejak se to splha. Monroe nechci.
-
- Pokročilý
To na odkazu jsou Kayaba, sám je mám týden a chrochtám si. I s těma ostatníma dílama je podle mě blbost aby to stálo 20 000 Kč.
- C-Maxis
- Zkušený
Konecne jsem se dokopal na testovani tlumicu.
A technik me chce evidentne "natahnout", protoze pry LP tlumic je mrtvy. Trocha pokreslene cervene barvy a ze pry mrtvy
Dam obrazek:

No, jsem vlastne rad, ze to divne poskakovani v zatacce je opravdu tlumic a ne neco horsiho.
Testoval jsem na Proseku, Autoservis MIKA.
160,- Kc na pockani a bylo to tak 5 minut.
Na obr. je dobeh LZ kola horsi, ale bych rekl, ze to muze byt tim, ze pri testu zadku jsem musel sedet v aute, protoze jsem nedokazal vylezt (stisnene pomery dilny).
113tkm a moc neverim, ze byly meneny. Auto mam asi od 76 tkm.
A technik me chce evidentne "natahnout", protoze pry LP tlumic je mrtvy. Trocha pokreslene cervene barvy a ze pry mrtvy

Dam obrazek:

No, jsem vlastne rad, ze to divne poskakovani v zatacce je opravdu tlumic a ne neco horsiho.
Testoval jsem na Proseku, Autoservis MIKA.
160,- Kc na pockani a bylo to tak 5 minut.
Na obr. je dobeh LZ kola horsi, ale bych rekl, ze to muze byt tim, ze pri testu zadku jsem musel sedet v aute, protoze jsem nedokazal vylezt (stisnene pomery dilny).
113tkm a moc neverim, ze byly meneny. Auto mam asi od 76 tkm.
- lucky.jack
- Test driver
Já jsem nechával dělat test v červnu 2012. Výsledek 94-100%. Na tachu 145000km, tlumiče původní
Testováno v Best Drive Hradec Králové. Cenu už nevím.

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- tomason
- Test driver
No jenže není test,jako test
To že jsou po 140.000 jako nové je samozřejmě nesmysl leda že máš vznášedlo
Mě je taky testovali a že jsou v pohodě a za 2 měsíce šli ven zadek a potom předek dal jsem KYB.

To že jsou po 140.000 jako nové je samozřejmě nesmysl leda že máš vznášedlo

Mě je taky testovali a že jsou v pohodě a za 2 měsíce šli ven zadek a potom předek dal jsem KYB.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- lucky.jack
- Test driver
S bestdrivem mám poměrně dobrý zkušenosti, "vibračku" měli ocejchovanou a ověřenou nějakým ústavem, tak nemám tomu nevěřit
A nějaký nedostatky, co se týče tlumičů, neshledávám, takže za mě spokojenost.
Test jsem nechával dělat, protože mi vibrovaly kola i po druhém převážení. Nakonec jsme zjistili, že jsou na houno gumy.

A nějaký nedostatky, co se týče tlumičů, neshledávám, takže za mě spokojenost.
Test jsem nechával dělat, protože mi vibrovaly kola i po druhém převážení. Nakonec jsme zjistili, že jsou na houno gumy.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
-
- Člen klubu
Ja som bol na test v Pneuboxe. Tiez maju kontrolovane masiny.
Podla ich testu zadne tlmice este ako-tak (40-45). Predne na 65. Vraj pri 40 treba menit. Inak rozdiel prava a lava strana minimalny.
Vysledok? Predne neviem, tie sa zdaju pojazdne. Na jesen (tesne po teste) som menil zadne a jeden bol vyteceny a totalne K.O.
Ako podla toho ich testu mohol prejst, a ako mohol byt rozdiel prava a lava strana minimalny? Kaslem aj na take testy.
Podla ich testu zadne tlmice este ako-tak (40-45). Predne na 65. Vraj pri 40 treba menit. Inak rozdiel prava a lava strana minimalny.
Vysledok? Predne neviem, tie sa zdaju pojazdne. Na jesen (tesne po teste) som menil zadne a jeden bol vyteceny a totalne K.O.
Ako podla toho ich testu mohol prejst, a ako mohol byt rozdiel prava a lava strana minimalny? Kaslem aj na take testy.